“Μαζί σου”: Αρχιμανδρίτης κοινωνούσε κρυφά πιστούς στα σπίτια, κρύβοντας το δισκοπότηρο σε καλάθια με μήλα και άρτο
Νέα

“Μαζί σου”: Αρχιμανδρίτης κοινωνούσε κρυφά πιστούς στα σπίτια, κρύβοντας το δισκοπότηρο σε καλάθια με μήλα και άρτο

“Μαζί σου”: Αρχιμανδρίτης κοινωνούσε κρυφά πιστούς στα σπίτια, κρύβοντας το δισκοπότηρο σε καλάθια με μήλα και άρτο

"Άναψαν τα αίματα" στην εκπομπή με την παρουσία του Πέτρου Τατσόπουλου

Την περίπτωση ενός ιερέα που “επαναστάτησε” από τα προβλεπόμενα περιοριστικά μέτρα πρόβαλε η Τατιάνα Στεφανίδου μέσα από την εκπομπή της σήμερα.

Ο Πατήρ Σεραφείμ θέλοντας να κρατήσει κραταιό το αίσθημα της πίστης στους πολίτες αποδεχόταν το κάλεσμα ορισμένων και τους επισκεπτόταν στα σπίτια τους για να μεταλάβουν τη Θεία Κοινωνία, κρύβοντας το δισκοπότηρο σε καλάθια με μήλα και άρτο, ώστε να αποφύγει πιθανές καταγγελίες από “συμπλεγματικά άτομα” της γειτονιάς.

“Αυτό όχι γιατί έκανα κάτι παράνομο. Δεν υπήρχε υπουργική απόφαση που απαγόρευε τη Θεία Κοινωνία, αλλά για να μην  προκαλούμε συμπλεγματικά άτομα της γειτονιάς είτε εξ ιδεολογικής αντιλήψεως. είτε εκ ψυχολογικών καταστάσεων να ενημερώνουν άσκοπα την αστυνομία ότι τάχα γίνεται κάτι παράνομο”.

Σε ερώτηση της παρουσιάστριας για την παράβαση που ενείχε η μετακίνηση αυτή καθαυτή παρομοίασε το έργο του με αυτό ενός ντελιβερά που είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει πράγματα σε κατοικίες.

“Όπως ο ντελιβεράς πήγαινε τα πράγματα από το σούπερ μάρκετ για τη φυσική τροφή έτσι και ο ιερέας μετέφερε την πνευματική τροφή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ίσως οι επιστήμονες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτήν την ιστορική πραγματικότητα 2.000 χρόνων όπου μέσα από πανδημίες, επιδημίες, ασθένειες δεν έχει καταγραφεί καμία μετάδοση ιού ή ασθενείας μέσα από το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Επειδή αυτό το θαύμα λοιπόν δεν ορίζεται στα όρια της λογικής οι επιστήμονες έρχονται απέναντι και πολλές φορές ερίζουν στα όρια του παραλόγου. Το θαύμα είναι υπέρλογο”, συμπλήρωσε.

Παρών στο στούντιο ήταν και ο Πέτρος Τατσόπουλος – γνωστός για τις θρησκευτικές του αντιλήψεις – ο οποίος πήρε τον λόγο και επικεντρώθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα αφήνοντας έξω από τη συζήτηση το θέμα της πίστης, λέγοντας ότι ο ιός δεν λαμβάνει υπόψιν αντιλήψεις και “πιστεύω” και προσβάλλει τους ανθρώπους χωρίς καμία διάκριση.

“Αυτοί οι θάνατοι και τα κρούσματα δεν έκαναν καμία διάκριση ανάμεσα σε φύλο, σε έθνος, σε θρήσκευμα, σε αντιλήψεις, σε ιδεολογίες σε πίστη ή απιστία”, τόνισε.

“Ποτέ δεν σε προστάτευε η πίστη από την ασθένεια. Θεωρώ εξαιρετικά ανεύθυνο και επικίνδυνο αυτό που είπε ο σεβασμιότατος κύριος αρχιμανδρίτης ότι δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο κρούσμα από τη μετάληψη”.

“Θα δώσουμε ένα τόσο επικίνδυνο παράδειγμα σαν αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος αρχιμανδρίτης. Το θεωρεί ότι έκανε κάποια επαναστατική δράση”, συνέχισε προκαλώντας απευθείας την αντίδραση του πατέρα Σεραφείμ.

“Όχι, κάνετε λάθος. Δεν έκανα καμία επαναστατική πράξη. Έκανα το καθήκον μου. Αφήστε τους λαϊκισμούς κύριε δεν ξέρω με ποιον μιλάω. Δεν ξέρω ποιος είστε. Μην λαϊκίζετε κύριε. Είσαστε κοινός λαϊκιστής”.

Κάπου εκεί η Τατιάνα Στεφανίδου έδωσε “πάσα” για διαφημιστικό διάλειμμα ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

https://streamable.com/3f2jp1

Μόλις επέστρεψε η εκπομπή ο αρχιμανδρίτης διαμαρτυρήθηκε στην παρουσιάστρια για το γεγονός ότι δεν τον ενημέρωσαν για την παρουσία του Πέτρου Τατσόπουλου και αμέσως μετά αποχώρησε από τη σύνδεση.

“Θέλω να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου, γιατί δεν με ενημερώσατε ότι θα έχω συνδιάλεξη με κάποιον χωρίς οι συνεργάτες σας να μουν πουν ποιος θα είναι αυτός. Ο κύριος έθεσε τα θέματα πολύ λαϊκιστικά και αυτό δεν είναι σοβαρότητα”.

“Αν έχετε κάποια ερώτηση να την κάνουμε αλλιώς θα αποχωρήσω διαμαρτυρόμενος για το ότι με φέρατε να μιλήσω με έναν άνθρωπο που θέλει να εμφανίζεται και να δίνει το ‘παρών’ του χωρίς να έχει να πει τίποτα”.

“Αν εσείς δεν κάνετε καλά τη δουλειά σας κυρία Στεφανίδου να ενημερώνετε τους καλεσμένους σας με ποιος θα κάτσουν δίπλα δίπλα δεν φταίω εγώ”.

“Αν μου είχατε πει με ποιον θα συνομιλήσω θα ήμουν στο κρεβάτι μου για τη μεσημεριανή ανάπαυση και δεν θα διέθετα τον χρόνο μου μου στην εκπομπή σας. Ο χρόνος για τους κληρικούς είναι πολύτιμος και ιερός”, κατέληξε.

Δείτε όσα έγιναν:

https://streamable.com/njvpm9