Πέτρος Κουσουλός για Πισπιρίγκου: «Διαπιστώνω πολλές αντιφάσεις σε αυτά που έχει πει»
Τηλεόραση

Πέτρος Κουσουλός για Πισπιρίγκου: «Διαπιστώνω πολλές αντιφάσεις σε αυτά που έχει πει»

Πέτρος Κουσουλός για Πισπιρίγκου: «Διαπιστώνω πολλές αντιφάσεις σε αυτά που έχει πει»

Όσα είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο αλλά και οι επίμονες ερωτήσεις που έγιναν στην κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα

Στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Πέτρος Κουσουλός για την υπόθεση της Πάτρας και την απολογία της κατηγορούμενης μητέρας για τον φόνο των τριών παιδιών της.

Ο δημοσιογράφος που έχει παρακολουθήσει ενδελεχώς την υπόθεση βγάζοντας στοιχεία στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση, μιλά για τις αντιφάσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Αυτό που βλέπουμε είναι πως έχουμε μπει στην ουσία της απολογίας της κατηγορούμενης. Διαπιστώνω πώς υπάρχουν πολλές αντιφάσεις σε αυτά που είχε πει στις συνεντεύξεις, στην ανακρίτρια αλλά και στην εισαγγελέα. Μία γυναίκα σαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου που έχει δείξει πώς γνωρίζει πολλά για το ιστορικό των παιδιών της και γνωρίζει και ιατρικούς όρους, δεν διάβασε τα υπομνήματα. Νομίζω πως αυτά που ρωτήθηκαν σήμερα ήταν πολύ σημαντικά.

Πώς είναι δυνατόν να φεύγει, να κλείνει το κινητό της και να αφήνει μόνο της την Τζωρτζίνα. Αυτό που δεν είχε αναφερθεί είναι το τι συνέβη το πρωί της 8ης Απρίλιου όταν ξαφνικά ένα υγιέστατο κοριτσάκι εισήχθη στο Καραμανδάνειο. Εκείνη τη ημέρα ο Μάνος είχε κανονίσει ραντεβού με τους δικηγόρους για να προχωρήσουν στο διαζύγιο».

Οι επίμονες ερωτήσεις της προέδρου στη Ρούλα Πισπιρίγκου

-Πισπιρίγκου: Πήγαμε προληπτικά στην παιδίατρο και μας είπε ότι επειδή υπάρχει ανακοπή και στα δύο πρώτα παιδιά.

-Πρόεδρος: Από ηπατική ανεπάρκεια δεν κατέληξε η Μαλένα;

-Πισπιρίγκου: Η πρώτη ιατροδικαστική ήταν ανακοπή, μετά η κα. Τσάκωνα είπε για ηπατική ανεπάρκεια.

-Πρόεδρος: Συνεχίστε.

Η πρόεδρος την ρώτησε σχεδόν για τα πάντα που αφορούσαν την μικρή Τζωρτζίνα. Από τις ημέρες τις εγκυμοσύνης, την πρώτη φορά που την πήρε στα χέρια της αλλά και τη συμπεριφορά που είχε στο σχολείο.

-Πισπιρίγκου: Είχε αρχηγικές τάσεις, αντιδρούσε στους κανόνες και ήταν λίγο άτακτη.

-Πρόεδρος: Ο διευθυντής του σχολείου κατέθεσε στην ανακρίτρια ότι μαζί με την φίλη της τον επισκεπτόταν συχνά στο γραφείο του επειδή δεν ήθελε να αισθάνεται μόνη της.

-Πισπιρίγκου: Όχι, δεν το ξέρω αυτό. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι κάποιες μέρες που έβρεχε πήγαιναν και κάθονταν στο γραφείο του διευθυντή όπως και στο κυλικείο.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις ζωγραφιές της μικρής Τζωρτζίνας που είχαν αναλυθεί άλλωστε και από την παιδοψυχολόγο Σαββόγλου. Η πρόεδρος τις έδινε μία προς μία στο χέρι της κατηγορούμενης.

Ρωτούσε πότε τις έκανε, γιατί τις έκανε, πού βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, ποιος τις εντόπισε πρώτος και τι ερμηνεία τους έδινε η ίδια.

Την ρώτησε γιατί δεν την πήγε σε παιδοψυχολόγο μετά και τον θάνατο της Ίριδας χωρίς να λάβει απάντηση.

-Πρόεδρος: Μετά την απώλεια της Ίριδας δεν θέλατε να μιλήσει η Τζωρτζίνα με ψυχολόγο;

-Πισπιρίγκου: Είχε του σχολείου.

-Πρόεδρος: Αφού ήταν κλειστά τα σχολεία.

-Πισπιρίγκου: Μέσω τηλεδιάσκεψης μιλούσα εγώ για την Τζωρτζίνα.

