Φοίβος Δεληβοριάς: «Την ψώνισα και μετά έγινα ενοχικός επειδή την ψώνισα»
Νέα

Φοίβος Δεληβοριάς: «Την ψώνισα και μετά έγινα ενοχικός επειδή την ψώνισα»

Φοίβος Δεληβοριάς: «Την ψώνισα και μετά έγινα ενοχικός επειδή την ψώνισα»

Ο τραγουδιστής μίλησε για την παράσταση που ετοιμάζει, την περίοδο που μεσολάβησε από τον πρώτο μέχρι τον δεύτερο δίσκο και την κόρη του

Ο Φοίβος Δεληβοριάς έβγαλε τον πρώτο του δίσκο στα 16 του, ωστόσο πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι τον επόμενο και ο ίδιος, μιλώντας στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και το «Καλύτερα δε γίνεται» παραδέχτηκε ότι τότε είχε ψωνιστεί και όταν το συνειδητοποίησε, ένιωσε ενοχές.

Για την επιθεώρηση «1821» δήλωσε ότι είναι μια παράσταση κάφρικη και ελαφριά αλλά παράλληλα και σοβαρή και σεμνή. «Πιστεύω ότι ο Έλληνας από τη φύση του είναι αναρχική φύση, είναι πρόσωπα που έχουν ανάγκη το ιερό και την παράδοση και ταυτόχρονα το κοροϊδεύουν όλο αυτό».

«Στο τραγούδι μου αρέσει πάρα πολύ η μικρολεπτομέρεια. Μου αρέσουν οι ιστορίες που συμβαίνουν στα καφέ, στο πεζοδρόμιο, στα μικρά προάστεια και αυτό είναι και το κλειδί της ταράτσας του Φοίβου».

Για το ξεκίνημα και την πορεία της καριέρας του: «Ήμουν μαθητής, την ψώνισα, μετά έγινα ενοχικός επειδή την ψώνισα. Δεν ήξερα τόσο καλά μουσική τότε οπότε έπρεπε να καλύψω τα κενά. Μετά τον πρώτο μου δίσκο έγινα μαθητής της μουσικής και αυτού που ήθελα να κάνω. Στον πρώτο μου δίσκο δεν είχα στυλ. Αντιμετωπίζω την αποτυχία γράφοντας το επόμενο πράγμα. Στο μέλλον θα ήθελα κάπως να ζήσω την κινηματογραφική εμπειρία. Τη γέννηση και το πακετάρισμα μιας ταινίας, τι συμβαίνει στο ενδιάμεσο»

Ο Φοίβος Δεληβοριάς έχει συνεργαστεί με διάφορους τραγουδιστές και έχει δημιουργήσεις φιλίες.  «Μια φιλία που κάθε χρόνο γίνεται και μεγαλύτερη είναι με τη Νατάσα Μποφίλιου, είναι πολύ αγνό παιδί. Η Καίτη Γαρμπή είναι επίσης τέτοιο παιδί».

Όσον αφορά την κόρη του και πόσο έχει αλλάξει τον τρόπο που γράφει: «Κάπως σαν ο κόσμος να ξεκίνησε από τα όσα ζούσα πριν, τα οποία πρέπει να αφηγηθώ στην κόρη μου. Άρχισα να λέω ναι σε projects που κάποτε φοβόμουν».

https://streamable.com/7vp75o