Τατιάνα Στεφανίδου: «Προκαλεί ερωτήματα η στάση κάποιων συναδέλφων. Ίσως τον λόγο πρέπει να έχει η Ένωση Συντακτών»
Νέα

Τατιάνα Στεφανίδου: «Προκαλεί ερωτήματα η στάση κάποιων συναδέλφων. Ίσως τον λόγο πρέπει να έχει η Ένωση Συντακτών»

Τατιάνα Στεφανίδου: «Προκαλεί ερωτήματα η στάση κάποιων συναδέλφων. Ίσως τον λόγο πρέπει να έχει η Ένωση Συντακτών»

Όσα είπε για τα σχόλια που έγιναν με αφορμή το ρεπορτάζ της Ρένας Κουβελιώτη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Τα «βέλη» της σε συναδέλφους δημοσιογράφους «έριξε» η Τατιάνα Στεφανίδου με αφορμή τα σχόλια που έγιναν για το ρεπορτάζ της Ρένας Κουβελιώτη στο Tlive σχετικά με την κατοικία του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η παρουσιάστρια τόνισε ότι το ρεπορτάζ της Ρένας Κουβελιώτη επιβεβαιώθηκε πλήρως ενώ στάθηκε στη στάση που κράτησαν ορισμένοι δημοσιογράφοι μέσα από το βήμα τους στην τηλεόραση.

«Χθες, με αφορμή αναφορές και σχόλια κάποιων άλλων εκπομπών για την εκπομπή μας, σε σχέση με το ρεπορτάζ της Ρένας Κουβελιώτη για τη ζωή του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την καταδίκη του από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, εξήγησα αναλυτικά γιατί ασχοληθήκαμε με το θέμα αυτό και ήμουν κατηγορηματική ότι αυτή εδώ η εκπομπή δεν θέλει να κλείσει κανέναν στην εκπομπή και βεβαίως και δεν ανέφερε ποτέ ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης παραβιάζει τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί.

Να θυμίσω για άλλη μια φορά ότι το σχετικό μας ρεπορτάζ έγινε σε συνέχεια δημόσιων δηλώσεων του δικηγόρου του κ. Φιλιππίδη. Ο δικηγόρος του πριν από λίγα εικοσιτετράωρα είπε ότι ο γνωστός ηθοποιός ζει απομονωμένος στο σπίτι του, σε δεινή οικονομική κατάσταση. Είχε μιλήσει για τη ζωή του σήμερα και ότι το σπίτι που ζει δεν είναι πολυτελές σαν αυτό που είχε στο Ψυχικό. Έτσι, λοιπόν, επιχειρήσαμε να διερευνήσουμε τις νέες συνθήκες διαβίωσης του δημοσίου αυτού προσώπου.

Η Ρένα Κουβελιώτη δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει αν στην πολυκατοικία που επισκεφθήκαμε, στη διεύθυνση που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είχε δηλωθεί επισήμως ως η κατοικία που βρίσκεται το σπίτι του Φιλιππίδη. Περίπου την ώρα που ήμασταν χθες στον αέρα και έκανα τις αναφορές αυτές, εστάλη στον σταθμό από τον κ. Φιλιππίδη ένα εξώδικο με το οποίο διαμαρτυρήθηκε για το ρεπορτάζ μας και μεταξύ άλλων δήλωσε ρητά ότι ο χώρος που επισκεφθήκαμε και έχει δηλωθεί στις αρχές είναι όντως ο χώρος της μόνιμης κατοικίας του, άρα είμαστε κι εμείς πλέον υποχρεωμένοι να επιβεβαιώσουμε πλήρως τα όσα προβλήθηκαν στην εκπομπή. Χωρίς πια κάποια αμφιβολία να πούμε ότι ναι αυτό είναι το σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη.

Αυτό το οποίο προκαλεί ερωτήματα δεν είναι η στάση του κυρίου Φιλιππίδη, αυτή είναι δικαιολογημένη, είναι η στάση κάποιων δημοσιογράφων συναδέλφων οι οποίοι έσπευσαν να υιοθετήσουν πλήρως τις θέσεις του καταδικασθέντος και των δικηγόρων του και μάλιστα, χωρίς καν να πάρουν την άποψη της δημοσιογράφου μας που ήταν εκεί, η οποία δημοσιογράφος μας, η Ρένα Κουβελιώτη, είναι βραβευμένη για τις έρευνές της, τα ρεπορτάζ που έχει κάνει για τη Χρυσή Αυγή, έχει 30 χρόνια στον χώρο και νομίζω πια ότι από εδώ και πέρα ίσως τον λόγο πρέπει να έχει η Ένωση Συντακτών».