My Greece: Η Βάσω Λασκαράκη ξεναγεί τη Δέσποινα Βανδή στην Κρήτη, με guest τον σύζυγό της, Λευτέρη Σουλτάτο
Νέα

My Greece: Η Βάσω Λασκαράκη ξεναγεί τη Δέσποινα Βανδή στην Κρήτη, με guest τον σύζυγό της, Λευτέρη Σουλτάτο

My Greece: Η Βάσω Λασκαράκη ξεναγεί τη Δέσποινα Βανδή στην Κρήτη, με guest τον σύζυγό της, Λευτέρη Σουλτάτο

Το νησί που ερωτεύτηκε το ζευγάρι

Μια εκλεκτή καλεσμένη διάλεξε η Δέσποινα Βανδή να συναντήσει με το My Greece στο Ηράκλειο της Κρήτης αυτό το Σαββατοκύριακο στις 18.40 στο Mega.

H ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη την ξεναγεί στη δική της Κρήτη που είναι πια το σπίτι της, αφού εδώ ερωτεύτηκε τον σύζυγό της, Λευτέρη Σουλτάτο.

Ο γνωστός σεφ θα είναι guest στο επεισόδιο για να μας δώσει τα δικά του γαστριμαργικά φώτα.

Το Σάββατο 15 Μαΐου η περιήγηση ξεκινά από το εντυπωσιακό φρούριο Κούλε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Η βόλτα συνεχίζεται στη μυστηριακή Κνωσσό, το κέντρο του Μινωικού Πολιτισμού, και ακολουθεί ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου φυλάσσονται τα αριστουργήματα της τέχνης των Μινωιτών.

Η Δέσποινα Βανδή θα υποβάλει το ζευγάρι σε μια μαγειρική αναμέτρηση με θέμα τους «χοχλιούς», δηλαδή τα σαλιγκάρια.

Η ξενάγηση συνεχίζεται στο Ενυδρείο της Κρήτης ενώ η  βόλτα στις Αρχάνες αποδεικνύεται εξίσου πολύχρωμη αλλά και νόστιμη.

Η περιήγηση του My Greece στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και τα χωριά της περιοχής συνεχίζεται την Κυριακή 16 Μαΐου. Από τα εμβληματικά ενετικά μνημεία του κέντρου της πόλης, η Δέσποινα Βανδή βρίσκεται σε ένα χωριό που όλα είναι αφιερωμένα στον Νίκο Καζαντζάκη. Το εντυπωσιακό και καλαίσθητο Μουσείο είναι μια κιβωτός της ζωής και της τέχνης του σπουδαίου κρητικού συγγραφέα.

Μια παραλία και μια ρετρό καντίνα αποδεικνύονται τα τέλεια στοιχεία για να ενωθεί η Κρήτη με την Ιαπωνία σε μια συνταγή.

Μπορεί τα ονομαστά Ανώγεια να ανήκουν στο Ρέθυμνο, η Βάσω Λασκαράκη όμως οδηγεί το My Greece και την Δέσποινα Βανδή για μια ξενάγηση στην Πλατεία στο Περαχώρι, εκεί όπου η λαϊκή τέχνη και η μουσική είναι βαθιά ριζωμένα εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Γρυλιός, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Βασίλης Σκουλάς, αλλά και πολλοί ακόμη νέοι μουσικοί συνεχίζουν την παράδοση. Αυτό το ταξίδι στο χρόνο και την παράδοση ανέλαβε να κάνει στη Δέσποινα Βανδή ο σπουδαίος Κρητικός καλλιτέχνης, Βασίλης Σκουλάς.