Παύλος Χαϊκάλης: «Με ό,τι πέρασα εάν δεν είχα την αστρολογία θα έπρεπε να είχα αυτοκτονήσει»
Τηλεόραση

Παύλος Χαϊκάλης: «Με ό,τι πέρασα εάν δεν είχα την αστρολογία θα έπρεπε να είχα αυτοκτονήσει»

Παύλος Χαϊκάλης: «Με ό,τι πέρασα εάν δεν είχα την αστρολογία θα έπρεπε να είχα αυτοκτονήσει»

Όσα είπε στην Ελεονώρα Μελέτη

Ο Παύλος Χαϊκάλης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη σε μεγάλο κανάλι στην Ελεονώρα Μελέτη και το Μega Καλημέρα μετά την επανεμφάνισή του πριν από λίγο καιρό στην ΕΡΤ.

Ο ηθοποιός ξεκίνησε τη συζήτηση με το άγχος του να φτάσει στην Αθήνα λόγω του κυκλοφοριακού χάους στους δρόμους της και εξήγησε γιατί επέλεξε την παρουσιάστρια για να δώσει συνέντευξη.

«Δεν έχω καμία αίσθηση πια για αυτόν τον χώρο. Η τέχνη έχει τη μορφή της σύνθεσης, πρέπει να είναι ενωτική και να παράγει ανώτερη σκέψη. Αυτό δεν υπάρχει σήμερα. Έχω δει να κατακερματίζει ο ένας τον άλλον. Έχετε φτάσει οι δημοσιογράφοι να σκοτώνετε ο ένας τον άλλον. Μήπως οι άνθρωποι έχουν χάσει τη προσωπική ζωή και ζουν τις ζωές των άλλων; Ότι ένιωσα να βάλλομαι δεν το συζητώ. Όταν είναι να σε πάρει η μπόρα σε παίρνει. Σιχάθηκα με όλο αυτό που γίνεται, αυτή η πίεση. Δεν θέλω να μπω σε ένα παιχνίδι να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Εάν αρχίζω να μιλάω θα δώσω τροφή για 50 χρόνια διότι είναι μικρός ο χώρος», είπε αρχικά.

«Οι δημοσιογράφοι μου έχουν πει πως φοβούνται να μιλήσουν. Έχουν ένα δίκιο γιατί αν πας κόντρα στο ρεύμα θα έχεις πρόβλημα. Είχε δώσει συνέντευξη μία φίλη μου και είπε πως “ο μόνος άνθρωπος που με έχει υπερασπιστεί και βοηθήσει είναι ο Παύλος Χαϊκάλης” και της είπαν “μη πάμε κόντρα με το ρέμα”. Το είχε πει ο Μαρκουλάκης και είχε δίκιο, σηκώθηκαν προσωπικές ατζέντες και το ζήτημα είναι πως δεν έχει νόημα γιατί δεν βγάζει πουθενά. Έτσι, χάθηκε η μπάλα. Αισθάνεσαι ένα δέος, πώς να μιλήσεις και τι να πεις. Έχουμε χάσει την μπάλα γενικότερα».

Μάλιστα, ο ίδιος είπε πως είναι επιλογή του να μην θεωρεί τον εαυτό του πλέον, ηθοποιό.

«Είχα προτάσεις αλλά δεν θέλω πια. Δεν αισθάνομαι ότι έχω να πω κάτι. Δεν έχω κάτι να φοβηθώ. Έλεγα την άποψή μου και το πλήρωσα.  Το ζητούμενο είναι τι έχω να πω; Πού γίνεται τέχνη ποια; Πρέπει να αναλύσετε γιατί δεν υπάρχει κωμωδία στην τηλεόραση. Ο κόσμος δεν γελάει πια…

Έχω κάνει το κακό να παρακολουθώ ξένες πλατφόρμες και δεν μπορώ να βλέπω πια ελληνικές.

Το 50-50 ήταν μια σειρά πολύ πιο μπροστά από τη εποχή του. Αυτή η εποχή ανεπιστρεπτί δεν μπορεί να γυρίσει.  Σήμερα οι ηθοποιοί δουλεύουν με 300-400 ευρώ 10 ώρες για να βγάλουν ένα αποτέλεσμα, είναι δύσκολο να μαζευτούν όλοι οι ηθοποιοί».

Όπως είπε, η καθημερινότητά του περιλαμβάνει μελέτη για την αστρολογία, ποδήλατο, παρέες και πολύ διάβασμα.

