Κρατερός Κατσούλης – Κατερίνα Καραβάτου: Η δημόσια συγγνώμη μετά την καταγγελία για προώθηση της κουλτούρας του βιασμού
Νέα

Κρατερός Κατσούλης – Κατερίνα Καραβάτου: Η δημόσια συγγνώμη μετά την καταγγελία για προώθηση της κουλτούρας του βιασμού

Κρατερός Κατσούλης – Κατερίνα Καραβάτου: Η δημόσια συγγνώμη μετά την καταγγελία για προώθηση της κουλτούρας του βιασμού

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε το σωματείο «Μωβ» μετά το video με τα αδέλφια Βαρουξή του Big Brother

Σε μπελάδες μπήκε η παραγωγή της πρωινής εκπομπής του Star στη «Φωλιά των Κου Κου» αλλά και οι ίδιοι οι παρουσιαστές της, Κρατερός Κατσούλης και Κατερίνα Καραβάτου μετά τη συνέντευξη στους αδελφούς Βαρουξή από το Big Brother.

Συγκεκριμένα μια καταγγελία η οποία έφτασε στα γραφεία του ΕΣΡ αναφέρει πως η συγκεκριμένη εκπομπή, μέσω μιας ερώτησης που έκαναν οι παρουσιαστές στους καλεσμένους τους προώθησαν την κουλτούρα του βιασμού.

Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα, ο Παναγιώτης και ο Χρήστος Βαρουξής, τα δίδυμα αδέρφια τα οποία συμμετείχαν στο «Big Brother» βρέθηκαν στο πλατό της «Φωλιάς των Κου Κου» και έπαιξαν με τους παρουσιαστές το παιχνίδι των ερωτήσεων.

Η Κατερίνα Καραβάτου ρώτησε τα δίδυμα: «Έχετε ποτέ συνευρεθεί με κοπέλα που νόμιζε ότι ήταν ο άλλος αδελφός;». Οι δυο τους απάντησαν θετικά και στη συνέχεια ο Χρήστος Βαρουξής είπε: «Είχα πάει εγώ πρώτα και μετά πήγε ο Παναγιώτης», διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν σχέση.

Η ερώτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του «Πανελλαδικού Σωματείου Γυναικείων Δικαιωμάτων “Το Μωβ”» το οποίο υπέβαλε καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) και ζητά μεταξύ άλλων και την παρέμβαση της δικαιοσύνης λόγω της προώθησης της κουλτούρας του βιασμού.

Συγκεκριμένα η καταγγελία αναφέρει: «Καταγγέλουμε την άθλια σεξιστική ερώτηση στην εκπομπή του Star Channel TV “Στη Φωλιά των Κου Κου” με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη στις 11/01/2021, καθώς και την προκλητική απάντηση που έδωσαν τα δίδυμα αδέρφια Χρήστος Βαρουξής και Παναγιώτης Βαρουξής, η οποία αποτελεί δημόσια ομολογία βιασμού ανυποψίαστης κοπέλας μετά από σκόπιμη παραπλάνησή της, κάτι που συνιστά προφανώς ποινικό αδίκημα. Το ακόμα πιο προκλητικό και σεξιστικό είναι ότι το όλο θέμα αντιμετωπίζεται τόσο από την τηλεπαρουσιάστρια και τον τηλεπαρουσιαστή, όσο και από τα δύο αδέρφια με κυνική εξευτελιστική διακωμώδηση.

Θεωρούμε απαράδεκτο, προκλητικό, σεξιστικό, ταπεινωτικό και εξευτελιστικό, όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες, να διακωμωδείται έτσι δημόσια και κυνικά ένα έγκλημα, ο βιασμός».

Το Πανελλαδικό Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων “Το Μωβ” υπέβαλε σήμερα καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης…

Δημοσιεύτηκε από Το Μωβ στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης θέλησαν το πρωί της Τρίτης να ζητήσουν συγγνώμη για το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Σκέφτομαι πως αυτές τις στιγμές τα πράγματα απαιτούν σκέψη, προσοχή, δύναμη, ειλικρίνεια και αλήθεια. Έφταιξα και ήταν λάθος. Όχι μόνο για τη συμπεριφορά μου, αλλά και τις επιλογές που έχω κάνει πρις από αυτήν. Όλα θα διορθωθούν και αυτό είναι μια υπόσχεση ζωής για εμένα. Το να είσαι παρουσιαστής δεν είναι προνόμιο, αλλά ευθύνη», είπε η Κατερίνα Καραβάτου.

«Ένα συγγνώμη που άθελά μας δημιουργήσαμε πόνο, οργή που σε κάποιες περιπτώσεις εξελίχθηκε σε μίσος και εκφράστηκε και με κατάρες σε εμάς και στα παιδιά μας. Συγγνώμη που κλονίσαμε τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε φτιάξει τόσα χρόνια και δεν αναφέρομαι στα τελευταία τέσσερα μόνο.

Συγγνώμη που αυτήν τη φορά δεν κάναμε σωστά τη δουλειά μας. Συγγνώμη από όλους μας, από τον σταθμού, την ομάδα, τον αρχισυντάκτη και από εμάς τους ίδιους. Και μία υπόσχεση. Πιστέψτε με το πάθημα έγινε μάθημα».

https://streamable.com/sfaaa3