Ο Βαγγέλης Δαούσης στο Znews: «Με αυτήν την σκατόφατσα που έχω με προσεγγίζουν για κωμωδία»
Συνεντεύξεις

Ο Βαγγέλης Δαούσης στο Znews: «Με αυτήν την σκατόφατσα που έχω με προσεγγίζουν για κωμωδία»

Ο Βαγγέλης Δαούσης στο Znews: «Με αυτήν την σκατόφατσα που έχω με προσεγγίζουν για κωμωδία»

Ο τηλεοπτικός Έκτορας Τσακαλάκης μιλά για τον ρόλο του στη νέα κωμική σειρά του Alpha, Φόνοι στο καμπαναριό

Τον Βαγγέλη Δαούση τον γνωρίσαμε μέσα από τον ρόλο του Λούη, στη σειρά της ΕΡΤ1, Τα καλύτερά μας χρόνια που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Από τον νεαρό της δεκαετίας του ’80, τη φετινή σεζόν θα τον απολαύσουμε ως έναν νέο αστυνομικό που είναι έτοιμος να εξιχνιάσει τον φόνο στην Ιερά Μονή.

Ο Έκτορας Τσακαλάκης είναι ιδιαίτερα παρορμητικός, δεινός συλλέκτης στοιχείων που εκ πρώτης όψεως φαίνεται πώς δεν θα καταφέρει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Μόνο που ανήκει στην περίπτωση της γνωστής ρήσης «τα φαινόμενα απατούν».

Ο ηθοποιός γνώριζε από την εφηβεία του πως η υποκριτική είναι ακριβώς αυτό που θέλει να ακολουθήσει και τα κατάφερε και με το παραπάνω! Αν και αρκετά κλειστός σαν χαρακτήρας, φροντίζει τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση να ξεδιπλώνει με μεγάλη επιτυχία το ταλέντο του.

Ο Βαγγέλης Δαούσης μιλά στο Znews τόσο για την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ως Λούης αλλά και τον νέο του ρόλο στη σειρά, Φόνοι στο Καμπαναριό.

Φόνοι στο καμπαναριό. Ποια ήταν η πρώτη σας σκέψη όταν ακούσατε τον τίτλο της σειράς;

Αμέσως μου ήρθε στο μυαλό ότι πρόκειται για κάτι πολύ αστείο με πολύ μυστήριο και αγωνία.

Αν και περιμένουμε με προσμονή τη σειρά, ξέρουμε ελάχιστα πράγματα για το στόρι. Τι μπορείτε να μας πείτε για αυτό;

Σε μία ιερά μονή 5 ήσυχες φαινομενικά μοναχές ζουν τη ζωή τους με ηρεμία. Όμως ξαφνικά βρίσκουν μέσα στον χώρο της μονής έναν νεκρό ημίγυμνο άντρα. Τότε ξεκινάνε οι περιπέτειές τους και επίσης εμφανίζονται και δύο αστυνομικοί που προσπαθούν να λύσουν το έγκλημα ο Τσουρής και η αφεντιά μου.

Πείτε μας δυο λόγια για τον ρόλο σας. Ποιος ακριβώς είναι ο Έκτορας Τσακαλάκης; Είναι τόσο… Τσακαλάκης όσο το επίθετό του;

Ο Τσακαλάκης είναι ένας πολλά υποσχόμενος απόφοιτος της αστυνομικής σχολής αλλά επίσης και βύσμα του διοικητή. Παρορμητικός , ενθουσιώδης και δεινός συλλέκτης στοιχείων. Μπορεί να φαίνεται στην αρχή ως ένα παιδί αλλά είναι πολύ καλός στην δουλειά του.

Το δίδυμο Σοφιανού-Τσακαλάκη θα θυμίζει ίσως λίγο τον γκαφατζή επιθεωρητή Κλουζό και τον βοηθό του που προσπαθούσε να τον γλιτώσει;

Όχι, δεν νομίζω. Δεν βρίσκω στοιχεία των δύο περιπτώσεων που να μοιάζουν. Διαφορετικό πράγμα.

Πόσο… αμαρτωλές είναι οι μοναχές που θα απολαύσουμε;

Αυτό το αφήνω στην κρίση του κοινού. Για εμένα ως Βαγγέλης μέχρι τα επεισόδια που έχω διαβάσει δεν μου φαίνονται ιδιαίτερα αμαρτωλές.

