Ηλίας Ψινάκης: Η τραγωδία στο Μάτι, η επόμενη μέρα και η ίδρυση νέου κόμματος
Νέα

Ηλίας Ψινάκης: Η τραγωδία στο Μάτι, η επόμενη μέρα και η ίδρυση νέου κόμματος

Ηλίας Ψινάκης: Η τραγωδία στο Μάτι, η επόμενη μέρα και η ίδρυση νέου κόμματος

Ο Ηλίας Ψινάκης ολοκλήρωσε τη θητεία του ως δήμαρχος Μαραθώνα και πλέον κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές με δικό του κίνημα.

Όμως τι είναι πραγματικά ο Ηλίας Ψινάκης;

«Ένας Έλληνας απλός. Ένας άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα και κάνω τα πάντα για να περνάω καλά. Όλα από αυτά που έκανα μου άρεσαν. Ό,τι έχω κάνει το έκανα επειδή μου έκανε κέφι. Αποφάσισα να ασχοληθώ με τη χώρα μας, αλλά όχι ως πολιτικός, ως Έλληνας».

Το 2014 εκλέχθηκε δήμαρχος Μαραθώνα και δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Ευτυχείτε»: «Αποφάσισα να παραιτηθώ. Ήταν η τελευταία μέρα που μπορούσα να εξαντλήσω από τον νόμο. Για τον Μαραθώνα δεν είναι επιτυχημένη η πενταετία λόγω της τραγωδίας».

 Ο λόγος που δεν κατεβαίνει για δεύτερη φορά υποψήφιος δήμαρχος

Ο Ηλίας Ψινάκης είχε στόχο να προχωρήσει στο επόμενο βήμα:

«Έτσι κι αλλιώς δεν θα συνέχιζα. Είχα βάλει πλώρη για την Περιφέρεια. Στην πενταετία του δημάρχου πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα κι εγώ τα είχα κάνει και με το παραπάνω. Αυτό που δεν ολοκληρώθηκε είναι η καταστροφή στο Μάτι. Ζήσαμε τραγικές στιγμές, δεν τα έχουμε δει ούτε σε έργα».

Για το γεγονός ότι διώκεται μαζί με άλλους: «Όταν γίνεται ένα τόσο τραγικό γεγονός με θύματα και τεράστιο πόνο κάποιος πρέπει να φταίει. Σωστά διώκομαι για την τραγωδία. Μετά από 10 μήνες, με πάρα πολύ μεγάλη βοήθεια από εθελοντές και εταιρείες, τώρα είναι πράσινο το Μάτι. Το Πάσχα είχε παραπάνω κόσμο από ότι είχε πέρσι. Από μεριάς του δήμου έχει επανέλθει η κανονικότητα».

Τελικά ποιος φταίει;

«Ένας έχει τον λόγο όταν γίνεται κάτι τέτοιο. Η Πυροσβεστική. Το Μάτι είναι δασική περιοχή, είναι δασαρχείο. Απαγορεύεται να κόψεις κλαρί. Εγώ τα δέντρα που είχα κόψει στο σπίτι μου τα έκοψα παράνομα».

Το γκάλοπ και η στοχοποίηση

Μία έρευνα για τη δημοτικότητα του Ηλία Ψινάκη ήταν εκείνη που τον έβγαλε στη… σέντρα.

«Εγώ στοχοποιήθηκα πριν το Μάτι γιατί απλά κάνω τη δουλειά μου. Δεν θέλω να γίνω ούτε υπουργός, ούτε τίποτα. Με σκίσανε επειδή ήμουν 10 μονάδες πάνω από τους πολιτικούς. Τα αποτελέσματα του γκάλοπ βγήκαν 15 μέρες πριν το Μάτι, αλλά όλα είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα».

«Κάνουν πολιτική πάνω από τα πτώματα»

Δεύτερο σπίτι του είχε γίνει το δημαρχείο, μετά την τραγωδία.

«Κανένας από τους πολιτικούς δεν μιλάει για τους νεκρούς και τις κατεστραμμένες περιουσίες. Όλοι μιλούν πάνω από πτώματα. Είναι αισχρό να κάνεις προεκλογική καμπάνια για το ποιος έφταιγε για το Μάτι», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Όποιος φταίει πρέπει να την πληρώσει σοβαρά για να μην ξαναγίνει».

Όσο για την πρώτη αντίδραση στο άκουσμα της τραγικής είδησης: «Το απόγευμα την ώρα που άρχισε η φωτιά το έμαθα. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι σήμερα, κοιμόμουν στο δημαρχείο».

Το νέο κίνημα και οι Ευρωεκλογές

Στόχος του Ηλία Ψινάκη είναι να δώσει χώρο στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, αλλά δεν θέλουν να μπουν σε κάποιο κόμμα.