Νόνη Δούνια: «Είμαι σε δημιουργική εμμηνόπαυση. Έχω παντού μια βεντάλια μαζί μου, είναι ένα εργαλείο δουλειάς»
Τηλεόραση

Νόνη Δούνια: «Είμαι σε δημιουργική εμμηνόπαυση. Έχω παντού μια βεντάλια μαζί μου, είναι ένα εργαλείο δουλειάς»

Νόνη Δούνια: «Είμαι σε δημιουργική εμμηνόπαυση. Έχω παντού μια βεντάλια μαζί μου, είναι ένα εργαλείο δουλειάς»

Η Νόνη Δούνια μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα και τη Νανά Παλαιτσάκη

Η Νόνη Δούνια μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα και τη Νανά Παλαιτσάκη για την εμμηνόπαυση, την αυτοβελτίωση, το group therapy αλλά και για τις Ευρωεκλογές.

Αναφερόμενη στην εμμηνόπαυση και την «ευλογία των ρυτίδων”, είπε:

«Είμαι σε δημιουργική εμμηνόπαυση, ευτυχώς δεν είναι ταμπού και δεν θα έπρεπε γιατί το περνάνε όλες οι γυναίκες και θα έπρεπε να είμαστε ενωμένες. Η εμμηνόπαυση είναι μια δύσκολη περίοδος γιατί έχεις φοβέρες συναισθηματικές εναλλαγές. Έχεις πρακτικά θέματα με τον εσωτερικό σου θερμοστάτη, ο οποίος έχει “χαλάσει” και αυτό σου συμβαίνει συχνά μέσα στη μέρα και πρέπει να έχεις ένα εργαλείο μαζί σου, μια βεντάλια. Έχω σε κάθε τσάντα μου μία. Στην αρχή θεωρήθηκε ότι είναι για στυλ, είναι ένα εργαλείο δουλειάς!

Το βιώνω με χιούμορ και έχω φίλες που περνάμε μαζί την εμμηνόπαυση και δε νιώθω μόνη. Μου αρέσει που μεγαλώνω και ωριμάζω, δε νιώθω ότι τελειώνει η νιότη μου. Είμαι κατά της αντιγήρανσης, είμαι υπέρ της γήρανσης. Είναι ωραίο να γερνάς, είναι ωραίο να έχεις την πολυτέλεια να μεγαλώνεις και να απολαμβάνεις τη ζωή σου με τις ρυτίδες σου. Δεν είπα να αφήσεις τον εαυτό σου. Είναι ωραίο να δείχνουμε και αυτή μας την πλευρά. Είναι γοητεία και ευλογία. Ποτέ μια γυναίκα δεν παύει να είναι γοητευτική επειδή μεγαλώνει και έχει ρυτίδες. Δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν μέρες που θα ξυπνήσεις και θα αισθάνεσαι 20 και άλλες 9! Πρέπει να συνηθίσεις τη νέα εικόνα του εαυτού σου, ειδικά αν έχεις κάνει ένα επάγγελμα που έχει να κάνει με την εξωτερική ομορφιά. Αν είσαι γυναίκα μοντέλο, κρίνεσαι για πάντα για αυτό».

Για την αυτοβελτίωση και το group therapy, ανέφερε:

«Η ψυχική υγεία είναι πολύ σοβαρό θέμα. Η αυτοβελτίωση είναι κάτι θετικό και ευχάριστο. Αρκεί να μην περνάς την λεπτή γραμμή μεταξύ του αυτοβελτιώνομαι και του “εγώ είμαι πάνω από όλα”.

Πηγαίνω συστηματικά για ψυχανάλυση μέχρι και σήμερα. Το θεωρώ δώρο στον εαυτό μου. Δηλαδή ένα κομμάτι του εαυτού μου θα το δώσω προκειμένου να κάνω την ψυχοθεραπεία μου. Όταν ήμουν νέα μαμά, είχα επισκεφτεί παιδοψυχολόγο, όταν μπήκα στη λογική ότι πρέπει να είμαι η τέλεια μητέρα. Η ψυχολόγος μού είπε ότι δεν υπάρχει τέλεια μητέρα.

Οι κολλητές μου που μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας είναι η Ρέα Τουτουντζή, η Κάλλι Τσιλίδου, η Άντζελα Ευριπίδη, η Εύη Αδάμ, η Κορίνα Στεργιάδου και η Μάνια Ντέλου. Είναι το γκρουπάκι μας, το οποίο λέγεται και group therapy και μοιραζόμαστε τα πάντα μαζί».

Επίσης μίλησε για την Βουλή και την υποψηφιότητα της στις Ευρωεκλογές, τι είπε:

«Στο περιβάλλον μου υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να είναι επιφυλακτικοί με τις αποφάσεις μου γιατί δε θέλουν να πληγωθώ. Μετά τη θητεία μου στη Βουλή σκεφτόμουν κάθε βραδύ αν έχω βοηθήσει έστω και έναν άνθρωπο με κάποιον τρόπο, αν το έχω καταφέρει και έχω βοηθήσει έστω και έναν άνθρωπο για εμένα είναι κέρδος». Όταν δεν εκλέχθηκα για τις βουλευτικές εκλογές, το διαχειρίστηκα με πάρα πολύ κλάμα».

«Έχω δεχτεί και παρενόχληση και ψυχολογική κακοποίηση ειδικά στο παρελθόν. Έχω απορριφθεί πάρα πολλές φορές στη ζωή μου και μετά ξανά άνοιξα άλλες πόρτες. Αν όλα πάνε καλά και βρεθώ στην ευρωβουλή, θέλω να ασχοληθώ με όλα τα κοινωνικά ζητήματα. Με ενδιαφέρει πολύ η θέση της γυναίκας στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη και με ενδιαφέρει πολύ και η νέα γενιά. Δεν έχω κανένα θέμα με καμία κριτική κανενός, θα συνεργαζόμουν με τον Δημήτρη Παπανώτα αλλά και με τους πάντες για ένα κοινό σκοπό».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:

Διαβάστε επίσης:

«Νόνη Δούνια: Μια κυρία στην Ευρώπη»