My Greece: Η Δέσποινα Βανδή ταξιδεύει στο αγαπημένο της Πήλιο
Νέα

My Greece: Η Δέσποινα Βανδή ταξιδεύει στο αγαπημένο της Πήλιο

My Greece: Η Δέσποινα Βανδή ταξιδεύει στο αγαπημένο της Πήλιο

O τόπος των καλοκαιρινών - και όχι μόνο- διακοπών της

Στο αγαπημένο της Πήλιο, τον τόπο όπου τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από τα καλύτερά της καλοκαίρια με την παρέα που έχει δημιουργήσει, θα μας ξεναγήσει η Δέσποινα Βανδή την 1η Νοεμβρίου στις 20.00 στο My Greece, που προβάλλεται από το Open.

Με την κάμερα της εκπομπής της και το σεφ Βαγγέλη Δρίσκα θα κάνει μια φθινοπωρινή περιήγηση στο βουνό των θεών που αποκαλύπτει όλη την ομορφιά του, μια ομορφιά που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο.

Η Δέσποινα ταξιδεύει με τον θρυλικό «Μουτζούρη» και χάνεται στα δάση του ορεινού Νότιου Πηλίου. Εκεί συναντά τους καταπληκτικούς αυτούς ανθρώπους που κρατούν ζωντανά τα πανέμορφα ορεινά χωριά όλο το χρόνο, χειμώνα-καλοκαίρι.

Φυσικά και σε αυτό το ταξίδι η Δέσποινα θα γνωρίσει όλες τις τοπικές παραδόσεις. Μαθαίνει από πρώτο χέρι πώς γίνεται ο τραχανάς και τι είναι τα «τσιτσίραβλα». Στη σκιά ενός αιωνόβιου πλάτανου δοκιμάζει αυθεντικές πηλιορείτικες γεύσεις και μας ξεναγεί στην ιστορική εκκλησία των Ταξιαρχών στις Μηλιές με τις περίτεχνες και ιδιόμορφες αγιογραφίες.

Η Δέσποινα μαγειρεύει μαζί με τον Βαγγέλη Δρίσκα χοιρινό με κάστανα και ξερά φρούτα στο πανέμορφο χωριό, τις Πινακάτες.

https://www.youtube.com/watch?v=RhQh5IMfSxM