Γιώργος Νταλάρας: “Μη μου κακιώσετε…”
Νέα

Γιώργος Νταλάρας: “Μη μου κακιώσετε…”

Γιώργος Νταλάρας: “Μη μου κακιώσετε…”

Ο μεγάλος μας ερμηνευτής εξηγεί και αφιερώνει τραγούδι στους μουσικούς και τεχνικούς

Με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο πλάι του και το κομμάτι “Από το παράθυρό σου” ξεκίνησε την τηλεοπτική του συναυλία στο Mega ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο μεγάλος ερμηνευτής ζήτησε την κατανόηση του κοινού και των θαυμαστών του διότι επέλεξε να πει κομμάτια μόνο από δύο σημαντικούς ανθρώπους της ελληνικής μουσικής, του Μίκη Θεοδωράκη και του Βασίλη Τσιτσάνη.

“Καλούμαστε να κάνουμε κάτι παράδοξο, να παίξουμε μουσική με απόσταση…. Είναι η μεγαλύτερη δύναμη που είχε πάντα ο άνθρωπος, η μουσική και το τραγούδι.. Θέλησα να κάνω αυτό το αφιέρωμα και θέλω να μου κρατήσετε κακία, μη μου κακιώσετε, θα παίξουμε αρκετά τραγούδια αλλά δεν είναι τα τραγούδια αυτά που τραγούδησα αυτά τα χρόνια στους δίσκους. Όχι γιατί δεν τα αγαπώ ή δεν τα θέλω αλλά γιατί ένιωσα σε αυτή την απομόνωση των ημερών ότι έχουμε κάποιες άγκυρες που μας κρατάνε. Αυτές οι άγκυρες στον χώρο του τραγουδιού είναι κυρίως δύο άνθρωποι -χρονολογικά θα τους πω- ο Τσιτσάνης και ο Θεοδωράκης”, είπε εξηγώντας την επιλογή του.

Θέλησε μάλιστα να αφιερώσει το κομμάτι “Την πόρτα ανοίγω το βράδυ” στους αφανείς μουσικούς και τεχνικούς που όπως χαρακτηριστικά είπε “τους κλέβουμε τη δόξα”.

https://streamable.com/e6pj4x