Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Δεν πιστεύω στην “ξερολίαση” των γονιών. Όταν έχω άδικο, κάνω ένα βήμα πίσω και ζητάω “συγγνώμη”»
Τηλεόραση

Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Δεν πιστεύω στην “ξερολίαση” των γονιών. Όταν έχω άδικο, κάνω ένα βήμα πίσω και ζητάω “συγγνώμη”»

Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Δεν πιστεύω στην “ξερολίαση” των γονιών. Όταν έχω άδικο, κάνω ένα βήμα πίσω και ζητάω “συγγνώμη”»

Όσα είπε για τη σχέση με τα παιδιά της που ενηλικιώθηκαν

Στην εκπομπή, ERT Backstage, παραχώρησε συνέντευξη η Ντορέττα Παπαδημητρίου και αναφέρθηκε στη σχέση που έχει με τους γιους της αλλά και πώς αντιμετωπίζει το κεφάλαιο «ενηλικίωση».

«Πάντα φρόντιζα να έχω ενημερώσει τα παιδιά για το πώς είναι στην πραγματικότητα. Δεν ήθελα να τους πει κάποιος κάτι ή να διαβάσουν κάτι που δεν έχουν ιδέα. Όταν έχεις παιδιά, η σκέψη του ότι μεγαλώνουμε έρχεται πιο συχνά. Αλλά αγαπάμε πιο πολύ τον εαυτό μας από όταν ήμασταν 25 και αυτή η αντίφαση φέρνει την ισορροπία. Το πιο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας, να τον σεβόμαστε, να τον προστατεύουμε και μετά και θα φέρουμε ανθρώπους στη ζωή μας που δεν θα μας την διαταράξουν και μπορείς να αγαπήσεις και έναν άλλον άνθρωπο».

«Δεν κουβαλάω τους προβληματισμούς μου στο σπίτι. Ίσως έχει παίξει ρόλο ότι είχα αρχίσει να δουλεύω έχοντας ήδη δύο παιδιά. Στην πραγματικότητα, πάντα προτεραιότητα είχε το σπίτι. Πιο πιθανό αν συνέβαινε κάτι με τα παιδιά μου, θα με επηρέαζε στη δουλειά μου παρά το ανάποδο.

Εκπαιδεύομαι στο νέο κεφάλαιο που είναι η ενηλικίωση. Τα παιδιά έχουν τη ζωή τους, ο μεγάλος σπουδάζει στην Κύπρο, προσαρμόζεσαι. Αρχίζεις και βλέπεις το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει όταν ήταν μικρά. Δεν έχεις τον έλεγχο όσο τον είχες και είναι ένα θέμα, πρέπει να εκπαιδευτείς. Αλλάζει πολύ απότομα ο τρόπος ζωής σου όταν φεύγουν τα παιδιά από το σπίτι. Προσπαθώ να μην τους φορτώνω με αυτές τις αγωνίες. Αν αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο, τα σενάρια δεν έχουν τέλος. Προσεύχομαι να τα έχει καλά ο Θεός τα παιδιά μου και επειδή πιστεύω πολύ θεωρώ ότι μας προστατεύει με έναν τρόπο.

Έχουμε χτίσει μια σχέση που έχει αρκετή κουβέντα. Κάνουμε παρέα, θα πάμε διακοπές μαζί και το αποζητούν και τα παιδιά, δεν τους το επιβάλλω. Μου κάνει εντύπωση! Περνάμε ωραία και μέσα στο σπίτι. Σίγουρα υπάρχουν και οι δύσκολες στιγμές που δεν θα συμφωνούμε, θα υψωθεί και η φωνή από αυτούς και κάνω ένα βήμα πίσω. Αντιλαμβάνομαι την ηλικία στην οποία βρίσκονται και πολλές φορές έχω άδικο. Ζητάω και συγγνώμη και κάθομαι και ακούω! Δεν πιστεύω στην ξερολίαση των γονιών!».

Διαβάστε επίσης

Γωγώ Καρτσάνα: «Πήγα να κάνω φυσικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο αλλά δεν…»