Κάτια Δανδουλάκη: “Δε χρησιμοποίησα την τηλεόραση, της δόθηκα. Και υποστήριξα όλα της τα είδη”.
Νέα

Κάτια Δανδουλάκη: “Δε χρησιμοποίησα την τηλεόραση, της δόθηκα. Και υποστήριξα όλα της τα είδη”.

Κάτια Δανδουλάκη: “Δε χρησιμοποίησα την τηλεόραση, της δόθηκα. Και υποστήριξα όλα της τα είδη”.

Η ηθοποιός μιλά για την “Ανέτ”, την καραντίνα αλλά και την πολύχρονη τηλεοπτική της καριέρα και τον ρόλο που ξεχωρίζει

Στον “Τηλεθεατή” και τη Μαρία Κεφαλά μίλησε η Κάτια Δανδουλάκη, η τηλεοπτική “Ανέτ” των “Άγριων Μελισσών.

Η καραντίνα τη βρήκε ανανεωμένη και ξεκούραστη αφού όπως χαρακτηριστικά είπε την πέρασε “αναίμακτα” καθώς “ήρθε μια επιβεβλημένη ξεκούραση χωρίς ενοχές”. “Σε αυτό το διάστημα είπα “Χριστέ μου τώρα λίγο πριν καταρρεύσω μου δίνεται η ευκαιρία να σταθώ στα πόδια μου”.

Φοβήθηκε; “Δεν είχα καμιά φοβία. Έλεγα θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Δε βλέπω ποτέ τη ζωή σαν μισοάδειο ποτήρι αλλά πάντα σαν μισογεμάτο. Δε γίνεται αλλιώς. Ο φόβος κρατάει τα πάντα πίσω. Σου αφαιρεί τη δύναμη του ανοσοποιητικού. Όσο για τον καλλιτέχνη, δεν μπορεί να έχει φόβο γιατί δεν μπορεί να δημιουργήσει με φόβο. Πρέπει να ακολουθήσει την ψυχή του στο φως και να την οδηγεί στο φως”.

“Το μελανό σημείο της ψυχής μου ήταν η έννοια για εκείνους που ήταν υποχρεωμένοι ν δουλεύουν. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι δημοσιογράφοι, οι καθαριστές, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ και όσων μαγαζιών ήταν ανοιχτά. Υποκλίνεται η ψυχή μου σε αυτούς τους ανθρώπους και παίρνω δύναμη από αυτό που κάνουν. Με όλους τους τρόπους θέλω να πω ευχαριστώ και φροντίζω αυτήν την περίοδο κάθε βράδυ να αφήνω ένα μήνυμα αγάπης και σεβασμού στους φίλους γιατρούς που έχω”.

“Ένιωσα μετά από πολλά χρόνια περήφανη για αυτόν τον λαό. Μεγάλη υπόθεση για την Ελλάδα να λες είμαι Έλληνας και να χαίρεσαι που το λες”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Η Ανέτ πιο Κάτια δε γίνεται”

Σε ποια φάση της πλοκής βρίσκεται η ηρωίδα της, η Ανέτ;

“Σε ακραία καίριο σημείο. Ξέρει ποιος είναι ο γιος της αλλά δεν το ξέρει εκείνος. Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει με όσα έχουν γίνει, με τον τρόπο που τον εγκατέλειψε, γιατί αυτό έκανε, τον άφησε”.

“Νομίζω ότι αισθάνομαι ότι ξεκινάει τώρα ο ρόλος μου. Μέχρι τώρα ήταν ενωτικός μέσα στην οικογένεια, είχε τον ρόλο εκείνης που θα τους συμβιβάσει όλους με καλό τρόπο. Τώρα αρχίσει η δική της διαδρομή και του Μελέτη φυσικά”.

“Η Ανέτ πιο Κάτια δεν γίνεται, αφού είπα στη Μελίνα που δεν με ήξερε “με παρακολουθούσες κρυφά με τα μάτια της ψυχής σου;” Αντιδρώ σαν Κάτια όπως αντιδράει η Ανέτ, αντιδράει η Ανέτ όπως αντιδρώ σαν Κάτια. Δεν υπάρχει κάτι που να προσπαθώ να κάνω, είμαι αυτή”.

“Δε φοβάμαι να είμαι στο πάνελ ενός σόου”

“Έχω υποστηρίξει φανατικά την τηλεόραση. Μου έδωσε μεγάλες χαρές αλλά και εγώ της δόθηκα φανατικά και με απίστευτη ειλικρίνεια. Ποτέ δεν ήταν ο στόχος μου να κάνω σίριαλ για τα χρήματα, άσχετα αν η τηλεόραση με αντάμειψε πλουσιοπάροχα. Δεν χρησιμοποίησα την τηλεόραση, της δόθηκα, συνεργάστηκα μαζί της. Και υποστήριξα όλα της τα είδη. Δε φοβάμαι να είμαι στο πάνελ ενός σόου, να κάνω ένα παιχνίδι, μια κωμωδία, ένα δράμα, όχι μόνο δεν πειράζει, χαίρομαι να δοκιμάζω. Είναι μεγάλη υπόθεση η εκκίνηση που κάνεις σε μια δουλειά. Η ψυχική σου εκκίνηση”.

Ποιον ρόλο αγάπησε πάρα πολύ; “Οι ρόλοι μου ήταν όλοι σημαντικοί για μένα και όλοι αγαπημένοι. Από τον ΑΝΤ1 αδιαμφισβήτητα ήταν η ‘Λάμψη'”.