Eurovision 2019: Όλες οι λεπτομέρειες για τον μεγάλο τελικό με την Ελλάδα και την Κύπρο
Νέα

Eurovision 2019: Όλες οι λεπτομέρειες για τον μεγάλο τελικό με την Ελλάδα και την Κύπρο

Eurovision 2019: Όλες οι λεπτομέρειες για τον μεγάλο τελικό με την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο 64ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision φτάνει, απόψε, στην κορύφωσή του με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ.

Είκοσι έξι χώρες θα διεκδικήσουν το βραβείο και μεταξύ αυτών είναι η Ελλάδα με την Katerine Duska και η Κύπρος με την Τάμτα. Η συμμετοχή Better Love θα εμφανισθεί 13η ενώ δύο θέσεις νωρίτερα θα παρουσιαστεί το Replay.

Η βραδιά θα μεταδοθεί στην Ελλάδα, στις 22:00, από την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ HD (Sports), σε σχολιασμό Γιώργου Καπουτζίδη και Μαρίας Κοζάκου.

Η σειρά εμφάνισης των 26 χωρών

1. Μάλτα
2. Αλβανία
3. Τσεχία
4. Γερμανία
5. Ρωσία
6. Δανία
7. Άγιος Μαρίνος
8. Βόρεια Μακεδονία
9. Σουηδία
10. Σλοβενία
11. Κύπρος
12. Ολλανδία
13. Ελλάδα
14. Ισραήλ
15. Νορβηγία
16. Ηνωμένο Βασίλειο
17. Ισλανδία
18. Εσθονία
19. Λευκορωσία
20. Αζερμπαϊτζάν
21. Γαλλία
22. Ιταλία
23. Σερβία
24. Ελβετία
25. Αυστραλία
26. Ισπανία

Στον τελικό, επίσης, θα εμφανιστούν η Netta Barzilai, αλλά και η Dana International. Ακόμα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία της Madonna, η οποία θα τραγουδήσει δύο κομμάτια. Επίσης, παλαιοί νικητές της Eurovision, και όχι μόνο, θα ερμηνεύσουν επιτυχίες του διαγωνισμού. Μεταξύ αυτών είναι η Conchita Wurst, ο Måns Zelmerlöw και η Ελένη Φουρέιρα.

Ο νικητής θα αναδειχθεί από την ψήφο των πενταμελών εθνικών κριτικών επιτροπών, αλλά και από το τηλεοπτικό κοινό εξ ημισείας.

Τη βαθμολογία της ελληνικής κριτικής επιτροπής θα ανακοινώσει ο μουσικός Gus G.

Πώς θα ψηφίσουμε από την Ελλάδα;

Στον τελικό ψηφίζουν και οι 41 χώρες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση. Οι τηλεθεατές από την Ελλάδα θα μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας.

Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού.

Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App).

Πάρτε μια γεύση από τα τραγούδια που διαγωνίζονται στον αποψινό τελικό