Στέλιος Μάινας: «Μετά τους “Μεν και δεν” οι πόρτες ήταν ερμητικά κλειστές για πολλά χρόνια για δουλειές ποιοτικές»
Νέα

Στέλιος Μάινας: «Μετά τους “Μεν και δεν” οι πόρτες ήταν ερμητικά κλειστές για πολλά χρόνια για δουλειές ποιοτικές»

Στέλιος Μάινας: «Μετά τους “Μεν και δεν” οι πόρτες ήταν ερμητικά κλειστές για πολλά χρόνια για δουλειές ποιοτικές»

Η άποψη που έχει για τον Λάνθιμο, τις γυναίκες αλλά και οι κίνδυνοι που αντιμετώπισε κάνοντας καταδύσεις

Ο Στέλιος Μάινας ήταν καλεσμένος στο «Αυτός και ο άλλος» της ΕΡΤ1 σε μία απολαυστική συνέντευξη.

«Η καριέρα χτίζεται με όχι που λες όχι με τα ναι» ήταν από τα πρώτα πράγματα που είπε, μια κουβέντα που του είπε ο δάσκαλός του, Γιώργος Μιχαλακόπουλος.

Από τα πρώτα «ναι» που είπε ήταν για τους «Μεν και τους δεν» αλλά όπως είπε η κωμωδία είναι το πιο δύσκολο είδος γιατί ο κόσμος απαιτεί να τον κάνει να γελάσει.

«Θαυμάζω και ζηλεύω τους κωμικούς ηθοποιούς. Κωμικός δεν γίνεσαι, είσαι. Κι εγώ δεν είμαι. Οι κωμικοί από μόνοι τους έχουν από τη φύση τους την ανάγκη να αυτοεκτεθούν, είναι συνυφασμένοι με τον κίνδυνο της έκθεσης. Εμένα με φοβίζει η έκθεση. Ως κωμικός απαιτείται να είσαι περσόνα γιατί με αυτό ταυτίζεται ο κόσμος. Οι κωμικές περσόνες είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί γιατί μεταφέρουν έναν διαφορετικό κόσμο στο κοινό».

https://streamable.com/vd2d06

Η συγκινητική στιγμή ταύτισης της με το Τάκη Γιαννούτσο

Ο ηθοποιός ανέτρεξε στην παιδική του ηλικία. «Τα πρότυπά μας ήταν καλλιτέχνες της διανόησης, δεν ήταν άνθρωποι με τα εξώφυλλα. Ήμασταν πολύ τυχερή γενιά, ο πρώτος δίσκος που αγοράσαμε ήταν το Stairway to heaven άρα γαλουχήθηκε μια γενιά ολόκληρη με αυτές τις βάσεις».

Ο Στέλιος Μάινας μίλησε για τον πατέρα του που έλειπε λόγω του ότι ήταν ναυτικός αλλά και το ότι οι γονείς του ήταν χωρισμένοι και το ανδρικό του πρότυπο ήταν ο αδελφός του.

Διηγήθηκε όμως και μια όμορφη ιστορία για τα δώρα που του έφερνε ο πατέρας του από τα ταξίδια του που ήταν πάντα εντυπωσιακά «για να μας δωροδοκήσει κατά κάποιον τρόπο» κάτι που έκανε τον Τάκη Γιαννούτσο να βουρκώσει έχοντας τα ίδια βιώματα με πατέρα ναυτικό.

https://streamable.com/bj8f1x

Οι «Άγριες Μέλισσες» που αρνήθηκε και το τίμημα της επιτυχίας

Ο ηθοποιός εξήγησε τη δήλωση που είχε κάνει ότι μπορεί οι «Μεν και οι δεν» να του γύριζαν μπούμερανγκ.

«Όταν κάνουμε μια επιτυχία σου ζητείται να την επαναλάβεις. Οι παραγωγοί θέλουν να εισπράξουν το αντίτιμο της προσωπικής μας επιτυχίας χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι εσύ θα εξαντληθείς. Και εμείς δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μόνο αυτό που θέλει ο κόσμος. Γιατί αύριο θα θέλει κάτι διαφορετικό» είπε.

