Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντά στις κατηγορίες για victim blaming στην υπόθεση της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη
Νέα

Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντά στις κατηγορίες για victim blaming στην υπόθεση της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη

Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντά στις κατηγορίες για victim blaming στην υπόθεση της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη

To post-δήλωση της Χρηστίδου και τα σχόλια στο Twitter

Η υπόθεση του βιασμού της 24χρονης της στη Θεσσαλονίκη κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα.

Η Σίσσυ Χρηστίδου στην εκπομπή της το Σαββατοκύριακο «Χαμογέλα και πάλι» και η ομάδα της, ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα αυτό, μιλώντας μάλιστα με τον δικηγόρο της 24χρονης και τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη.

Ορμώμενη από μία δήλωση της κοπέλας, η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε ένα σχόλιο στην εκπομπή της, το οποίο δημιούργησε ντόμινο αντιδράσεων.

Η δήλωση της κοπέλας ανέφερε:

Με αφορμή λοιπόν αυτό το σχόλιο η Σίσσυ Χρηστίδου είπε στην εκπομπή της «προσέξτε πολύ καλά που πηγαίνετε γιατί υπάρχει κύκλωμα που δρα με αυτόν τον τρόπο».

Μόλις επέστρεψε στο σπίτι της λοιπόν είδε στο twitter σχόλιο το οποίο ανέφερε: «Το θέμα δεν είναι Σίσσυ μου “τα κορίτσια να μην να πηγαίνουν σε πάρτι”. Το θέμα είναι τα αγόρια να σταματήσουν να ναρκώνουν και να βιάζουν».

Η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε σαφές πως το θέμα είναι να σταματήσουν αυτές οι πράξεις, ωστόσο τόνισε πως όταν γίνεται ένα πάρτι σε δωμάτιο ξενοδοχείου από ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, όσο δρα ένα τέτοιο κύκλωμα καλό θα ήταν να μην πηγαίνεις.

Και η απάντησή της αυτή χαρακτηρίστηκε ως victim blaming.

Με αφορμή λοιπόν όλα αυτά τα σχόλια η Σίσσυ Χρηστίδου με μία σειρά από stories εξήγησε μέσα από το Instagram account της τι ακριβώς ήθελε να πει.

«Αφού λοιπόν μέσα από την πορεία μου και όσο με ξέρετε δεν είναι σαφές με ποιανού το μέρος είμαι, αφού λοιπόν δεν έχω δείξει με τον τρόπο μου αν είμαι με την πλευρά του θύματος ή αν κάνω victim blaming ή αν ρίχνω ευθύνη στα κορίτσια, θεωρούσα πως δεν χρειάζεται να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, αλλά τελικά χρειάστηκε.

Είμαι με το μέρος των θυμάτων, είμαι με το μέρος των κοριτσιών. Δεν φέρουν καμία ευθύνη, ούτε το θύμα αυτό, ούτε κανένα άλλο θύμα.

Παρόλα αυτά θεωρώ δημοσιογραφική μας υποχρέωση να ενημερώσουμε τον κόσμο για τέτοιου είδους παγίδες για να μην υπάρξει κανένα άλλο θύμα ποτέ», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.

Το post του Νίκου Συρίγου στο Instagram για τη Σίσσυ Χρηστίδου

Ο Νίκος Συρίγος που βρίσκεται στο πλευρό της Σίσσυς Χρηστίδου κάθε Σαββατοκύριακο στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», στήριξε την παρουσιάστρια με τον δικό του τρόπο στο Instagram.

Με ένα story με μια φωτογραφία με τους δυο τους έγραψε πριν από λίγη ώρα:

«Δεν σε ήξερα. Όσο σε μαθαίνω σε αγαπάω. Αυτά», κάνοντας tag τη Σίσσυ Χρηστίδου.