-Πρόεδρος: Δεν έπρεπε να οχυρώσετε την ψυχούλα του;

-Πισπιρίγκου: (καμία απάντηση)

Την ρώτησε για την ανεπιθύμητη 4η εγκυμοσύνη αλλά και γιατί έμεινε έγκυος στην Ίριδα τόσο σύντομα από τον θάνατο της Μαλένας.

-Πρόεδρος: Μήπως ενδεχομένως πιστεύατε ότι θα βοηθούσε την σχέση σας με τον κο. Δασκαλάκη;

-Πισπιρίγκου: Η θέληση μου για τρίτο παιδί ήταν επειδή δεν δεχόμουν την απώλεια της Μαλένας με τίποτα. Να ξαναγίνω μαμά όχι για να αναπληρώσω το κενό της Μαλένας αλλά επειδή είχα συνηθίσει στα δύο.

-Πρόεδρος: Όταν ήρθε η μητέρα σας και κατέθεσε μας είπε “έφυγε το ένα ήρθε το άλλο”. Σκεφτήκατε ότι η μπεμπούλα αντικαθιστούσε την Μαλένα;

-Πισπιρίγκου: Αντικαθιστούσε μέσα σε εισαγωγικά. Ήταν τεράστια χαρά μέσα στο σπίτι.

Στην συνέχεια μίλησαν για την 8η Απριλίου του 2021 όταν η Τζωρτζίνα έκανε το επίμαχο επεισόδιο με την περιβόητη βόμβα στην πλάτη…

-Πισπιρίγκου: Την ρώτησα γιατί πιάνει την κοιλιά της και μου είπε ότι πονάει η κοιλιά της. Της λέω περίμενε πήγα στην Δήμητρα στον πατριό μου. Όταν γύρισα είχε πει στην Δήμητρα ότι στην πλάτη της νιώθει τόσο πόνο σαν βόμβα.

-Πρόεδρος: Στην ανακρίτρια γιατί είπατε ότι αυτό για την βόμβα το είπε στην Δήμητρα και όχι σε εσάς; Και γιατί δεν είπατε στην αδελφή σας να πάει εκείνη να ενημερώσει τους δικούς σας και πήγατε εσείς και αφήσατε το παιδί που πονούσε με την αδελφή σας;

-Πισπιρίγκου: Το ίδιο ήταν για μένα.

Η Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε πως ουδέποτε αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και πως αυτό το έβγαλε από το μυαλό του ο Δασκαλάκης. Η πρόεδρος επανήλθε στο θέμα ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες.

-Πρόεδρος: Υπάρχουν κάποιες καταγεγραμμένες συνομιλίες με τον Μάνο Δασκαλάκη. Σας μιλάει για κάποιον Γιαννάκη και εσείς του λέτε μεταξύ άλλων «θα δεις πόσο ιώδιο θα βάλεις εσύ από δω και πέρα».

-Πισπιρίγκου: Ειρωνεία ήταν αυτό. Ήταν συναισθήματα της στιγμής. Ήμασταν δύο χαρακτήρες πολύ έντονοι. Έχω κάνει ένα τεράστιο λάθος ότι είχα παρασυρθεί μέσα σε αυτόν τον γάμο.

-Πρόεδρος: Στις 6 Απριλίου σας γράφει «μην κάνεις καμιά ανοησία. Έχετε τρομοκρατήσει δέκα άτομα». Ήταν αυτό το περιστατικό με το ξενοδοχείο που μας είπατε;

-Πισπιρίγκου: Ναι. Έκατσα ένα βράδυ.

-Πρόεδρος: Μας είπατε ότι ήσασταν τόσο υπερπροστατευτική. Για ποιον λόγο επιλέξατε να είστε μακριά από το παιδί σας όταν πριν λίγες μέρες έχει χαθεί το άλλο το παιδί. Μας είπατε χθες είχατε κλείσει και το κινητό. Δηλαδή αν υπήρχε ανάγκη δεν θα μπορούσε να σας βρει κάποιος.

-Πισπιρίγκου: Ήρθα σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Η πίεση ήταν αφόρητη.

-Πρόεδρος: Σας πίεζε και η Τζωρτζίνα;

-Πισπιρίγκου: Όχι. Ήθελα η Τζωρτζίνα να μην έχει τις εικόνες του ξεσπάσματος, του ουρλιαχτού.

-Πρόεδρος: Ουρλιάζατε μέσα στο ξενοδοχείο; Δεν ανησύχησαν εκεί;

-Πισπιρίγκου: Ναι, είχα πνιγεί. Ήθελα να απομονωθώ μια μέρα.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Τις υποθέσεις Αναγνωστόπουλου – Πισπιρίγκου παρακολουθούσε ο 39χρονος κατηγορούμενος