«Οι πόρτες ήταν ερμητικά κλειστές για πολλά χρόνοι για ποιοτικές δουλειές» είπε εξηγώντας ότι μετά τη σειρά του Χάρη Ρώμα του πρότειναν ρόλους στις περισσότερες σειρές που ακολούθησαν αλλά και σε τηλεπαιχνίδια.

Ήρθε όμως το «Νησί» και όπως περιέγραψε «τη δεκαετία του 50 δεν είχαν μούσι, είχαν μουστάκι. Και είπα στον σκηνοθέτη να κάνουμε μια φυσιογνωμία βιβλική.

https://streamable.com/9kjjqg

«Μου είχαν προτείνει τις “Άγριες Μέλισσες” και όταν μου είπαν ότι θα είναι καθημερινό είπα ότι δεν αντέχω να το κάνω. Η καθημερινή σειρά είναι μια εξάντληση φοβερή. Δεν κοίταξα καν ποιον ρόλο μου είχαν προτείνει. Μου άρεσε η σειρά, αλλά δεν μετανιώνω», είπε.

«Ποτέ δεν ήμουν υψηλά αμειβόμενος ηθοποιός και μπορώ να το καυχηθώ» είπε και μάλιστα ομολόγησε ότι πέρασε οικονομική κρίση και συνεχώς περνάει διότι λέει όχι σε δουλειές. «Θέλω να ζήσω την οικογένειά μου αλλά κρατάω μικρό καλάθι. Δεν ανοίγομαι σε πράγματα που δεν μπορώ να φτάσω».

https://streamable.com/5v3y20

Ο Λάνθιμος και ο γιος του ως σκηνοθέτης

«Την πρώτη φορά που είδα Λάνθιμο είπε “μπορώ να ξαναδώ την ταινία γιατί έχω αρχίζει και εκνευρίζομαι» είπε μιλώντας για τη νέα γενιά κινηματογραφιστών.
«Όταν είδα τον “Αστακό” για δεύτερη φορά τότε κατάλαβα τι θέλει να κάνει. Είναι ένας μοντέρνος ρεαλισμός, ένα είδος εσωτερικής διαμαρτυρίας, ένα εσωτερικό γαμώτο για αυτό που συμβαίνει στην ανθρωπότητα και δεν πρέπει να το πεις σηκώνοντας το δάχτυλο αλλά υπογείως» σχολίασε.

Αγαπημένοι του σκηνοθέτες είναι ο «τρυφερός και μελαγχολικός» Γούντι Άλεν και ο Πέδρο Αλμοδοβάρ.

Θα ήθελε να τον σκηνοθετήσει ο γιος του; «Ποιος πατέρας δεν θα ήθελε;» ήταν η απάντησή του.

https://streamable.com/g6etqa

Οι καταδύσεις και η στιγμή που κινδύνευσε

«Τη λατρεύω τη θάλασσα γιατί έχει αυτό το χάσιμο. Ο βυθός είναι η προσωπική μου γιόγκα» είπε μιλώντας για το αγαπημένο του χόμπι, τις καταδύσεις.

Μάλιστα διηγήθηκε δύο φορές που κινδύνεψε στον βυθό παρά το ότι κάνει καταδύσεις αρκετά χρόνια.

«Έχω κάνει λάθος και έπαθα μέθη του βυθού και τα μέτρα που έβλεπα νόμιζα ότι ήταν η ώρα» είπε.

«Έχω κινδυνέψει σε σπηλιά. Είχε χαλάσει ο φακός μου και έχασα το πέδιλο. Δεν ήξερα, να πάω στη σπηλιά ή να συνεχίσω  να βρω τους άλλους; Ευτυχώς το ένστικό μου μου είπε να γυρίσω στη σπηλιά, βγήκα από το βυθό μέσα στη σπηλιά που έχει φυσικό αερά γιατί είχα πάθει πανικό» είπε.

«Αν δεν συμφιλιωθείς με τη θηλυκή σου πλευρά δεν προχωράς. Οι γυναίκες είναι πιο ολοκληρωμένες από μας, πιο συγκροτημένες και πιο ανοιχτές. Είμαστε πιο ντουβάρια και χρειάζεται να καλλιεργήσουμε τη θηλυκή μας πλευρά» ήταν από τις κουβέντες που έκλεισαν τη συζήτηση με τους παρουσιαστές.

https://streamable.com/520lce