Γιάνης Βαρουφάκης – Δανάη Στράτου: Η σχέση τους, η πολυσυζητημένη φωτογράφιση και ο Αλέξης Τσίπρας
Νέα

Γιάνης Βαρουφάκης – Δανάη Στράτου: Η σχέση τους, η πολυσυζητημένη φωτογράφιση και ο Αλέξης Τσίπρας

Γιάνης Βαρουφάκης – Δανάη Στράτου: Η σχέση τους, η πολυσυζητημένη φωτογράφιση και ο Αλέξης Τσίπρας

Τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Δανάη Στράτου φιλοξένησε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο “Ενώπιος Ενωπίω”.

Το ζευγάρι μίλησε για όλα, από τη σχέση και τον γάμο τους μέχρι την πολιτική, την περιβόητη φωτογράφιση στο Paris Match,

“Ανησυχούσα για τη σχέση μας όταν μπήκα στην πολιτική”

“H σχέση μας έχει περάσει από χίλια κύματα” είπε η Δανάη Στράτου, στην ερώτηση αν κινδύνευσε από την πολιτική.

Από τη μεριά του ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι ανησυχούσε πολύ για αυτήν όταν μπήκε στην πολιτική

“Είμαστε μια κολεκτίβα στη βάση του αναρχοσυνδικαλισμού”

Με αυτόν τον όρο περιέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης το ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι τους.

Περιέγραψε πώς κατάφερε να υπάρξει ισορροπία μεταξύ των παιδιών της συντρόφου και της δικής του κόρης, με τον ίδιο να αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες με την κόρη της Δανάης Στράτου.

Η Δανάη περιέγραψε πώς μετά τον χωρισμό της άρχισε να την ενδιαφέρει ο Γιάνης ενώ όπως αποκάλυψε στο πρώτο τους ραντεβού της ζήτησε να γεράσουν μαζί.

Η φωτογράφιση στο Paris Match και το “Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες”

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε το ζευγάρι για την περιβόητη φράση που φέρεται να είπε ο Γιάνης στη σύζυγό του, το “Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες”.

“Δεν ειπώθηκε ποτέ. Υπήρξε μια απόλυτη διαστρέβλωση”, είπε η Δανάη και ο Γιάνης περιέγραψε πώς από το τίτλο της ταινίας “Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά” και χάριν αστεϊσμού, του χρέωσαν την έκφραση.

“Το 2011 φύγαμε για την Αμερική μετά τις απειλές που δεχτήκαμε” είπε η Δανάη.

“Αντίπαλός μου δεν ήταν ο Σόιμπλε αλλά τα συντροφικά μαχαιρώματα” είπε ο Γιάνης για τη δύσκολη περίοδο της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους που οδήγησαν στην παραίτησή του.

Ο κύριος Βαρουφάκης δήλωσε “mea culpa” για την πολυσυζητημένη φωτογράφιση του ζευγαριού στο περιοδικό Paris Match για την οποία είχε γίνει ντόρος ότι προβάλλουν το ακριβό lifestyle τους.

“Φταίω 100% εγώ. Γιατί ήμουν και αδαής ως προς τα Μέσα και δεν είχα και κάποια σοβαρή υποστήριξη από κανένα γραφείο Τύπου. Έναν άνθρωπο είχα. Αυτό που με ενδιέφερε πιο πολύ από όλα ήταν το κείμενο. Το κείμενο ήταν τέλειο!”

Η κυρία Στράτου διαφώνησε με τη φωτογράφιση.

“Έκανε ζημιά και έδειξε κάτι που δεν είμαστε εμείς. Χλιδή, τι χλιδή; Πίναμε λίγο κρασί και τρώγαμε μια σαλάτα. Και είναι θέα από το σπίτι των πεθερικών μου” είπε ο κύριος Βαρουφάκης.

“Δεν έπρεπε να εμπιστευτεί τον Αλέξη Τσίπρα”

Η κυρία Στράτου περιέγραψε το lifestyle τους ως εξής: “Είμαστε αθλητικοί, είμαστε δραστήριοι”.

Γιατί Γιάνης και όχι Γιάννης; “Δε μου άρεσαν τα δύο νι στο Γιάννης, μου άρεσαν στο Ιωάννης. Και μια φορά το δοκίμασα στο σχολείο και μου έβαλαν μηδέν και τιμωρία”. Όπως είπε είδε το βιβλίο του Γιάνη Κορδάτου και “κατάλαβα ότι δεν είμαι μόνος μου”.

“Δεν έπρεπε να εμπιστευτεί τον Αλέξη Τσίπρα. Από την άλλη δεν είναι σωστό να το λέμε γιατί δεν ήξερε κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα”, είπε η Δανάη.

Όσο για τον Γιάνη Βαρουφάκη, υποστήριξε ότι αυτό που θα έκανε διαφορετικά είναι ότι θα άφηνε να φανεί ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο υπό έλεγχο όσο έλεγαν εκείνη την περίοδο.