Νέα

Eurovision: Ανακοίνωσε ότι δεν θα διαγωνιστούν τα φετινά τραγούδια το 2021

Eurovision: Ανακοίνωσε ότι δεν θα διαγωνιστούν τα φετινά τραγούδια το 2021

Τι ακριβώς θα συμβεί;

Μία μεγάλη ανατροπή ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της Eurovision σχετικά με την αναβολή του διαγωνισμού για το 2021 που αφορά όλες τις συμμετοχές.

Συγκεκριμένα, ύστερα από συσκέψεις το το διοικητικό συμβούλιο της ESC αποφάσισε όταν διεξαχθεί ο διαγωνισμός του χρόνου να μην λάβουν μέρος σε αυτόν τα τραγούδια που είχαν επιλεγεί για φέτος.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί της κάθε χώρας έχει την ευχέρεια να επιλέξει αν θα στείλει τους ίδιος υποψηφίους με φέτος ή κάποιους άλλους.

Στο μεταξύ, η ΕΡΤ είχε δηλώσει την επιθυμία της να συνεχιστεί η συνεργασία με τη Στεφανία Λυμπερακάκη.

Αν αυτό συμβεί, θα τη δούμε να διαγωνίζεται με κάποιο άλλο κομμάτι.

Μένει να δούμε ποια απόφαση θα πάρει τελικά η ΕΡΤ και η τραγουδίστρια.

Η ανάρτηση της επίσημης σελίδας του διαγωνισμού στο Instagram:

“Μετά την ακύρωση της #Eurovision 2020 θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποια νέα από το EBU.

Ήμασταν συγκλονισμένοι από την αγάπη που η οικογένεια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision (ESC) που μοιράστηκε μαζί μας από τη στιγμή της δύσκολης απόφασης να ακυρώσει την εκδήλωση του 2020.

Η EBU γνωρίζει πολύ καλά πόσο θα χάσει φέτος ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision.

Οι αξίες του διαγωνισμού για την καθολικότητα και την αφοσίωση, καθώς και η περήφανη παράδοση μας για τον εορτασμό της διαφορετικότητας μέσω της μουσικής, χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Συνεπώς, η EBU και τα μέλη της διερευνούν σήμερα εναλλακτικό προγραμματισμό, όχι όμως έναν ανταγωνισμό, για να βοηθήσουν στην ένωση και την ψυχαγωγία του κοινού σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων περιόδων.

Στόχος μας είναι σε αυτόν τον προγραμματισμό και στις online πλατφόρμες τους επόμενους μήνες να τιμήσουμε τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020.

Έχοντας αυτό υπόψη, η ομάδα αναφοράς, το διοικητικό συμβούλιο της ESC αποφάσισε ότι σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, τα φετινά τραγούδια δεν θα επιλεγούν για να ανταγωνιστούν όταν ο διαγωνισμός επιστρέψει το 2021.

Κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, οι Συμμετέχοντες Ραδιοτηλεοπτικοί Οργανισμοί μπορούν να αποφασίσουν ποιους καλλιτέχνες θα αποστείλουν το 2021 είτε τους φετινούς είτε κάποιους άλλους.

Ζητούμε την υπομονή σας ενώ δουλεύουμε μέσα από τις ιδέες τις επόμενες μέρες και εβδομάδες”.

Exit mobile version