Παναγιώτα Βλαντή: «Ένιωθα ενοχές γιατί στη σχολή μου έλεγαν “έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις”»
Τηλεόραση

Παναγιώτα Βλαντή: «Ένιωθα ενοχές γιατί στη σχολή μου έλεγαν “έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις”»

Παναγιώτα Βλαντή: «Ένιωθα ενοχές γιατί στη σχολή μου έλεγαν “έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις”»

«Έκρυβα το σώμα μου με φαρδιά ρούχα»

Για τις φορές που αισθάνθηκε αμήχανα που εστίαζαν στην ομορφιά της και όχι στο ταλέντο της, αναφέρθηκε η Παναγιώτα Βλαντή στην εκπομπή, Πρωταγωνιστές.

«Και καλλιστεία, επανάσταση! Έκανα επανάσταση στο σπίτι. Δεν ήθελαν να γίνω ηθοποιός και ήθελα λίγο να νευριάσω τον μπαμπά μου. Δεν τα κατάφερα γιατί καμάρωνε τελικά. Για αυτό το έκανα, όχι για άλλον λόγο. Ήμουν 20 χρονών και είχα πρότυπο την Υπατία. Η Υπατία με εντυπωσίασε γιατί ήταν στον 4ο αιώνα μια γυναίκα δυνατή, δασκάλα και είχε βήμα και ακουγόταν. Τη λιθοβόλησαν! Νομίζω ότι ήταν συνδυασμός των γνώσεών της και της ομορφιάς της, προκάλεσε.

Δεν είχα καλή σχέση με τον καθρέφτη, δεν ήμουν η όμορφη του σχολείο. Ήμουν πολύ ήσυχη, ήμουν χαμηλών τόνων. Δεν με καμάρωνα! Ήταν σέξι ο ρόλος της Σιλβί (σσ Μαύρα Μεσάνυχτα) αλλά δεν περίμενα ότι θα πάρει τόση έκταση, με τρόμαξε. Ακόμη και τώρα αγαπούν τον ρόλο της Σιλβί. Έχω κάνει πολλές δουλειές μετά αλλά έχουν κολλήσει εκεί. Η ομορφιά σε όποια δουλειά κι αν πας είναι αποδεκτή αλλά πολλές φορές γυρνάει μπούμερανγκ. Πρέπει να κάνεις έναν αγώνα, να αποδείξεις ότι δεν είσαι μόνο όμορφη. Παλιά υπήρχε η φήμη ότι η όμορφη δεν είναι καλή ηθοποιός.

Ένιωθα ενοχές γιατί όταν ήμουν στη σχολή μου έλεγαν “έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις”. Και εμένα αυτό με πείραζε. Κυνηγούσα να κάνω ρόλους μαμάδες, γιαγιάδες, να κρύβω το σώμα μου με φαρδιά ρούχα. Με είχαν κάνει να νιώθω άσχημα! Μετά τα Μαύρα Μεσάνυχτα “απελευθερώθηκα” που ήμουν κοντά στα 40. Δεν μπόρεσα νωρίτερα. Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλές αλλά μας αρέσει να είμαστε και όμορφες. Η ομορφιά είναι “διαβατήριο” στις δουλειές. Για μένα είναι ένας συνδυασμός η ομορφιά. Ελκυστική δεν είναι από μόνη της η ομορφιά, πρέπει να έχει ένα υπόβαθρο».

Διαβάστε επίσης

Έλλη Στάη: «Ήμουν σκληρή και αυστηρή! Πέρασαν αρκετά χρόνια για να ισορροπήσω τη γλυκύτητα…»