Στο τιμόνι της σειράς είναι ένας άνθρωπος που μας έχει χαρίσει αξεπέραστες κωμωδίες, ο Αντώνης Αγγελόπουλος ενώ συνεργάζεστε με ηθοποιούς με μεγάλη πείρα στην κωμωδία όπως η Ρένια Λουιζίδου και η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Πώς είναι τα γυρίσματα μαζί τους; Πώς αισθάνεστε για αυτή τη συνεργασία;

Ναι είναι όντως τρία ονόματα που έχουν αφήσει ιστορία στην τηλεόραση. Και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσά τους. Προσπαθώ να ακούω τις συμβουλές τους και να μαθαίνω πράγματα από τον τρόπο που δουλεύουν. Δυστυχώς με την Ρένια και την Ελισάβετ δεν έχουμε πολλές σκηνές μαζί, αλλά όταν έχουμε τις απολαμβάνω!

Είστε απόφοιτος της δραματικής σχολής του Πειραϊκού Συνδέσμου όπως και η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Έχετε πιο κοινούς κώδικες σε σχέση με άλλους; Σας έχει βάλει κάτω από τις φτερούγες της σαν πιο παλιά… απόφοιτη;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το γνώριζα ότι έχουμε τελειώσει την ίδια σχολή και νομίζω ούτε και εκείνη για εμένα. Αλλά και να το γνώριζε δεν νομίζω ότι θα με αντιμετώπιζε διαφορετικά από τα άλλα παιδιά. Είναι προστατευτική με όλους.

Η σειρά καταπιάνεται με όσα γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός μοναστηριού. Είναι άραγε εν έτει 2023 ίσως να είναι θέμα (ό,τι έχει να κάνει με τη θρησκεία)… «τζιζ» έστω και αν είναι κωμική σειρά;

Το γεγονός ότι λέμε μία κωμική ιστορία που έχει σχέση με την θρησκεία δεν νομίζω ότι την προσβάλλουμε. Ίσα ίσα θεωρώ ότι το σενάριο και ο τρόπος που την έχουμε προσεγγίσει αυτήν την δουλειά είναι πολύ σωστός προς όλες τις κατευθύνσεις και δεν προσβάλλουμε κανέναν.

Ποιος από τους ρόλους της σειράς πιστεύετε ότι θα μας δώσει πολύ… ψωμάκι γέλιου;

Όλοι θα έχουμε τις στιγμές μας. Αλλά νομίζω ότι λίγο παραπάνω θα δώσει ο ρόλος της Χρυσοβαλάντως που ερμηνεύει η Άννη Θεοχάρη.

Έχετε αγωνία για το πώς θα τα πάει η σειρά;

Όχι ιδιαίτερα. Έχω εμπιστοσύνη στους συντελεστές και στο κανάλι οπότε πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά.

Υπήρξαν σκηνές που δεν μπορέσατε να τις βγάλετε εύκολα λόγω συνεχούς γέλιου;

Όχι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια σκηνή. Επειδή κυρίως κάνουμε πολλές πρόβες πριν από την λήψη και εκτονώνεται εκεί το γέλιο.

Τα Καλύτερά μας χρόνια, ο Λούης και το πτυχίο μηχανολόγου

Την περασμένη σεζόν σας απολαύσαμε και πάλι σε μία κωμική σειρά, Τα καλύτερά μας χρόνια, αν και μας δώσατε γερές δόσεις δράματος όταν ο Λούης έχασε τον πατέρα του. Ήταν επιλογή σας να είστε ξανά σε κωμωδία ή έτυχε;

Η αλήθεια είναι με αυτήν την σκατόφατσα που έχω οι περισσότερες δουλειές που με προσεγγίζουν είναι για κωμωδία. Αλλά και προτάσεις από δραματικές σειρές να είχα θα προτιμούσα να κάνω αυτήν την σειρά γιατί την πιστεύω πολύ.

Πώς σας κόλλησε το μικρόβιο της υποκριτικής;

Δεν θυμάμαι ακριβώς. Απλά θυμάμαι να λέω γύρω στα 15 μου ότι εγώ θα γίνω ηθοποιός. Και δεν ξαναϋπήρξε ποτέ δεύτερη σκέψη. Και είμαι χαρούμενος που μέχρι στιγμής κάνω το επάγγελμα που αγαπώ.