«Είχα πει πριν λίγο καιρό πως η αστρολογία είναι ένα σχέδιο του Θεού για τον άνθρωπο για να τον βοηθήσει να εξελιχθεί. Βγήκε ένας δημοσιογράφος και έλεγε πως η θρησκεία δεν συνδέεται με τη αστρολογία. Δεν μπορώ να εξηγώ στον καθένα πως είναι άλλο η θρησκεία και άλλο ο Θεός. Ο κόσμος κατακρίνει την αστρολογία χωρίς να την γνωρίζει. Με είχε ρωτήσει κάποιος στο Facebook εάν πιστεύω στα άστρα και όταν είπα “ναι” μου είπε “εσύ και κάτι ηλίθιοι σαν και εσένα”. Του είπα “ευχαριστώ, με τιμά γιατί και εγώ ασχολούμαι με το ίδιο που ασχολούνταν ο Νεύτωνας πριν από χρόνια, τον οποίο κυνήγησε o Halley και του είπε “με τι πράγματα ασχολείστε” και εκείνος του απάντησε πως “εσείς δεν ξέρετε αστρολογία, εγώ την έχω σπουδάσει”. Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε πράγματα χωρίς να ξέρουμε.

Με ό,τι πέρασα εάν δεν είχα την αστρολογία θα έπρεπε να είχα αυτοκτονήσει. Είχα δει ότι θα υπάρχει ένα πρόβλημα αλλά δεν περίμενα αυτή την έκταση και αυτή την εμμονή.

Υπάρχουν άνθρωποι στην τηλεόραση που έχουν εμμονή μαζί μου. Έβγαινε τότε ένας δημοσιογράφος πρωινής εκπομπής και έλεγε επί 1,5 μήνα γιατί πάω να δουλέψω. Δεν τον πήρα τηλέφωνο. Το όνομά μου ανακατεύτηκε σε δύο κουτσομπολιά.

Εάν σου πω τι ξέρω, θα γίνω ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας. Αποφάσισα να απομακρυνθώ γιατί το αντιληπτικό πεδίο των ανθρώπων είναι μέχρι εκεί και εγώ δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό.

Υπάρχει μία τάση να βρούμε κάτι αρνητικό γιατί αυτό πουλάει. Πού ήταν κρυμμένη αυτή η ψυχοσύνθεση αυτού του λαού, τόση κακία; Γιατί δεν βγαίνουμε να μιλήσουμε θετικά για τους ανθρώπους που μας έχουν βοηθήσει;

Ένιωσα βαθιά πληγωμένος.

Πέρα από μερικά τρολάκια που βλέπεις στα social, από τον φυσικό κόσμο υπάρχει αγάπη και εκτίμηση. Υπήρξε τεράστια παραπληροφόρηση.

Ξέρεις τι με πλήγωσε; Πήγα και γράφτηκα στο ΣΕΗ από μόνος μου, μόνο και μόνο για να μην κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Ήμουν διαγραμμένος και εάν δεν είχα εγγραφεί δεν θα μπορούσε μνα εξεταστεί η υπόθεση. Όλα τα στοιχεία που κατέθεσα δεν ελήφθησαν υπόψιν. Εκεί κατάλαβα ότι δεν έχει νόημα.  Ακούω ανθρώπους να λένε “κορίτσια είμαστε μαζί σας” και θέλω να βγάλω τις τρίχες μου. Αυτές οι δηθενιές, όχι… Και ο νοών νοείτω.

Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που καταφερθεί εναντίον της γυναίκας σήμερα».

«Η καταστολή του πολιτισμού οφείλεται στον άντρα γιατί δεν κατάλαβε ποτέ την θηλυκή του πλευρά. Η γυναίκα το έκανε και προχώρησε παρακάτω. Πρέπει να είσαι υπέρμαχος κατά της κακοποίησης των γυναικών αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο ένα κουτσομπολίστικο επίπεδο.

Το metoo ήταν 3-4 άτομα, αυτό ήταν; Τα αληθινά θύματα δεν βγήκαν να μιλήσουν. Βγήκαν να μιλήσουν άνθρωποι, γυναίκες ειδικά, που κατήγγειλαν bullying ενώ είναι γνωστό πως έχουν φάει πολύ ξύλο από κάποιους άλλους. Γιατί καταγγέλλεις τον Α και όχι τον Β; Μάλλον γιατί είναι άλλα πράγματα από πίσω. Έβγαινε ο Σπύρος Μπιμπίλας και έλεγε πως υπάρχουν χιλιάδες καταγγελίες, γιατί βγήκαν μόνο 4; Μόνο η αντρική λάθος συμπεριφορά υπήρξε; Υπάρχουν πολλά κενά».