Παραμονή Χριστουγέννων: Πεντανόστιμη συνταγή για ψητό φιλέτο γαλοπούλας με γλάσο μελιού
Τηλεόραση

Παραμονή Χριστουγέννων: Πεντανόστιμη συνταγή για ψητό φιλέτο γαλοπούλας με γλάσο μελιού

Παραμονή Χριστουγέννων: Πεντανόστιμη συνταγή για ψητό φιλέτο γαλοπούλας με γλάσο μελιού

Μία από τις νόστιμες συνταγές για να εντυπωσιάσεις στο ρεβεγιόν

Η Παραμονή Χριστουγέννων πλησιάζει και σίγουρα αναρωτιέσαι τι διαφορετικό πιάτο να φτιάξεις φέτος προκειμένου να εντυπωσιάσεις και τους καλεσμένους σου.

Ο Βαγγέλης Δρίσκας σου έχει την πιο νόστιμη συνταγή για ψητό φιλέτο γαλοπούλας με γλάσο μελιού!

Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 ολόκληρο κομμάτι (περίπου 2,5 κιλά) ψητή γαλοπούλα στη λαδόκολλα ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • 100 γρ. μέλι
  • 100 ml ξίδι μπαλσάμικο
  • 50 ml σόγια σος
  • 50 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια
  • 500 ml λευκό κρασί

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:

  • 750 γρ. baby πατάτες
  • 750 γρ. ρέβες
  • 4–5 κουτ. σούπας Λεμονάτη σάλτσα με Μουστάρδα και Μείγμα Αρωματικών
  • ανθός αλατιού σε νιφάδες

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το μέλι, το ξίδι μπαλσάμικο, την σόγια σως και την μαύρη ζάχαρη. Χαράξτε το κομμάτι της γαλοπούλας σε βάθος και περιχύστε με το μείγμα. Κόψτε το πορτοκάλι σε φέτες και βάλτε τες στις εγκοπές. Βάλτε το κομμάτι της γαλοπούλας σε ένα ταψί, προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε το στον φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά.

Βράστε τις πατάτες ολόκληρες με την φλούδα τους και τις ρέβες με την φλούδα τους για 20-25 λεπτά. Στραγγίστε τες και μετά κόψτε τες σε τέταρτα και τις ρέβες σε περισσότερα κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλες. Βάλτε τες σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξτε την λεμονάτη σάλτσα, αλατίστε με ανθό αλατιού και μαγειρέψτε τες για 4-5 λεπτά σε μέτρια ένταση.

Σερβίρετε την γαλοπούλα σε φέτες μαζί με τις σοταρισμένες πατάτες και ρέβες.

Διαβάστε επίσης

Παραμονή Χριστουγέννων: Με τι τηλεοπτικά προγράμματα θα κάνουμε ρεβεγιόν;