Πρωίαν σε είδον – Αποκλειστικό: Η πρόταση της ΕΡΤ για την εκπομπή και το μέλλον της
Τηλεόραση

Πρωίαν σε είδον – Αποκλειστικό: Η πρόταση της ΕΡΤ για την εκπομπή και το μέλλον της

Πρωίαν σε είδον – Αποκλειστικό: Η πρόταση της ΕΡΤ για την εκπομπή και το μέλλον της

Είναι καλά τα νέα από το Ραδιομέγαρο για την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1;

Πολύ καλά φαίνεται ότι είναι τα νέα από το Ραδιομέγαρο για την εκπομπή Πρωίαν σε είδον που παρουσιάζουν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά.

Κόντρα στις φήμες που εδώ και καιρό διακινούνται ότι η εκπομπή «κόβεται», οι αποκλειστικές μας πληροφορίες φέρνουν στο φως ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο.

Καθώς οι συζητήσεις για την ερχόμενη σεζόν έχουν ήδη ξεκινήσει σε πολλά κανάλια, διεργασίες γίνονται και στη δημόσια τηλεόραση.

Η πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή της ΕΡΤ1 – που να θυμίσουμε ξεκίνησε ως μεσημεριανή και φέτος μετακόμισε στην πρωινή ζώνη όπως είναι και ο τίτλος της- διαγράφει μια πολύ καλή πορεία για τα δεδομένα της ΕΡΤ στους πίνακες τηλεθέασης.

Μάλιστα τα νούμερά της ήταν ακόμα και διψήφια στην περίοδο των γιορτών -οπότε και είδαμε μεν μαγνητοσκοπημένα αλλά «φρέσκα» επεισόδια- όταν στα υπόλοιπα κανάλια υπήρχαν μόνο ταινίες και επαναλήψεις σειρών.

Παράλληλα έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα ως προς το περιεχόμενό της, που έχει χιούμορ, άποψη, άνεση αλλά και καλύπτει τις ανάγκες της ΕΡΤ για την προβολή της μυθοπλασίας της.

Όπως, λοιπόν, μάθαμε, η πρόταση που έγινε από την ΕΡΤ τόσο στην παραγωγή όσο και στους παρουσιαστές είναι η εκπομπή να γίνει από δίωρη, τρίωρη πλέον, ώστε να καλύπτει περισσότερα θέματα αλλά και συνεντεύξεις, που πάντα γίνονται θέμα συζήτησης την επόμενη μέρα.

Οριστική απάντηση δεν έχει δοθεί καθώς όπως είναι λογικό θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί αρχικά το budget της εκπομπής.

Σε περίπτωση πάντως που τελικά γίνει τρίωρη, εάν η ώρα προβολής της αποφασιστεί να είναι 9-12 θα δούμε ενδεχομένως μια μετακίνηση στις Συνδέσεις που θα ξεκινούν στις 5 αντί στις 6, προκειμένου να μην γίνει καμία περικοπή στη διάρκειά τους.

Αν, από την άλλη, το Πρωίαν σε είδον αποφασιστεί να βγαίνει 10-1 τότε ίσως δούμε το μεσημβρινό δελτίο να μετακινείται μία ώρα αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα για το ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης είναι άκρως ευοίωνα…