Λάκης Λαζόπουλος: «ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ήμουν. Όμως, δεν θα γινόμουν ένας περιφερόμενος βλαξ που λέει ανοησίες»
Νέα

Λάκης Λαζόπουλος: «ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ήμουν. Όμως, δεν θα γινόμουν ένας περιφερόμενος βλαξ που λέει ανοησίες»

Λάκης Λαζόπουλος: «ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ήμουν. Όμως, δεν θα γινόμουν ένας περιφερόμενος βλαξ που λέει ανοησίες»

Όσα είπε ο καλλιτέχνης για τη σάτιρα και τους επικριτές του στο «Ενώπιος Ενωπίω»

Στην αποψινή του εκπομπή ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε τον Λάκη Λαζόπουλο.

Ο ηθοποιός με την αφοπλιστική του ειλικρίνεια μίλησε για πολλά ενώ δεν δίστασε να απαντήσει και στα όσα ακούγονται τόσα χρόνια από τους επικριτές του.

Αρχικά, σχολίασε τον τηλεοπτικό ορίζοντα και την τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια να εκλείπει ο πολιτικός λόγος στην τηλεόραση σε αντίθεση με το παρελθόν.

«Δεν θέλουν πολιτικό λόγο στην τηλεόραση. Θεωρούν ότι η πολιτική είναι κάτι βαρύ. Έχουμε περάσει σε μία εποχή απολιτίκ με την έννοια ότι η αμάθεια έγινε σημαία. Το ότι δεν ξέρεις ιστορία και δεν έχεις ιστορική μνήμη και με έναν τρόπο απαξιώνεις τα πάντα αυτό έγινε μία άποψη, αλλά ουσιαστικά είναι αμάθεια», ανέφερε.

Τον λόγο του στη συνέχεια μονοπώλησε η σάτιρα και όλες οι φορές που μπήκε στο στόχαστρο εξαιτίας της. Ο ίδιος δεν θεωρεί πως η σάτιρα είναι αντικειμενική. Διαφέρει σημαντικά από τη δημοσιογραφία όπως τόνισε και δεν πρέπει να κρατά καμία ισορροπία.

«Η σάτιρα δεν οφείλει να είναι αντικειμενική. Είναι ένα πουλί που πετάει ελεύθερα. Εγώ δεν ήμουν δελτίο ειδήσεων να κρατάω ισορροπίες», υπογράμμισε.

Τα προηγούμενα χρόνια επικρίθηκε πλείστες όσες φορές ότι είχε φίλα προσκείμενη τακτική ως προς τον ΣΎΡΙΖΑ και γενικότερα τον χώρο της Αριστεράς.

«Την περίοδο των μνημονίων δεν μπορούσα να παίζω τον χαζοχαρούμενο. Εκείνη τη στιγμή σατίριζα και δημοσιογράφους που είχαν γίνει μέρος της υποστήριξης του συστήματος των μνημονίων έπρεπε να πω ότι τα νούμερα που σας έλεγαν δεν ήταν έτσι. Η σάτιρα δεν μπορούσε να κάνει τον μ@λ@κ@. Δεν μπορούσα να του μιλάω για lifestyle. Δεν γινόταν. Το καταλάβαινα ότι αυτό θα φέρει σύγκρουση αλλά εγώ δεν θα γινόμουν ένας περιφερόμενος βλαξ που λέει ανοησίες για να περάσει η ώρα».

https://streamable.com/dsqo97

Συνεχίζοντας είπε:

«Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ήμουν. Πάντα ήμουν στον προοδευτικό χώρο. Ήμουν στην ΚΝΕ στο πανεπιστήμιο, αυτή ήταν η πορεία μου».

https://streamable.com/bhqx60