Γιάννης Λύρας: Ελεύθερος ο γνωστός πλαστικός χειρουργός μετά από μήνυση 92χρονης – «Παρενόχλησε το 3χρονο παιδί μου, σκηνοθέτησε ένα συμβάν ξυλοδαρμού»
Νέα

Γιάννης Λύρας: Ελεύθερος ο γνωστός πλαστικός χειρουργός μετά από μήνυση 92χρονης – «Παρενόχλησε το 3χρονο παιδί μου, σκηνοθέτησε ένα συμβάν ξυλοδαρμού»

Γιάννης Λύρας: Ελεύθερος ο γνωστός πλαστικός χειρουργός μετά από μήνυση 92χρονης – «Παρενόχλησε το 3χρονο παιδί μου, σκηνοθέτησε ένα συμβάν ξυλοδαρμού»

Ο πλαστικός εξήγησε τι ακριβώς συνέβη

Ελεύθερος είναι πλέον ο πλαστικός χειρουργός, Γιάννης Λύρας, που συνελήφθη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μετά από μήνυση 92χρονης που ζει στο ίδιο οίκημα με εκείνον.

Η ένοικος φέρεται να υποστήριξε πως ο πλαστικός χειρουργός της επιτέθηκε.

«Αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Δεν ήμουν καν το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι μου, αλλά στην Αγία Παρασκευή με φίλους. Έχω υποβάλλει από το Μάρτιο του 2023 μήνυση στην ηλικιωμένη για παρενόχληση του τρίχρονου παιδιού μου, παρενόχληση που μπορεί να πηγάζει ενδεχομένως και από υπερβολική αγάπη.

Το βράδυ του Σαββάτου το παρενόχλησε ακόμη μια φορά στον κήπο του σπιτιού. Υπέβαλα νέα μήνυση και η άλλη πλευρά σκηνοθέτησε ένα συμβάν ξυλοδαρμού. Σήμερα ανακλήθηκε η μήνυση γιατί δεν υπήρξε ποτέ σωματική βλάβη.

Το πιστοποιητικό του ΚΑΤ είναι σαφές, δεν υπήρξε καμία σωματική βλάβη. Δεν υπάρχουν κοινόχρηστα, είναι μονοκατοικία, δεν ξέρω ποιος το επινόησε. Υπήρξε απειλή για το τρίχρονο τέκνο μου» ανέφερε στο ρεπορτάζ  του Live News ο γιατρός.

Τελικά οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και αποφάσισαν το μεσημέρι να μην δώσουν συνέχεια στα δικαστήρια στην αντιπαράθεσή τους.

«Επινόησε ένα επεισόδιο»

Ο Γιάννης Λύρας μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την υπόθεση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ που κάθε μέρα που χειρουργώ τόσα άτομα να είχα κάνει κακό σε άνθρωπο για κοινόχρηστα. Ποιος το επινόησε αυτό; Προφανώς κάποιος ανταγωνιστής μου. Δεν υπήρξε ποτέ επεισόδιο. Εγώ δεν ήμουν στο σπίτι. Στην Κηφισιά στο σπίτι μου ήταν οι παππούδες του παιδιού, ο κηπουρός και η μητέρα του παιδιού. Όταν εισήλθαν στο σπίτι, το άτομο αυτό βρέθηκε κοντά στο παιδί και εκείνο ένιωσε μία ενόχληση, άρχισε να κλαίει και κάλεσα εγώ την Άμεση Δράση για να υποβάλλω μήνυση αφού είχα εξαντλήσει όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα. Είχα κάνει συστάσεις στα παιδιά της να επιβλέψουν τη μητέρα τους. Η 92χρονη επινόησε το επεισόδιο, δεν υπήρξε ποτέ κάποιο επεισόδιο μεταξύ μας. Υπέβαλε μήνυση αφού είχα υποβάλει εγώ. Συλληφθήκαμε και οι δύο. Με εισαγγελική παραγγελία δεν κρατήθηκε λόγω ηλικίας αλλά πήγε στο ΚΑΤ και δεν την κράτησαν ούτε ένα βράδυ γιατί δεν είχε τίποτα».

Ο κ. Λύρας είπε πως η 92χρονη ενοχλούσε το παιδί κάθε φορά που εκείνο περνούσε από την κοινή αυλή τους με αποτέλεσμα εκείνο να είναι φοβισμένο και να κλαίει συνέχεια.

«Του λέει διάφορα πράγματα όταν το παιδί περνάει από την αυλή. Όταν το παιδί κλαίει μετά από κάθε τέτοια συνάντηση και σου λέει “προστάτεψέ με” τότε κάτι συμβαίνει. Θέλω ειρήνη στον κήπο μου. Εγώ δεν έχω ανακαλέσει ακόμα τη μήνυσή μου. Αν χρειαστεί θα την ανακαλέσω κι εγώ. Το Σάββατο το βράδυ στο σπίτι της υπήρχαν ο γιος της, η κόρη της, ο εγγονός της και ένας φίλος τους. Γιατί δεν την προστάτεψαν αν έγινε επεισόδιο;» τόνισε.