Μίλτος Τεντόγλου: «Είμαι τεμπέλης και μου έχουν πει να μην λέω αυτή τη λέξη αλλά…»
Τηλεόραση

Μίλτος Τεντόγλου: «Είμαι τεμπέλης και μου έχουν πει να μην λέω αυτή τη λέξη αλλά…»

Μίλτος Τεντόγλου: «Είμαι τεμπέλης και μου έχουν πει να μην λέω αυτή τη λέξη αλλά…»

Όσα είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη και την εκπομπή, Πρωταγωνιστές

Καλεσμένος στην εκπομπή, Πρωταγωνιστές, του Σταύρου Θεοδωράκη βρέθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου και μεταξύ άλλων περιέγραψε τι κάνει πριν από κάθε αγώνα.

Ο πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος με το αστείρευτο χιούμορ του περιέγραψε τον εαυτό του ως «τεμπέλη» όταν βρίσκεται εκτός αγώνα.

Τι λατρεύει να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του; Τι τον χαλαρώνει;

«Δεν έχω λόγο να μισήσω τον αντίπαλό μου. Είναι παιδιά που προσπαθούν το καλύτερο για τον εαυτό τους. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει κακία. Δεν πρέπει να υπάρχει κακία στον στίβο.

Όταν μπαίνει μπροστά ο στίβος είμαι αυστηρός. Στον προκριματικό είχα βρίσει τον εαυτό μου γιατί θα μπορούσα να μείνω εκτός εύκολα. Υποτιμώ τους προκριματικούς επειδή δεν μένω εκτός. Ενώ αν μείνω εκτός τότε θα το δω πιο σοβαρά. Δεν κρίνεται τίποτα στον προκριματικό και για αυτό είχα αυτή την αντίδραση, γιατί παραλίγο να μείνω εκτός.

Στο Τόκιο πίστευα ότι ήταν καλύτερος αθλητής από εμένα και τώρα θεωρώ ότι θα είχαμε καλύτερο ανταγωνισμό. Τότε ήταν καλύτερος από εμένα, στον προκριματικό έκανε 8,50 και εγώ κέρδισα τον τελικό με 8,40.

Θεωρούμε από τους πιο εύστοχους αθλητές στην βαλβίδα, έχω μεγάλη ακρίβεια. Δεν με αγχώνει τίποτα στον αέρα, έχω σιγουριά. Αν με αγχώσει κάτι είναι αν εκείνη την ημέρα το σώμα μου είναι σε καλή κατάσταση.

Στα όνειρά μου δεν βλέπω ποτέ ότι κάνω άλμα εις μήκος. Βλέπω ότι κάνω τριπλούν, ότι κάνω μεγάλα άλματα. Νιώθω ότι πετάω, φανταστική αίσθηση».

«Δεν μου αρέσουν τα social media και όσο μπορώ τα αποφεύγω. Στην Αθήνα βγαίνω σπάνια και άμα βγω θα είναι για φαγητό ή σινεμά.

Το αγαπημένο μου σημείο είναι το γραφείο μου που είναι ο υπολογιστής μου. Είμαι τεμπέλης και μου έχουν πει να μην λέω αυτή τη λέξη. Αλλά είμαι ειλικρινής, είμαι τεμπέλης.

Εγώ όταν μπαίνει μπροστά ο στίβος και η προπόνηση γίνομαι σοβαρός απότομα. Στην κανονική μου ζωή είμαι τεμπέλης! Στον στίβο είμαι εκτελεστής, ό,τι μου πει ο προπονητής μου θα το κάνω δίχως δεύτερη σκέψη. Του έχω εμπιστοσύνη, ξέρω πώς ό,τι μου πει θα είναι το σωστό. Δεν έχω βρει κάποιο λάθος.

Μπορεί να κάνω άκυρο στο πρώτο άλμα. Ο Πομάσκι θα μου πει να μείνω εκεί που είμαι γιατί ξέρει ότι αυτό το άκυρο έγινε επειδή κάποιο από τα βήματά μου στην αρχή ήταν πιο μεγάλα. Θα μου πει να μην το απλώνω. Είναι μάγκας!».

«Πριν από τον αγώνα θα πήγαινα σπίτι μου γρήγορα. Θα είχα κάνει μια χαλαρή προπόνηση. Ο προπονητής μου αποφασίζει αν θα κάνω ζέσταμα ή τόνωση. Λίγα σετάκια, ημικάθισμα πέντε τεσσάρες και είναι γρήγορη η εκτέλεση. Δεν κάνω διατροφή, ακούω το σώμα μου. Αν θέλει να ακούει γλυκά, θα φάω γλυκά. Θα φάω μπέργκερ, πίτσα. Το ακούω πάντα! Έχω καλό μεταβολισμό. Είμαι σταθερά στα κιλά μου εδώ και χρόνια και δεν αλλάζω. Είμαι 72 κιλά εδώ και χρόνια».

«Πριν από τον αγώνα δεν βγαίνω έξω, δεν βγαίνω καθόλου. Ειδικά άμα σημαντικός ο αγώνας δεν βγαίνω με τίποτα. Εγώ χαλαρώνω παίζοντας video games. Καμπουριάζω, έχω αυτό το κακό χούι αλλά προσπαθώ να έχω κάποιο στήριγμα. Με τα video games μου φεύγει το άγχος. Θα προσπαθήσω να κοιμηθώ νωρίς, γύρω στις 12:00. Δεν ξέρω αν ισχύει που λένε ότι οι αθλητές κοιμούνται μόνοι τους. Αλλά εγώ κοιμάμαι μόνος μου και γενικά θέλω να είμαι μόνος μου πριν από τον αγώνα».

Διαβάστε επίσης

Ο Βαγγέλης Δαούσης στο Znews: «Με αυτήν την σκατόφατσα που έχω με προσεγγίζουν για κωμωδία»