Πάσχα: Σου περίσσεψε αρνάκι; Φτιάξε την πιο νόστιμη κρεατόπιτα με leftovers
Τηλεόραση

Πάσχα: Σου περίσσεψε αρνάκι; Φτιάξε την πιο νόστιμη κρεατόπιτα με leftovers

Πάσχα: Σου περίσσεψε αρνάκι; Φτιάξε την πιο νόστιμη κρεατόπιτα με leftovers

Δες αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά που θα χρειαστείς

Πλούσιο είναι κάθε φορά το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα με το αρνάκι να είναι το αγαπημένο έδεσμα όλων.

Ωστόσο, πάντα θα μείνει αρκετή ποσότητα και θα πρέπει με κάποιον τρόπο να καταναλωθεί.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου έχει τη λύση! Δεν χρειάζεται να πετάξεις τίποτα, αντιθέτως μπορείς να φτιάξεις κρεατόπιτα με ό,τι κρέας απέμεινε από το αρνάκι.

Υλικά

  • 3 φύλλα παραδοσιακά KANAKI
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. ψημένο αρνί
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο με τα κοτσάνια του ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. κονιάκ
  • 400 γρ. μιξ τριμμένων τυριών pasta & gratinar ARLA
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • πιπέρι
  • αλάτι

Για το τελείωμα: Σουσάμι, μαυροσούσαμο

Εκτέλεση συνταγής

  • Για την εύκολη πασχαλινή κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα, ψιλοκόβουμε πρώτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ψημένο αρνί και τον άνηθο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ, ρίχνουμε τη μουστάρδα απαλή. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το υγρό.
    Η γέμιση δεν πρέπει να μην έχει καθόλου υγρά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως.
  • Ρίχνουμε μέσα στη γέμιση το μιξ τριμμένων τυριών και το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε, αφού δοκιμάσουμε πρώτα.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας, ακουμπάμε τη γέμιση κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Φυλακίζουμε τις ενώσεις κάτω από το ρόλο.
  • Ακουμπάμε την πίτα με την ένωση προς τα κάτω, επάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλετε μπορείτε να αλείψετε με αυγό για να γυαλίζει και να πασπαλίσετε σουσάμι ή μαυροσούσαμο.
  • Χαράζουμε δυο τρεις χαρακιές στην επιφάνεια της σφολιάτας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή. Αφού ψηθεί, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και κόβουμε σε φέτες.

Διαβάστε επίσης

Πάσχα: Σου περίσσεψε τσουρέκι; Δες τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για σοκολατένιες καριόκες