Παρά ταύτα έχετε πάρει και το πτυχίο σας ως ηλεκτρολόγος μηχανικός!

Ναι, το πήρα. Ήταν για χατίρι των γονιών μου. Το έκανα και τελείωσε. Ελπίζω να μην το χρειαστώ!

Πώς βρεθήκατε στα Καλύτερά μας χρόνια και τι γεύση σας άφησε η συμμετοχή σας σε μια τόσο άρτια και «αγαπησιάρικη» σειρά;

Μέσω casting. Ήταν μία πολύ τυχερή μου στιγμή να είναι αυτή η πρώτη μου τηλεοπτική σειρά. Αγάπησα πάρα πολλούς ανθρώπους από εκεί και αγαπήθηκα επίσης. Νομίζω ότι θα είναι από τα πράγματα που όταν θα μεγαλώσω θα το θυμάμαι με πολλή χαρά και αγάπη.

Σας φωνάζουν στον δρόμο «Λούη»;

Και Λούη και ταξιτζή της καρδιάς μας. Έχει πολλή πλάκα. Το απολαμβάνω.

Ο Βαγγέλης Δαούσης ως Λούης στα Καλύτερά μας χρόνια

Σας τρόμαξε η ξαφνική δημοσιότητα που φέρνει συνήθως η τηλεόραση;

Όταν σε χαιρετάνε δύο τρεις φορές την εβδομάδα δεν νομίζω ότι λέγεται δημοσιότητα. Είναι κάτι που μου αρέσει και με κάνει χαρούμενο. Σημαίνει ότι αυτό που κάνω αρέσει σε κάποιους ανθρώπους και λειτουργεί

Αν και νέος στην ηλικία, έπρεπε να υποδυθείτε τον Λούη της δεκαετίας του ’80. Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν αυτό; Κάνατε έρευνα σχετικά με την τότε εποχή;

Με βοήθησε κυρίως το σενάριο και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συντελεστές που με τις ιστορίες τους με έκαναν να καταλάβω πως ήταν εκείνα τα χρόνια. Επίσης και από παλιές ελληνικές ταινίες είχα ερεθίσματα οπότε μου βγήκε σχετικά εύκολα.

Στη σειρά ο Λούης ήταν υπόδειγμα «κολλητού». Σαν Βαγγέλης έχετε κοινά χαρακτηριστικά με τον ρόλο;

Δεν έχω ιδιαίτερα πολλά. Εγώ σαν Βαγγέλης είμαι πιο ευαίσθητος, όχι τόσο πολυλογάς, ούτε τόσο ανοιχτός τύπος. Ο Λούης ήταν πιο αλέγκρα προσωπικότητα με περισσότερο θάρρος, θράσος και έντονη παρουσία.

Λούης (Βαγγέλης Δαούσης) και Άγγελος (Δημήτρης Σέρφας) οι παιδικοί φίλοι στα Καλύτερά μας χρόνια

Το feedback που πήραμε ήταν ότι ο κόσμος θα ήθελε να συνεχιστεί η σειρά ίσως καλύπτοντας και τα 90s. Εσείς θα ήσασταν θετικός σε μια τέτοια προοπτική;

Με τους ίδιους συντελεστές πάω και στην κόλαση. Πέρασα τόσο ωραία που αν μου εγγυώνται ότι το cast δεν θα αλλάξει και ότι οι τεχνικοί και το σκηνοθετικό θα είναι το ίδιο, θα έλεγα ένα τεράστιο «ναι»!

Ποια είναι τα πλάνα σας αυτή τη σεζόν πέρα από τους Φόνους; Θα σας απολαύσουμε και θεατρικά;

Ναι,από 8 Νοεμβρίου θα ανέβει στην σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ο «Ελέφας»του Κώστα Μποσταντζόγλου, σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη. Αυτήν την στιγμή κάνω πρόβες και σε λίγο καιρό ανεβαίνουμε.

Διαβάστε επίσης

Δημήτρης Σέρφας στο Znews: «Στο τρέιλερ του Προξενιού, όταν είδα τον Μελέτη Ηλία να με κοιτάζει έντονα, τρόμαξα»