«Mega Stories»: Η νεολαία των κομμάτων σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα και επεξηγεί τη λέξη «σύντροφος»
Νέα

«Mega Stories»: Η νεολαία των κομμάτων σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα και επεξηγεί τη λέξη «σύντροφος»

«Mega Stories»: Η νεολαία των κομμάτων σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα και επεξηγεί τη λέξη «σύντροφος»

Θα έκανε ποτέ παρέα ένας Δαπίτης, ένας ΚΝίτης και ένας ΣΥΡΙΖΑίος;

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές συνομίλησε με τη νεολαία των κομμάτων για το «Mega Stories».

Μέλη της ΔΑΠ, ΚΝΕ και ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν την πολιτική σκηνή της χώρας, τις πρώτες εκλογές αλλά και πράγματα που αφορούν την ιδεολογία τους.

Ο Κυριακής Σωτηρίου, Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, είπε: «Την νίκη της Νέας Δημοκρατίας την πανηγύρισα δεόντως και με ταπεινότητα. Σε αυτή την μάχη ήμασταν στρατιώτες. Όταν τελείωσαν οι καταμετρήσεις πήγαμε στα κεντρικά στην Πειραιώς. Η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια πέρασε από κρίσεις και με έκανε να αισθανθώ ότι θέλει να συνεισφέρω για ένα καλύτερο μέλλον. Η πολιτική είναι κάτι που συναντάμε κάθε μέρα στη ζωή μας.

Μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα, μέσα από τη δική μας βούληση, από μια ομάδα, να έχουμε ένα κοινό όραμα. Να έχουμε ένα καλό πανεπιστήμιο, μία καλύτερη κοινωνία για όλους και αυτό γοητεύει όποιον ασχολείται με την πολιτική.

Είμαι της άποψης πώς όταν αγωνίζεσαι για κάτι, ταβάνι είναι ο ουρανός. Μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα αλλά με πολλή δουλειά! Το κόμμα ούτε είναι ούτε πρέπει να είναι διαβατήριο για την επαγγελματική καριέρα.

Ρουσφέτι ζητάνε όσοι δεν έχουν επαφή με την πολιτική. Κάποιος που θα ακούσει ότι ο Κυριαζής είναι γραμματέας της ΔΑΠ, θα μου κανονίσει κάτι, είναι επιφανειακή αντίληψη. Μου έχουν ζητήσει ρουσφέτι και η απάντηση είναι ότι ο ρόλος μας δεν είναι να ευνοούμε κάποιους επειδή είμαστε στην κυβέρνηση.

Δεν πιστεύω ότι η γενιά μας είναι απολιτίκ. Αυτό που απασχολεί έναν φοιτητή είναι πώς θα δοθούν λύσεις στην καθημερινότητα.

Η ορολογία “σύντροφος” είναι μια ξεπερασμένη έννοια. Δεν θα αποκαλούσα έναν ΣΥΡΙΖΑίο “σύντροφο”. Θα του έλεγα ότι πρέπει να τον προβληματίσει η πορεία του κόμματός του αλλά και η γκρίζα στάση απέναντι στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολίτων».

Η Μυρτώ Καλτικοπούλου έχει μπει στον κόσμο της ΚΝΕ από την εφηβική της ηλικία αφού η ανάγκη της για αγώνα στην ισότητα ήταν αρκετά αυξημένη.

«Ήμουν μαθήτρια του Λυκείου όταν γράφτηκα στην ΚΝΕ. Βρήκα απαντήσεις σε πολλά γιατί και έτσι έκανα το βήμα. Υπήρχε ένα παράδειγμα αγωνιστών στο σπίτι, μεγάλωσα ότι πρέπει να στηρίζουμε τον άλλον, στα δύσκολα να βγαίνουμε μπροστά.

Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και ασκώ κριτική. Είναι στα δικαιώματα και την ευθύνη μας. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κέρδισε για το τρολάρισμα αλλά δεν ξέρω αν θα ήταν χωρίς τις αποδείξεις. Το έχω υιοθετήσει το “αυτοί είστε” ακόμη και στη δουλειά!

Η προτομή του Λένιν στο Περισσό έχει να πει την σιγουριά ότι από αυτή την θεωρία αντλούμε συμπεράσματα για το σήμερα, τα μελετάμε, τα συνδέουμε με τα νέας μορφής αδιέξοδα. Δεν έχει ξεπεραστεί αυτή η ιδεολογία. Η εξέλιξη την βρίσκει πάντα μπροστά της. Τροφοδοτεί με νέα εφόδια.

Η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν με έπεισε ποτέ. Γιατί να με πείσει ένα κόμμα που τα ψήφισε το 50% με τη ΝΔ; Παρουσίασε αυτή την πολιτική σαν μονόδρομο και κατατοπίστηκαν άνθρωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία.

Σύντροφος είναι μια λέξη που σηματοδοτεί τον κοινό αγώνα που δίνουμε. Μπορεί να μην σε ξέρω, μπορεί να είσαι αλλού αλλά έχουμε ιδέες αγωνίες και σκέψεις. Αυτούς λέω συντρόφους!».

Ο Δαυίδ Γεωργαντάς, μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα και την λανθασμένη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν το περιμέναμε καθόλου, ούτε από την άλλη πλευρά το περίμεναν. Υπάρχει απογοήτευση και στεναχώρια αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε έτσι απλά. Από το 2019 και μετά που χάσαμε, αντί να δουλέψουμε με αυτόν τον κόσμο που μας ψήφιζε τον βάλαμε στην άκρη και ακολουθήσαμε μια στρατηγική που έλεγε ότι θα πάρουμε κόσμο από το “κέντρο”. Αυτή η στρατηγική έχασε.

Έναν κόσμο που ψήφιζε τον ΣΥΡΙΖΑ και στήριζε χρόνια τον απογοητεύσαμε.

Έχω μεγάλη εκτίμηση στον Αλέξη Τσίπρα. Νομίζω δεν υπάρχει κάποιος που τον αμφισβητεί αλλά δεν θα έφευγα αν άλλαζε ο πολιτικός αρχηγός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μερικές φορές αλαζόνας. Το προτέρημά του είναι ότι δουλεύει μεθοδικά».