Σίσσυ Χρηστίδου: Η επιστολή του σχολείου που της τράβηξε την προσοχή για το Squid Game και η «μάχη» με τον γιο της
Νέα

Σίσσυ Χρηστίδου: Η επιστολή του σχολείου που της τράβηξε την προσοχή για το Squid Game και η «μάχη» με τον γιο της

Σίσσυ Χρηστίδου: Η επιστολή του σχολείου που της τράβηξε την προσοχή για το Squid Game και η «μάχη» με τον γιο της

Η παρουσιάστρια δεν επέτρεψε στον μεγάλο της γιο να δει τη σειρά

Πανζουρισμός με τη νέα σειρά του Netflix, Squid Game (Το παιχνίδι του Καλαμαριού), επικρατεί παγκοσμίως, η οποία μέσα σε λίγες μέρες από την πρεμιέρα της έγινε μια από τις πιο πετυχημένες της πλατφόρμας.

Ωστόσο, έχει δημιουργηθεί προβληματισμός για το περιεχόμενό της και την ασφάλεια των παιδιών, ενώ στην Ελλάδα, αρκετά είναι τα σχολεία που έχουν στείλει επιστολές στους γονείς, ώστε να τους ενημερώσουν.

Το ίδιο συνέβη και με το σχολείο του γιου της Σίσσυς Χρηστίδου, η οποία έλαβε σχετική επιστολή, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή της, «Χαμογέλα και πάλι». Ο Φίλιππος είχε ζητήσει από τη μητέρα του να δει τη σειρά, όμως η ίδια, βλέποντας ότι είναι για νέους άνω των 16 ετών, δεν τον άφησε και κάπως έτσι ξεκίνησε μια «μάχη» μέσα στο σπίτι.

«Θα δούμε όλο τον σάλο που έχει προκληθεί γύρω από το παιχνίδι του καλαμαριού. Εμένα τη δική μου προσοχή την τράβηξε το παιχνίδια αυτό αρχικά μια επιστολή που μου έστειλε το σχολείο. Και λέω για να μου στέλνει το σχολείο “προσέξτε τα παιδιά σας μην δουν τη συγκεκριμένη σειρά κλπ” τι συμβαίνει με αυτή τη σειρά; Στη συνέχεια ακούστηκαν κι άλλα σχολεία, μετά χώρες το απαγόρευσαν, έχει γίνει ένας κακός χαμός με τη σειρά. Κυρία Φωτεινάκη εγώ θα ξεκινήσω σαν μαμά γιατί βρέθηκα αντιμέτωπη όταν μου ήρθε αυτή η επιστολή. Μου είχε ζητήσει ο Φίλιππος να την δει. Εγώ τι κάνω; Ελέγχω τις ηλικίες. Μπαίνω μέσα στην πλατφόρμα και βλέπω σε ποια ηλικία απευθύνεται. Η σειρά απευθύνεται σε 16+. Οπότε του είπα “όχι αγάπη μου δεν μπορείς να την δεις αυτή τη σειρά”. Μετά ξεκίνησε μια μάχη μεταξύ μας ότι “όλοι οι συμμαθητές μου το έχουν δει, όλοι μιλάνε γι αυτό. Έχουν πάει να αγοράσουν πράσινες φόρμες, τι θα κάνω; Δεν μπορείς να με έχεις εμένα στο περιθώριο”», είπε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά η παιδοψυχολόγος Φρόσω Φωτεινάκη.

«Αυτή η σειρά “παντρεύει” το παιδικό παιχνίδι με την εγκληματικότητα, το θάνατο και τη δολοφονία ανθρώπων. Είναι εξαιρετικά βίαιες οι σκηνές, και πραγματεύονται ηθικές αξίες και σχέσεις ανθρώπων. Υπάρχουν μηνύματα που τα παιδιά δεν μπορούν να τα επεξεργαστούν. Δεν μπορεί ο εγκέφαλος του έφηβου να επεξεργαστεί που σταματάει η φαντασία και ξεκινά η πραγματικότητα. Και αν έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορεί να δούμε μιμητικές συμπεριφορές στην ανάγκη τους να είναι δυνατοί», εξήγησε η κ. Φωτεινάκη.

«Η πίεση από τους συμμαθητές είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε στην παιδική ηλικία. Το “γιατί οι άλλοι ναι, και εγώ όχι”. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό ο τρόπος είναι το να καθίσουμε κάτω και να μιλήσουμε με το παιδί μας. Πολλοί γονείς διατηρούν το κυριαρχικό μοντέλο. Οι έφηβοι, όμως, λειτουργούν με το να συζητάμε μαζί τους. Κάνουμε το παιδί μας συμμέτοχο στη λήψη αποφάσεων. Θέλουμε σχέση επικοινωνίας με το παιδί, σχέση εμπιστοσύνης», σημείωσε η ίδια σχετικά με το πώς πρέπει να προσεγγίζουν οι γονείς τα παιδιά τους όταν διαφωνούν.