Mega: Maestro – «Σιωπηλός δρόμος» – Milky Way – Η σαρωτική «τριπλέτα» που «άνοιξε τα φτερά» για διεθνή καταξίωση
Νέα

Mega: Maestro – «Σιωπηλός δρόμος» – Milky Way – Η σαρωτική «τριπλέτα» που «άνοιξε τα φτερά» για διεθνή καταξίωση

Mega: Maestro – «Σιωπηλός δρόμος» – Milky Way – Η σαρωτική «τριπλέτα» που «άνοιξε τα φτερά» για διεθνή καταξίωση

Η ελληνική μυθοπλασία στα καλύτερά της

Για πολλά και διάφορα έχουν καταφέρει να φημίζονται οι Έλληνες στο εξωτερικό με την πάροδο του χρόνου. Aπό την πολιτιστική κληρονομιά, τα «αστέρια» του αθλητισμού μας μέχρι το φυσικό κάλλος με το απέραντο γαλάζιο, σε όλους αυτούς τους λόγους έρχεται να προστεθεί άλλος ένας που οι ξένοι πια υποκλίνονται στην Ελλάδα και αυτό χάρη στο Mega.

Το «Μεγάλο Κανάλι» έκανε τη διαφορά τα τελευταία χρόνια στη «μάχη» της μυθοπλασίας και κάπως έτσι «γεννήθηκαν» σπουδαίες τηλεοπτικές δουλειές με εκπληκτικές ερμηνείες, άρτια σκηνοθετική άποψη και σενάρια που καθηλώνουν, τα οποία και κέρδισαν όχι μόνο το στοίχημα εντός Ελλάδας αλλά πήραν εισιτήριο και για το εξωτερικό.

Το πολυσυζητημένο Maestro έβαλε τα «καλά του» και ως «Maestro in Blue» άνοιξε φτερά για παγκόσμια επιτυχία μέσα από την πλατφόρμα του Netflix με τη σειρά αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στη λίστα με τα 10 μη αγγλόφωνεα σίριαλ που προβλήθηκαν περισσότερο από τις 13 έως τις 19 Μαρτίου 2023.

Ο «Σιωπηλός Δρόμος» είναι άλλη μία σειρά που ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και συνεχίζει την επιτυχημένη διεθνή πορεία του.

Έχοντας ήδη κατακτήσει την Ιταλία, την Αμερική και τον Καναδά, η κορυφαία δραματική σειρά του MEGA που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Αυστραλία.

Η Beta Film, στην οποία το MEGA παραχώρησε τα δικαιώματα παγκόσμιας διανομής του «Σιωπηλού Δρόμου», προχώρησε σε συμφωνία με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Special Broadcasting Service (SBS) για τη μετάδοση της σειράς. Το SBS κατέχει εξέχουσα θέση στον χώρο των media της Αυστραλίας διαθέτοντας πληθώρα τηλεοπτικών καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών.

Το Milky Way, που αναμένεται να προβληθεί τον Οκτώβριο του 2023 από το Mega, είναι η πρώτη ελληνική παραγωγή που θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Series Mania, τη σημαντικότερη διοργάνωση τηλεοπτικών σειρών, και μάλιστα στο Επίσημο Διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, όπου επιλέγονται μόλις 8 σειρές από ολόκληρο τον κόσμο, και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Λιλ της Γαλλίας, από τις 17 ως τις 24 Μαρτίου του 2023.

Πρόκειται για μία ακόμα πολύ σημαντική διεθνή διάκριση, η οποία δίνει αισιόδοξα σημάδια για την επόμενη ημέρα της ελληνικής τηλεοπτικής δημιουργίας.

Tα 8 επεισόδια του Milky Way μας μεταφέρουν σε μία ανώνυμη ορεινή πόλη, ακολουθώντας την 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, η οποία ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα, όταν μένει έγκυος από τον Τάσο, το μεγαλύτερο σε ηλικία αγόρι της, που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και οι φίλοι της σπεύδουν να αγκαλιάσουν το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, για εκείνη, έναν δρόμο γεμάτο περιορισμούς. Τότε εμφανίζεται στη ζωή της ο Τζο, ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, μαζί, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και συγκινήσεις, που θα φέρει τη Μαρία αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα: να κάνει αυτό που όλοι περιμένουν από εκείνη ή να ανατρέψει τα πάντα;

Το εντυπωσιακό καστ της σειράς περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες και Ελληνίδες ηθοποιούς, αλλά και τολμηρές επιλογές για την εγχώρια και όχι μόνο, τηλεοπτική σκηνή: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Ακύλλας Καραζήσης, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Μαρία Μαμούρη, Αλέξανδρος Βούλγαρης.