Η Πέννυ Μπαλτατζή εξομολογείται: «Οι γιατροί μου είχαν πει ότι με αυτές τις σάλπιγγες δεν μπορώ να μείνω έγκυος»
Νέα

Η Πέννυ Μπαλτατζή εξομολογείται: «Οι γιατροί μου είχαν πει ότι με αυτές τις σάλπιγγες δεν μπορώ να μείνω έγκυος»

Η Πέννυ Μπαλτατζή εξομολογείται: «Οι γιατροί μου είχαν πει ότι με αυτές τις σάλπιγγες δεν μπορώ να μείνω έγκυος»

Όσα είπε στη Ζωή Κρονάκη για τις 4 αποβολές της

Στην εκπομπή «Μαμά-δες» της ΕΡΤ2 και τη Ζωή Κρονάκη μίλησε η Πέννυ Μπαλτατζή για τις δυσκολίες που πέρασε πριν αποκτήσει τον γιο της, Κάρολο.

Όπως είπε αρχικά, τραγουδούσε σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της αλλά και μετά που έφερε στον κόσμο τον 13 μηνών γιο της.

«Γεννήθηκε 35 εβδομάδων, προωράκι, αλλά δεν μπήκε στη Μονάδα. Όμως έπρεπε να τρώει κάθε 1,5 με 2 ώρες το πολύ και τον θήλαζα».

Η τραγουδοποιός μίλησε και για τις 4 αποβολές που είχε προτού αποκτήσει παιδί.

«Είχα 4 ατυχίες. Ατυχίες το λέω. Το πρώτο ήταν προχωρημένη εγκυμοσύνη, ήμουν 6 μηνών. Λόγω ανεπάρκειας πλακούντα έπρεπε να σταματήσω την κύηση. Το δεύτερο ήταν εξωμήτριο. Δύο μήνες είχα αίμα. Ήξερα ότι ήμουν έγκυος και δεν μπορούσαν να εντοπίσουν το κύημα. Να δουλεύω κάθε μέρα, να μην ξέρω τι συμβαίνει στο σώμα μου, να έχω τρομάξει, να κάνω χοριακές, να ανεβαίνουν κάθε μέρα λίγο. Μετά έκανα μια σαλπιγγογραφία και μου είπαν ότι με αυτές τις σάλπιγγες δεν μπορώ να μείνω έγκυος. Κι είχα μείνει δύο φορές με μία μόνο προσπάθεια. Να τα λέμε αυτά, οι γιατροί κάνουν λάθη».

Μετά την δεύτερη αποβολή έκανε εξωσωματική. «Ήμουν τόσο απογοητευμένη με όλα αυτά και είχε πέσει η άμυνά μου ενώ ήμουν πολύ δυναμική. Έκανα εξωσωματική επειδή μου είπε η γιατρός ότι είναι κρίμα να ξαναταλαιπωρηθώ. Έμεινα έγκυος σε δίδυμα και τα έχασα με διαφορά μιας εβδομάδας, με ταλαιπώρησε αυτή η διαδικασία ακόμα περισσότερο και είπα δεν το ξανακάνω αυτό στον εαυτό μου, δεν θέλω. Ο σύντροφός μου ήταν εκεί σε όλα. Είναι πολύ όμορφο να είναι ο άνθρωπός σου εκεί να τον έχεις να σου λέει “δεν έγινε κάτι”».

«Είχα μεγάλη ανάγκη να νιώσω ότι αποτοξινώνομαι. Έδωσα χώρο στο σώμα μου και μετά από 7 μήνες έμεινα έγκυος με την πρώτη. Το λέω αυτό να το ακούσουν κάποιοι. Πρέπει να σεβόμαστε τη σοφία του σώματος. Το σώμα μας είναι το πιο τέλειο εργοστάσιο. Και ήρθε ο Κάρολος που τα ανέτρεψε όλα».

https://streamable.com/cczp4c