Παύλος Σιδηρόπουλος: Για πρώτη φορά οι «Απροσάρμοστοι» μιλούν για τη ζωή και το τέλος του «Πρίγκιπα της ροκ»
Νέα

Παύλος Σιδηρόπουλος: Για πρώτη φορά οι «Απροσάρμοστοι» μιλούν για τη ζωή και το τέλος του «Πρίγκιπα της ροκ»

Παύλος Σιδηρόπουλος: Για πρώτη φορά οι «Απροσάρμοστοι» μιλούν για τη ζωή και το τέλος του «Πρίγκιπα της ροκ»

Άγνωστες ιστορίες από παλιούς του γνώριμους και την αδερφή του, Μελίνα

Αφιέρωμα στον «Πρίγκιπα της ροκ» έκανε απόψε η Έλενα Κατρίτση στην εκπομπή «Προσωπικά» στην ΕΡΤ.

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος έγραψε ιστορία όχι μόνο με τις επιτυχίες του αλλά και με τη γνησιότητα που περιέβαλε τη ζωή του, την οποία περνούσε και στους στίχους του.
Έχουν περάσει 30 χρόνια από τη στιγμή που η φωνή του αιώνιου έφηβου σίγησε κι όμως παραμένει το ίδιο ζωντανός στη μνήμη όσων είδαν την αλήθεια που έκρυβε πίσω από το μελαγχολικό του πρόσωπο.

Για τον επαναστάτη Παύλο, τον ροκ σταρ που δεν αποζήτησε ποτέ τη δόξα μίλησε η αδερφή του Μελίνα. Αναφέρθηκε στην παιδική τους ηλικία, την αγάπη του για τη μουσική αλλά και το πρόωρο τέλος του.

https://streamable.com/oruy4u

Για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του οι «Απροσάρμοστοι», η μπάντα που τον συνόδευσε από το 1979 μέχρι το 1990, μίλησαν σε μία σπάνια συνέντευξη για τον φίλο τους και το πώς συναντήθηκαν οι δρόμοι τους στο θρυλικό μουσικό τους ταξίδι.

https://streamable.com/b2zpal

Περνώντας στις γυναίκες της ζωής του η αδερφή του θυμάται καθαρά την αγάπη του για τη Γιόλα Αναγνωστοπούλου, την ποιήτρια και ζωγράφο, που τον άγγιξε όσο καμία και που υπήρξε η μούσα του για πολλά χρόνια.

Ο Παύλος σαν φυσιογνωμία ήταν μία ρομαντική φύση και όχι «γυναικάς». Αυτό εξομολογήθηκαν όσοι μίλησαν για εκείνον και μάλιστα ο Τόλης Μαστρόκαλος από τους «Σπυριδούλα» μοιράστηκε μία άγνωστη ιστορία αυτής της πλευράς του τραγουδοποιού.

Έφερε στη μνήμη του τη φορά που μες στη νύχτα του τηλεφώνησε για να τον πάει στο Λουτράκι για να δώσει ένα φιλί σε μία χορεύτρια ονόματι Νανά, να της πει ότι την αγαπά, και να γυρίσουν και πάλι πίσω στην Αθήνα.

https://streamable.com/lobfqt

Ο θάνατός του άφησε μία βαθιά πληγή στα αγαπημένα του πρόσωπα. Όμως, ο Τόλης Μαστρόκαλος δηλώνει πως δεν του λείπει γιατί πολύ απλά αν ζούσε ο Παύλος στη σημερινή εποχή θα «σκοτώνονταν όσα είχε μέσα του».

Πάλεψε για πολλά χρόνια με τις ουσίες και την εξάρτηση. Λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του το αριστερό του χέρι είχε παραλύσει και οι γιατροί έδωσαν μάχη για να μην χρειαστεί να το ακρωτηριάσουν. Νικημένος από τους «δαίμονες»  έφυγε απρόσμενα το μεσημέρι της 6ης Δεκεμβρίου του 1990.

«Έτσι που έφυγε ο αδερφός μου ξεδιπλώθηκε η αλήθεια του και πιστεύω αυτό αντιλαμβάνονται οι νέοι άνθρωποι και τον αγαπούν. Δεν έγραψε κάτι για να πωληθεί, γιατί το ζήτησε ο κύριος τάδε το έγραψε γιατί πόνεσε γι΄αυτό», είπε η Μελίνα Σιδηροπούλου.

Ο κιθαρίστας των «Απροσάρμοστων, Οδυσσέας Γαλανάκης, μιλώντας για το άδοξο τέλος του «Πρίγκιπα της ροκ», έκανε λόγο για το τεράστιο πλήγμα που έφερε στην ήδη ταραγμένη ψυχολογία του ο θάνατος της μητέρας του και που τον έσπρωξε ακόμα πιο βαθιά στον κόσμο των ναρκωτικών.

«Μετά τον θάνατο της μητέρας του ο Παύλος έπεσε με τα μούτρα στο drug με αποτέλεσμα  αυτό να φέρει μία ολική παράλυση στο αριστερό χέρι από τη θέση του ώμου, αυτό ήταν φοβερό σοκ για τον Παύλο. Μετά τον θάνατο της μάνας του ήρθε μία “σφυριά” και τον χτύπησε. Αυτό επιτάχυνε πολύ τη διαδικασία και μετά από 6 μήνες έγινε αυτό που έγινε και έφυγε. Πήγα κάποτε να τον ξεγελάσω ότι βρήκα έναν μαγικό τύπο από την Πεντέλη ότι έκανε θαύματα για να του δίνω μία ελπίδα αλλά δεν έγινε τίποτα».

https://streamable.com/i0q23a