Κατερίνα Χέλμη: Ο τελευταίος της ρόλος στην τηλεόραση – Το απόσπασμα από τη σειρά του ΑΝΤ1+, «Ζωή»
Νέα

Κατερίνα Χέλμη: Ο τελευταίος της ρόλος στην τηλεόραση – Το απόσπασμα από τη σειρά του ΑΝΤ1+, «Ζωή»

Κατερίνα Χέλμη: Ο τελευταίος της ρόλος στην τηλεόραση – Το απόσπασμα από τη σειρά του ΑΝΤ1+, «Ζωή»

Μία γκραντ νταμ που θα λείψει πολύ

Στη σειρά «Ζωή» του ΑΝΤ1+ έμελλε να έχει τον τελευταίο της ρόλο η μεγάλη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου, Κατερίνα Χέλμη.

Μάλιστα εμφανίζεται στο 6ο επεισόδιο της σειράς που θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή (5/5) από την πλατφόρμα του καναλιού.

Η Κατερίνα Χέλμη έφυγε μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την προβολή του επεισοδίου.

Το έκτο επεισόδιο της σειράς, που φέρει ως τίτλο το όνομα του ρόλου της – Πάτση – είναι αφιερωμένα σε εκείνη ως ελάχιστο «ευχαριστώ» για τη συμμετοχή της.

Για τις ανάγκες του ρόλου, μετατρέπεται σε φύλακα-άγγελο μιας γυναίκας εγκλωβισμένης σε έναν βίαιο γάμο, ενώ η Μαρία Καβογιάννη και η Ευδοκία Ρουμελιώτη «εξολοθρεύουν» τον φόβο και τον δισταγμό αποδεικνύοντας ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη.

Η δημιουργός της σειράς, Δωροθέα Πασχαλίδου, είπε για την Κατερίνα Χέλμη:

«Οι ωραιότερες ιστορίες λέγονται από εκείνους που ξέρουν πώς να τις πουν. Και η Κατερίνα μας ήξερε… Ήξερε πώς να πει την ιστορία του ρόλου της. Την αλήθεια του. Την αλήθεια της. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσα να πάρω ως σκηνοθέτης. Την ευχαριστώ. Θα την κρατώ μέσα μου για πάντα. Εκείνη και τα δώρα της.»

Τι θα δούμε στο 6ο επεισόδιο;

Η Πάτση, μια μεγαλοαστή κυρία που έχει θάψει τρεις συζύγους πριν πεθάνει η ίδια, εμφανίζεται στη Ζωή αναθέτοντάς της την πέμπτη της αποστολή. Η Ζωή με τη Γιάννα πρέπει να συνεχίσουν τη δουλειά που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει η Πάτση: να σώσουν την κοπέλα από το διπλανό διαμέρισμα της Πάτση, που έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον σύζυγό της. Με αφορμή την αποστολή τους, η Γιάννα βρίσκει τη δύναμη και εκμυστηρεύεται στη Ζωή το πιο κρυφό της μυστικό και η σχέση τους δυναμώνει.

Δείτε το απόσπασμα του επεισοδίου: