Παρουσίαση των σειρών της ΕΡΤ: Όσα μας είπαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος (για την επιστροφή του στην τηλεόραση) και ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης
Νέα

Παρουσίαση των σειρών της ΕΡΤ: Όσα μας είπαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος (για την επιστροφή του στην τηλεόραση) και ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης

Παρουσίαση των σειρών της ΕΡΤ: Όσα μας είπαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος (για την επιστροφή του στην τηλεόραση) και ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης

Οι πρωταγωνιστές των σειρών του κρατικού καναλιού έδωσαν το "παρών" στο ραντεβού με τους δημοσιογράφους

Διαδικτυακά παρουσίασε στους δημοσιογράφους η ΕΡΤ τις τηλεοπτικές της σειρές για τη νέα σεζόν, εκείνες που πήραν το «πράσινο φως» και για δεύτερη σεζόν αλλά και τις νέες, που είναι πολλές και ομολογουμένως πολύ καλές.

Καταξιωμένοι ηθοποιοί των σειρών, τα «πρώτα ονόματα» όπως λέει η έκφραση, αλλά και ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση.

Ο Γιάννης Μπέζος, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, η Λυδία Φωτοπούλου, η Ελένη Ράντου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Μελέτης Ηλίας ήταν εκεί και μίλησαν για τις σειρές που πρωταγωνιστούν.

Παράλληλα παρουσιάστηκε και το τρέιλερ για τις σειρές της ΕΡΤ.

https://streamable.com/3sgtvm

Ο Γιάννης Μπέζος -ο πρωταγωνιστής της σειράς «Σε ξένα χέρια»- ευχήθηκε καλή σεζόν όχι μόνο στο κοινό αλλά και «σε εμάς τους ηθοποιούς που είμαστε πάντα υπόλογοι στους τηλεθεατές».

Η σειρά κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 27/9 και  θα παίζεται καθημερινά στις 22.00.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που παίζει φέτος και στα «Καλύτερά μας χρόνια» αλλά και στη νέα σειρά «Καρτ Ποστάλ» είπε ότι «αργώ να “κάτσω” αλλά αγαπώ την καλή τηλεόραση. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στα “Καλύτερά μας χρόνια” και στο καινούριο κομμάτι “Καρτ Ποστάλ”. Στο δεύτερο δεν είναι κωμικός ο ρόλος μου και αυτό με ώθησε να πω το ναι. Γνώρισα από κοντά τη Βικτώρια Χίσλοπ και κατάλαβα τι κάνει τα βιβλία της πετυχημένα» τόνισε.

Η νέα σειρά σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου, θα προβάλλεται από τις 2 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο στις 23:00.

Η Λυδία Φωτοπούλου εκπροσωπώντας την «Τούρτα της μαμάς» περιέγραψε πώς τα 14χρονα κορίτσια την πλησιάζουν και της λένε «όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω Μαριλού» αφού οι ατάκες της είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στο TikTok.

Οι λατρεμένες περιπέτειες της οικογένειας Βασίλαινα επανέρχονται στους δέκτες μας κάθε Δευτέρα, στις 23:00 από τις 27/9.

Ο Μελέτης Ηλίας, ο «Αντωνόπουλος» από τα «Καλύτερά μας χρόνια», εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια που γίνεται.

Η σειρά που λατρεύτηκε επιστρέφει στις 28/9 και θα προβάλλεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 23:00.

Το σχόλιο της Ελένης Ράντου

H Ελένη Ράντου εξήρε το Ertflix και μάλιστα ζήτησε να μπορούν να το βλέπουν και οι Έλληνες του εξωτερικού. Η σειρά «Ζακέτα να πάρεις» στην οποία πρωταγωνιστεί είναι από εκείνες που κάνουν τα περισσότερα views στην πλατφόρμα. Από την πλευρά της ΕΡΤ πάντως έμαθε ότι ετοιμάζεται το Ertflix World άλλη μία σημαντική πρωτοβουλία.

Η ηθοποιός κλήθηκε να σχολιάσει την ανάρτηση που έκανε πριν από λίγο καιρό στο Instagram απαντώντας σε φήμες ότι με την συμπρωταγωνίστριά της, Δάφνη Λαμπρόγιαννη δεν τα πηγαίνουν καλά. Όπως εξήγησε θέλησε να υπερασπιστεί τις γυναίκες καθώς σπανίως απαντά σε φήμες.

«Με σόκαρε όταν άρχισε να διαδίδεται η φήμη σε ένα περιβάλλον της ΕΡΤ. Με ενοχλεί το σεξιστικό σχόλιο. Ποτέ δεν έχει υπάρξει καβγάς μεταξύ των πρωταγωνιστριών.

