Ελίνα Κωνσταντοπούλου: Πώς είναι σήμερα η δύο φορές υποψήφια της Eurovision;
Νέα

Ελίνα Κωνσταντοπούλου: Πώς είναι σήμερα η δύο φορές υποψήφια της Eurovision;

Ελίνα Κωνσταντοπούλου: Πώς είναι σήμερα η δύο φορές υποψήφια της Eurovision;

«Αν πέρασα κάπου καλά ήταν στη Eurovision»

Μία από τις πλέον γνώριμες της Eurovision είναι και η Ελίνα Κωνσταντοπούλου που συμμετείχε δύο φορές στον διαγωνισμό.

Η πρώτη ήταν το 1995 με την Ελλάδα και το «Ποια προσευχή;» και η δεύτερη τ0 2005 που έκανε guest στο κομμάτι του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου «Έλα έλα» για την Κύπρο.Ήταν η χρονιά που η Έλενα Παπαρίζου κέρδισε την πρωτιά.

Η τραγουδίστρια, που έχει αποσυρθεί εδώ και κάποια χρόνια, μίλησε για τις συμμετοχές της.

Για εκείνην το 1995 στο Δουβλίνο θύμισε ότι στα φωνητικά ήταν τότε μικρούλα η Μαριάντα Πιερίδη.

Το θέμα του τραγουδιού ήταν εμμέσως το Μακεδονικό Ζήτημα. Παρ’ όλο που η Ελίνα απέσπασε πολλές θετικές κριτικές για την ερμηνεία της, η υπόλοιπη Ευρώπη δεν πείστηκε και η συμμετοχή κατέληξε στην 12η θέση με 68 βαθμούς.

«Πέρασα πάρα πολύ άσχημες στιγμές στη νύχτα. Ήταν πολλά τα πισώπλατα μαχαιρώματα από συναδέλφους. Αν πέρασα κάπου καλά σε αυτή τη δουλειά ήταν στη Eurovision. Ήταν και επιλογή μου να είναι πολιτικό το τραγούδι. Ήταν πολύ διαφορετικά τότε τα πράγματα. Δεν γινόταν προώθηση των τραγουδιών. Οι χώρες αλληλοστηρίζονταν οπότε ήταν φυσικό να αδικηθούμε. Για τότε πήρα 68 ψήφους από 24 χώρες. Πήγα σφήνα τη δεύτερη φορά στη Eurovision. Η κοπέλα που θα έκανε τον αμανέ είχε αποσυρθεί και πήγα εγώ. Παρότι η Ελλάδα βγήκε πρώτη, της Κύπρου δεν βγήκε στις πρώτες θέσεις», είπε μιλώντας στο Pop Up.

Δείτε πώς είναι σήμερα:

https://streamable.com/rmc67h