Βαγγέλης Δρίσκας: «Το κρέας μιλάει στο DNA των Ελλήνων, το σουβλάκι είναι το εθνικό μας φαγητό»
Νέα

Βαγγέλης Δρίσκας: «Το κρέας μιλάει στο DNA των Ελλήνων, το σουβλάκι είναι το εθνικό μας φαγητό»

Βαγγέλης Δρίσκας: «Το κρέας μιλάει στο DNA των Ελλήνων, το σουβλάκι είναι το εθνικό μας φαγητό»

Μαγειρεύουν καλά οι Έλληνες;

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» ήταν ο Βαγγέλης Δρίσκας, ο οποίος μίλησε για την διαδεδομένη αντίληψη ότι όλοι μαγειρεύουν καλά και για την κατανάλωση έτοιμου φαγητού.

«Τα τελευταία χρόνια μπήκαμε στην ανταγωνιστική διαδικασία, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να μαγειρέψουμε καλύτερα. Πολύ μικρό είναι το ποσοστό των Ελλήνων που μαγειρεύουν καλά. Αυτό έχω δοκιμάσει και από τις κοντινές μου παρέες και από συγγενείς και φίλους. Υποφέρουμε από το καλό φαγητό.

Η μαγειιρική είναι μια διαδικασία που αφορά στους πάντες. Όλοι αν μπούμε μέσα στην κουζίνα και ανακατέψουμε μια κατσαρόλα κάτι θα βγάλουμε, οπότε αυτό αυτόματα μας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι ξέρουμε να μαγειρεύουμε. Η μαγειρική στο μεταξύ είναι τελείως ελεύθερη, δεν υπάρχει μια φόρμουλα, ότι φτιάχνεις διορθώνεται στο γλυκό δεν διορθώνεται. Οπότε πιστεύουμε όλοι ότι μαγειρεύουμε. Δεν είναι και δύσκολο τελικά. Το να παραγγείλεις στο τέλος είναι και πιο εύκολο».

«Το κρέας μιλάει στο DNA των Ελλήνων, το σουβλάκι είναι το εθνικό μας φαγητό»

Ο γνωστός σεφ μίλησε για την ελληνική κουζίνα και τις επιρροές της.

«Εμείς έχουμε τη δική μας κουζίνα. Η ελληνική κουζίνα είναι ένα σύνολο από τοπικές κουζίνες, οπότε είναι επόμενο να έχει επιρροές από εκεί που έχουν έρθει πρόσφυγες, γιατί έχουν φέρει τις δικές τους συνήθειες. Το εθνικό μας φαγητό θα έλεγα ότι είναι το σουβλάκι. Τα ψητά. Το κρέας μιλάει στο dna των Ελλήνων. Ο μουσακάς είναι γραφικό φαγητό για τους ξένους. Αυτό που γοητεύει τους πάντες είναι το σουβλάκι», ξεκαθάρισε.