Αλέξης Τσίπρας: «Πήρε την απόφαση της παραίτησης από την 21η Μαΐου»
Πρωινές εκπομπές

Αλέξης Τσίπρας: «Πήρε την απόφαση της παραίτησης από την 21η Μαΐου»

Αλέξης Τσίπρας: «Πήρε την απόφαση της παραίτησης από την 21η Μαΐου»

Ποια είναι τα επικρατέστερα ονόματα για τη διαδοχή του ΣΥΡΙΖΑ;

Την παραίτησή του έκανε γνωστή ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στο Ζάππειο μετά το αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει πάρει την απόλυτη αυτοδυναμία.

Ο Σωτήρης Μπολάκης, πολιτικό συντάκτης Mega, έκανε μια αποτίμηση της απόφασης αυτής όντας καλεσμένος στο «Χαμογέλα και πάλι».

Όπως ανέφερε, φέρεται την απόφασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  να την είχε πάρει ήδη από την 21η Μαΐου, όπου η ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία να είχε ανοίξει αισθητά.

Στελέχη του κόμματός του αιφνιδιάστηκαν αφού δεν περίμεναν ότι θα παραιτηθεί μιας και στις πρώτες του δηλώσεις είχε θέση τον εαυτό του στα μέλη του κόμματός του.

Μεταξύ άλλων, φέρεται πώς στο κόμμα του γνώριζαν τις δημοσκοπήσεις αλλά απέφευγαν να τις φέρουν μπροστά του ενόψει προεκλογικής περιόδου.

Ποια είναι τα σενάρια διαδοχής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ;

Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Χαρίτσης, Ρένα Δούρου, Διονύσης Τεμπονέρας και Παύλος Πολάκης είναι τα επικρατέστερα ονόματα για την ηγεσία του κεντροαριστερού κόμματος.

Μέχρι πρότινος κανείς από τους αυτούς δεν επιβεβαιώνει ότι έχει πέσει το όνομά τους στο τραπέζι για να αναλάβουν τα ηνία.