Ντόρα Μπακογιάννη: «Τον Παύλο Μπακογιάννη τον ερωτεύτηκα παράφορα αν και στην αρχή ήθελα να τον “σκοτώσω”»
Τηλεόραση

Ντόρα Μπακογιάννη: «Τον Παύλο Μπακογιάννη τον ερωτεύτηκα παράφορα αν και στην αρχή ήθελα να τον “σκοτώσω”»

Ντόρα Μπακογιάννη: «Τον Παύλο Μπακογιάννη τον ερωτεύτηκα παράφορα αν και στην αρχή ήθελα να τον “σκοτώσω”»

Η κατ’ οίκον κράτηση, η φυγή στο Παρίσι και ο έρωτας με τον Παύλο Μπακογιάννη

Για την δύσκολη νύχτα του πραξικοπήματος, την φυγή στο Παρίσι αλλά και τη γνωριμία της με τον Παύλο Μπακογιάννη μίλησε στην εκπομπή, Ενώπιος Ενωπίω, η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η μητέρα μου όταν ήθελε να με ξεφορτωθεί όταν ήμουν μικρή επειδή δεν ήμουν ήσυχο παιδί, μου έλεγε “πήγαινε στη Βουλή στο μπαμπά σου”. Δεν καταλάβαινα λέξη, αλλά η ατμόσφαιρα με ενθουσίαζε. Μου άρεσε πολύ η Βουλή.

Τα παιδικά χρόνια ήταν πολύ ήσυχα και ήρεμα. Με έναν Μητσοτάκη που δεν κουβέντιαζε πολιτικά στο σπίτι ποτέ. Τρώγαμε μαζί το μεσημέρι όλοι μαζί, λέγαμε τα θέματα τα σοβαρά που μας απασχολούσαν. Η παιδική μου ηλικία τελείωσε την ημέρα του πραξικοπήματος. Μέσα σε μια νύχτα μεγάλωσα απότομα. Όταν είδα τη μητέρα μου σε μια κατάσταση φοβερή, ο μπαμπάς μου φυλακή και τα αδέλφια μου μικρά. Μπήκαμε σε άλλη φάση της ζωής μας, σε κατ’ οίκον κράτηση, μετά φύγαμε για το Παρίσι. Ήρθε ο Παττακός και είπε στη μάνα μου “Πάρε τα παιδιά και φύγετε σε 24 ώρες”. Είχαμε και τη νταντά του Κυριάκου μαζί μας και φύγαμε από την Ελλάδα. Ήταν ό,τι πιο τραυματικό έχω ζήσει σε μικρή ηλικία.

Τα χρόνια στο Παρίσι ήταν ωραία γιατί ήταν ένα από τα καλύτερα, Γερμανικό. Οι τάξεις είχαν 8-10 μαθητές, έγινα πρόεδρος του σχολείου. Κατέβασα τότε το σχολείο σε αποχή, ήταν πρωτοφανές. Έχω βάλει τα καλά μου να πάω στο Γερμανικό Υπουργείο Παιδείας να μιλήσω για τα θέματα της ελληνικής παιδείας στη Γερμανία. Κάθομαι και είναι ένας κύριος με ένα κοστουμάκι γκρι, με κοιτάζει και μου λέει “Εσείς δεν ήσασταν κάποτε δεσποινίς Μητσοτάκη; Το ξέρετε ότι είστε γραμμένη σε όλα τα αρχεία του γερμανικού κράτους ως το άτομο που κάνατε αποχή;”.

Στο Παρίσι γνωρίσαμε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μέχρι που βγήκαν οι περίφημες δηλώσεις της Βραδινής που πήγα εγώ στη Γερμανία και τον Μπακογιάννη. Ένα ταραχώδες ταξίδι. Το μόνιμο θέμα της εφηβείας μου ήταν πότε θα γυρίσουμε στην Ελλάδα. Τον Παύλο Μπακογιάννη τον γνώρισα στο Παρίσι να γνωρίσει τον πατέρα μου. Αρχίζει και κάνει φρικτή κριτική στον Μητσοτάκη. Και πάω εγώ και λέω “Πού τον βρήκατε αυτόν και τον κουβαλήσατε στο σπίτι;”. Γελάει ο Μητσοτάκης γιατί ήξερε ότι τρολάρει ο Μπακογιάννης. Υπήρχε μια επαφή και τον ερωτεύομαι παράφορα. Στην αρχή ήθελα να τον “σκοτώσω”! Θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι κυνήγησα τον Μπακογιάννη; Ήταν γοητευτικός άντρας, έξυπνος άντρας, τρομερός έρωτας. Με είχε σαν μια κούκλα πορσελάνινη. Είναι ένα από τα “προβλήματα”».

Διαβάστε επίσης

Ντόρα Μπακογιάννη: «Πικράθηκα όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε να μείνω εκτός κυβέρνησης. Το θεώρησα αδικία και…»