Πάτρα – Μάνος Δασκαλάκης: Κατέθεσε μήνυση στον Ανδρέα Ηλιάδη και ακόμα δύο άτομα
Νέα

Πάτρα – Μάνος Δασκαλάκης: Κατέθεσε μήνυση στον Ανδρέα Ηλιάδη και ακόμα δύο άτομα

Πάτρα – Μάνος Δασκαλάκης: Κατέθεσε μήνυση στον Ανδρέα Ηλιάδη και ακόμα δύο άτομα

Για δημόσια εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Μάνος Δασκαλάκης με σκοπό να υποβάλει μηνύσεις.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Alpha Τώρα», ο 30χρονος πατέρας των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών από την Πάτρα, κινήθηκε κατά προσώπων τηλεοπτικών ή διαδικτυακών εκπομπών, για αδικήματα δημόσιας εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των δικηγόρων του, αυτά τα πρόσωπα θα λογοδοτήσουν ενώπιων της δικαιοσύνης και ανάλογη αντιμετώπιση θα έχουν και άλλοι που ήδη έχουν προβεί σε ανάλογες δηλώσεις.

Μάλιστα, ο Μάνος Δασκαλάκης φαίνεται ότι έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος τριών ατόμων για συκοφαντική δυσφήμιση, μεταξύ άλλων και στον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Ηλιάδης ήταν γιατρός της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη και μιλώντας στην εκπομπή «Μέθοδος των τριών» της Έλενας Κωνσταντίνου, στο Twitter space, τόνισε μεταξύ άλλων πως είχε ενημερώσει τον Μάνο Δασκαλάκη για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στον θάνατο της κόρης του, αλλά εκείνος δεν έδειξε να ασχολείται με τον προβληματισμό του.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του

«Σήμερα υπεβλήθησαν από τον εντολέα μας Εμμανουήλ Δασκαλάκη ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών εγκλήσεις (μηνύσεις) κατά προσώπων, τα οποία το τελευταίο διάστημα, μέσω τηλεοπτικών-διαδικτυακών εκπομπών, τέλεσαν εις βάρος του τα αδικήματα της δημόσιας εξύβρισης, της δημόσιας δυσφήμησης και της δημόσιας συκοφαντικής δυσφήμησης. Για τα σχόλια στα οποία τα πρόσωπα αυτά προέβησαν με αποκλειστικό σκοπό να τον εξυβρίσουν, να τον δυσφημήσουν και να τον συκοφαντήσουν, θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Εξυπακούεται πως ανάλογης αντιμετώπισης θα τύχουν και έτερα πρόσωπα τα οποία ήδη έχουν προβεί σε σχετικά σχόλια ή θα προβούν στο μέλλον.

Επαναλαμβάνουμε ότι σύμφωνα με Ν. 4624/2019, η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων σε διαδικτυακούς τόπους, αποτελεί επεξεργασία (διάδοση) των δεδομένων αυτών και δεν επιτρέπεται να γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση του προσώπου το οποίο αφορά. Ωσαύτως δεν επιτρέπεται σε κανέναν, μέσω οποιουδήποτε μέσου, άρα ούτε και μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου, η παρουσίαση και δημοσίευση της φωτογραφίας ενός προσώπου σε τρίτους, η επεξεργασία, αναπαραγωγή ή η διάθεση της στο κοινό, καθώς και η αποτύπωση ή η εμφάνιση ή η προβολή της εικόνας κάποιου, χωρίς τη συναίνεση και συγκατάθεση του εικονιζομένου.

Δια της παρούσης ο εντολέας μας δηλώνει για τελευταία φορά ότι δεν συναινεί και εναντιώνεται ρητώς στη δημοσίευση εφεξής των φωτογραφιών τόσο του ιδίου, όσο και των τριών χαμένων τέκνων του, σε οποιαδήποτε μορφή. Επιφυλάσσεται δε για την υποβολή σχετικών μηνύσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς την επιθυμία του αυτή».