«Λύγισε» ο Σπύρος Μπιμπίλας: «Έσωσα ηλικιωμένη ηθοποιό που ήταν μόνη της και 5 μέρες δεν απαντούσε. Την πρόλαβα»
Νέα

«Λύγισε» ο Σπύρος Μπιμπίλας: «Έσωσα ηλικιωμένη ηθοποιό που ήταν μόνη της και 5 μέρες δεν απαντούσε. Την πρόλαβα»

«Λύγισε» ο Σπύρος Μπιμπίλας: «Έσωσα ηλικιωμένη ηθοποιό που ήταν μόνη της και 5 μέρες δεν απαντούσε. Την πρόλαβα»

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ μίλησε με θέρμη για τα δικαιώματα των ηθοποιών και το κλίμα των ημερών

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν καλεσμένος του Αντώνη Σρόιτερ στο Tik Talk και μίλησε για το θέμα των ημερών.

«Θα έχει μεγάλο βάθος αυτή η ιστορία, δεν θα σταματήσει σύντομα» είπε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, είχε σπουδάσει στη Νομική και τελικά βρέθηκε να χειρίζεται σήμερα τα νομικά θέματα των συναδέλφων του.

Παράλληλα εκδήλωσε την ενόχλησή τους για το ότι δεν γίνεται σεβαστός ο ιδιωτικός του χώρος από τους δημοσιογράφους που τον πολιορκούν πολλές φορές αδιάκριτα.

«Δεν είναι δυνατόν να ξυπνάω το πρωί, να κατεβάζω  τα σκουπίδια και να με περιμένει μία κάμερα». Ο παρουσιαστής  τον ενημέρωσε ότι μπορεί να αποτανθεί στο πειθαρχικό της  ΕΣΗΕΑ για να λάβει την απάντηση: «Ε, τότε θα πάω!»

«Μου είχαν περιγράψει ότι και παλιά υπήρχαν τέτοια θέματα. Αυτά που μου έχουν περιγράψει είναι το ίδιο τραγικά με αυτά που γίνονται σήμερα. Αλλά δεν έχει νόημα να κατηγορούμε ανθρώπους που έχουν πεθάνει» είπε.

«Με θλίβει βαθύτατα η φυλάκιση ενός ανθρώπου της Τέχνης. Δεν το έχουμε ξαναδεί παγκοσμίως» είπε αναφερόμενος  στον Δημήτρη Λιγνάδη. Μάλιστα όπως ανέφερε, την ημέρα που ο συνήγορος του σκηνοθέτη έκανε λόγο για «μέτριο ηθοποιό» συνέβη  το εξής: «Εγώ εκείνο το βράδυ κοιμήθηκα αγκαλιά με όλη την Ελλάδα και σκέφτηκα τον Δημήτρη που ήταν μόνος του. Είμαι πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. Είναι λάθος της υπερασπιστικής του γραμμής να μπλέξει ένα αθώο Σωματείο. Δεν με πείραξε η επίθεση. Με παραξένεψε. Δεν ξέρω ποιος τον έβαλε ή έγραψε αυτά τα λόγια».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ομολογουμένως εξαιρετικά ενεργός στο θέμα της φροντίδας όλων των ηθοποιών και ειδικά των ανθρώπων που δεν έχουν χρήματα και είναι μόνοι τους. Ο ίδιος λύγισε εξηγώντας ότι πρόλαβε να σώσει από τον θάνατο παλιά ηθοποιό.

«Έσωσα ηθοποιό που πέντε μέρες δεν απαντούσε. Πήγα και φρόντισα να πάει στο γηροκομείο. Την πρόλαβα. Είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και δεν δέχομαι κανείς να παίζει με το συναίσθημά μου».

https://streamable.com/gsnrda