Τα ίδια έλεγαν και στο “Τι ψυχή θα παραδώσεις”. Στις “Σαββατογεννημένες” μας άφησαν μόνο ήσυχες» είπε με μία δόση χιούμορ. «Σιχαίνομαι να υπάρχει κουτσομπολιό μέσα στην ίδια τη δουλειά. Ήταν μια παρορμητική κίνηση η απάντησή μου» συμπλήρωσε.

Οι τρομερές μαμάδες της σειράς επιστρέφουν… δριμύτερες στις οθόνες μας από τις 2 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο, στις 20:00, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου.

Ο «Βαρδιάνος στα σπόρκα» – Μανούσος Μανουσάκης

Ο Μανούσος Μανουσάκης περιέγραψε το πόσο επίκαιρο είναι το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Βαρδιανός στα σπόρκα» που οπτικοποίησε.

Το θέμα της σειράς είναι το ξέσπασμα μιας πανδημίας χολέρας που διχάζει την κοινωνία. Πρωταγωνίστρια είναι μια μάνα, η οποία μέσα στην καραντίνα ξεπερνά όλα τα εμπόδια προκειμένου να σώσει τον γιο της από τον θάνατο.

«Οι καλοί, οι κακοί, οι αρνητές επαναλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο εδώ και 150 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Ο Μανούσος Μανουσάκης απάντησε και στην ερώτηση που του έθεσε το Znews και που ήταν η εξής:

Η Ρένια Λουιζίδου αποδίδει εξαιρετικά τον ρόλο της «Σκεύως» στη σειρά. Είχατε από την αρχή στη σκέψη σας τη συγκεκριμένη ηθοποιό για τον ρόλο και γιατί;

Ξαφνικά ξέρεις με έναν μαγικό τρόπο ότι αυτός είναι ο ηθοποιός για τον ρόλο και κανένας άλλος.

Ήξερα όταν διάβασα τον ρόλο ότι η Ρένια είναι. Είχε παίξει τη Σκεύω στο θέατρο στη Θεσσαλονίκη που δεν το ήξερα. Ήταν λοιπόν ό,τι πιο φυσιολογικό να συμβεί. Είναι η αύρα που αποπνέει ο ηθοποιός, ο ερωτισμός (και στο σημείο αυτό ζήτησε να μην παρεξηγηθεί ή παρερμηνευτεί η λέξη που χρησιμοποίησε). Ο ερωτισμός είναι απαραίτητος για να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά.

Με τον ηθοποιό αλληλοεπιλεγόμαστε, δεν επιλέγουμε μόνο εμείς τον ηθοποιό. Όταν είδα το “κοστούμι” αυτής γυναίκας είπα ότι ο ρόλος είναι για τη Ρένια.

Η σειρά έκανε avant premiere στην ψηφιακή πλατφόρμα Ertflix και από τις 2 Οκτωβρίου στις 22.00 θα παίζεται και στην ΕΡΤ1.

Όσα μας είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος

Η μεγάλη επιστροφή είναι σίγουρα αυτή του Φώτη Σεργουλόπουλου ως ηθοποιού στη σειρά «Χαιρέτα μου τον πλάτανο». Όπως περιέγραψε ο ηθοποιός, παίζει έναν μαφιόζο. «Σκεφτόμουν τι μαφιόζος θα μπορούσε να είναι αυτός και τον αγάπησα πάρα πολύ. Αισθάνομαι κολακευμένος που παίζε στη σειρά και είναι σαν να ξανανιώνω. Ξαναμπαίνω σε ένα χωράφι που το είχα αφήσει».

Επιστρέφετε στην τηλεόραση όχι ως παρουσιαστής όπως ενδεχομένως θα περίμενε κανείς αλλά ως ηθοποιός και μάλιστα σε μία εξαιρετική καθημερινή σειρά. Υπήρχε στη σκέψη σας ή προέκυψε;

Ομολογώ ότι όταν χτύπησε το τηλέφωνο από τον παραγωγό τον κ. Καραγιάννη και μου είπε τι θέλει με εξέπληξε. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιανού ήταν η ιδέα αλλά χάρηκα. Την αποδέχτηκα σχεδόν αμέσως, ήταν και καλοκαίρι. Αισθάνομαι πάρα πολύ ασφαλής σε αυτή τη σειρά.

Η σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» επανέρχεται στις οθόνες μας καθημερινά από τη Δευτέρα 20/9 στις 20.00.