Μιχάλης Ρέππας: «Η ανασφάλεια σε κάνει και έχεις διάφορα στριτζώματα»
Τηλεόραση

Μιχάλης Ρέππας: «Η ανασφάλεια σε κάνει και έχεις διάφορα στριτζώματα»

Μιχάλης Ρέππας: «Η ανασφάλεια σε κάνει και έχεις διάφορα στριτζώματα»

Οι Τρεις Χάριτες, οι Συμπέθεροι από τα Τίρανα και το μπέρδεμα με τον Θανάση Παπαθανασίου

Στην εκπομπή The Break μίλησε ο Μιχάλης Ρέππας και αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες που έχει κάνει σε θέατρο και τηλεόραση, το μπέρδεμα με τον Θανάση Παπαθανασίου αλλά και πως διαχωρίζει τον εαυτό του με τις Τρεις Χάριτες.

«Ο Θανάσης και εγώ φοβόμαστε πολύ κάθε επόμενη δουλειά, δεν βρίσκουμε τον λόγο να τη δει ούτε ένας άνθρωπος. Από τις Τρεις Χάριτες και μετά γράφαμε όπως ένας μόδιστρος φτιάχνει ένα ρούχο πάνω σε ένα μοντέλο. Βάλαμε τις τρεις ηθοποιούς και γράφαμε με πατρόν αυτές.

Δεν έχω αισθανθεί να έχει διαφοροποιήσει τον Θανάση και εμένα το politically correct. Το είχαμε ανακαλύψει πριν εφευρεθεί. Ποτέ δεν θίξαμε μειονότητες, ομάδες κοινωνικές. Θυμάμαι μια φορά που είχε ειπωθεί μια βλακεία στο “Κλάμα βγήκε από τον παράδεισο” ότι κοροϊδεύαμε τους τυφλούς. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Κοροϊδεύαμε τον λαϊκισμό που εκμεταλλεύεται την τυφλότητα.

Νιώθω τρομερά υπερήφανος για το έργο και τη σειρά, Συμπέθεροι από τα Τίρανα, το να κάνεις δύο λαούς να γελάνε και να γίνονται ένα με το ίδιο πράγμα.

Ο κόσμος λέει ό,τι θέλει στον δρόμο. Στην Ερμού με είδε ένα κοριτσάκι και λέει “Μαμά, ο Ρέππας – Παπαθανασίου”. Μου έχουν πει “τόσο κοντός είσαι;” ή “Α ρε Ρέππα, γέρασες”.

Η κοινωνία ζητάει πολλά πράγματα από εμάς. Άλλες φορές να τους παρηγορήσουμε με ψεύτικες εικόνες και άλλες φορές την πραγματικότητα, έναν καθρέφτη. Εμείς με τον Θανάση έχουμε καταφέρει να γυρίζουμε τον καθρέπτη και να δείχνει με ήπιο τρόπο το δικό μας είδωλο. Ευτυχώς ακόμη δεν είμαι ντεμοντέ στα 64 μου.

Η ζωή μου είναι πριν τις Τρεις Χάριτες και μετά. Δεν είμαι άλλος άνθρωπος αλλά νομίζω ότι είμαι πιο ήρεμος, πιο ήπιος. Η ανασφάλεια σε κάνει και έχεις διάφορα στριτζώματα. Η αποδοχή του κόσμου δεν υπάρχει καλύτερο φάρμακο και για αυτό γινόμαστε addicted και δεν σταματάμε ποτέ.

Έχουμε δώσει πιο πολύ έμφαση στην τηλεόραση και το θέατρο γιατί δεν μας θέλει κανείς στον κινηματογράφο. Είχαν απορρίψει τις Τρεις Χάριτες και δεν έχουν σταματήσει από τότε. Και πολλές φορές με τρόπους που λες “τι να επικαλεστώ; Τι μου έχει συμβεί;”».

Διαβάστε επίσης

Ο γιατρός spoiler – Βασιλική Τρουφάκου: «Η Σοφία δεν θα πει για τη σχέση τους στον Ανδρέα»