Δοκιμάστε την απόλυτη νηστίσιμη εκδοχή της ελληνικής πίτσας με χειροποίητη ζύμη, σπιτική σάλτσα ντομάτας, νηστίσιμα τυριά, κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριά και ελιές!
Είναι ιδανική τόσο για τους vegan όσο και για όσους νηστεύουν αλλά θέλουν να….«αμαρτήσουν».
Υλικά:
Για το ζυμάρι
- 250 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ και το ταψί
- 1 κ.γ. αλάτι
- 400 γρ. σκληρό αλεύρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτή κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. νερό
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 50 γρ. ελιές
- 200 γρ. νηστίσιμο λευκό τυρί
- 200 γρ. νηστίσιμο τυρί, τριμμένο
- 2-4 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το ταψί
- ΄2 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- σιμιγδάλι, για το ταψί
Διαβάστε επίσης: Άκης Πετρετζίκης: Φτιάχνει τη πιο σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα στο air fryer