Γιώργος Αγγελόπουλος: Η ενόχλησή του για τα σχόλια του Παύλου Σταματόπουλου και η τηλεφωνική παρέμβασή του
Νέα

Γιώργος Αγγελόπουλος: Η ενόχλησή του για τα σχόλια του Παύλου Σταματόπουλου και η τηλεφωνική παρέμβασή του

Γιώργος Αγγελόπουλος: Η ενόχλησή του για τα σχόλια του Παύλου Σταματόπουλου και η τηλεφωνική παρέμβασή του

Ζήτησε να απαντήσει και βγήκε στο «Έλα, Χαμογέλα»

Ιδιαίτερα ενοχλημένος φάνηκε ο Γιώργος Αγγελόπουλος από τον σχολιασμό που έγινε στο «Έλα, Χαμογέλα» για τη συνέντευξη που έδωσε στον Τάκη Χατζή και ειδικά για τη δήλωσή του ότι θα κοινωνούσε εν μέσω πανδημίας.

«Μου έρχονται εικόνες του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας που είναι στην εντατική. Αυτή τη χρονική στιγμή που ζούμε αυτές τις εβδομάδες νομίζω ότι όταν περνάμε ένα μήνυμα που μπορεί να οδηγήσει κάποιον έξω από την καραντίνα σε ένα περιβάλλον που δεν είναι τόσο προστατευμένο είναι λίγο επικίνδυνο» είπε ο Παύλος Σταματόπουλος σχολιάζοντας τη συνέντευξη.

«Για μένα το θέμα θρησκείας είναι κάτι πολύ προσωπικό. Ούτε πιστεύω ότι αυτός που θα πάει να κοινωνήσει -και δεν αναφέρομαι στον Γιώργο Αγγελόπουλο- είναι ο καλός πιστός. Η πίστη είναι κάτι που έχουμε μέσα μας» είπε λίγο παρακάτω.

https://streamable.com/nvdxf3

«Δεν είμαι ένας άνθρωπος που προτρέπω τους ανθρώπους να βγουν με κίνδυνο»

Λίγη ώρα αργότερα, στη διάρκεια της εκπομπής ο Γιώργος Αγγελόπουλος επικοινώνησε με την εκπομπή και θέλησε να παρέμβει για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, θεωρώντας ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του.

«Παίζεται αποσπασματικά ένα κομμάτι από τη συνέντευξή μου. Ο λόγος που βγήκα να μιλήσω είναι διότι είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Και θέλω να αναφερθώ και στην τοποθέτηση του Παύλου. Θέλω να του πω δυο πράγματα. Εάν δείτε τη συνέντευξή μου ολόκληρη μιλάω γενικά για το θέμα και τα μέτρα για τον Covid. Έχω πειθαρχήσει στα μέτρα και είμαι ένας άνθρωπος που ειδικά το πρώτο lockdown το πέρασα μέσα. Άρα δεν είμαι ένας άνθρωπος που προτρέπω τους ανθρώπους να βγουν με κίνδυνο. Αφήνετε να εννοηθεί ότι ο γέροντας μπήκε στην εντατική λόγω της Θείας Κοινωνίας. Εγώ αυτό θέλω να πω δεν είναι αν ο κορονοϊός κολλάει από τη Θεία Κοινωνία, αυτό είναι καθαρά στη συνείδηση του καθενός. Οι εκκλησίες είναι κλειστές, οπότε ούτε παράνομα προτρέπω κάποιον να πάει να κοινωνήσει. Πριν το lockdown υπήρχε  το δικαίωμα να επισκέπτεται την εκκλησία. Άρα σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι σε αυτήν την περίοδο που είναι κλειστές εκκλησίες κοινωνάω. Δεν είναι εφικτό. Εάν επιτραπεί στον κόσμο να επισκεφτεί τον χώρο λατρείας του εγώ θα κοινωνούσα. Το θέμα μας δεν είναι η εκκλησία αλλά  ότι εγώ Παύλο είμαι ένας άνθρωπος που έχω δει κοντινούς  μου σε συνθήκη κορονοϊού» είπε μεταξύ άλλων.

https://streamable.com/6djodh