Ανδρέας Λοβέρδος: «Δεν είμαι αριστερός άρα δεν θα εισχωρήσω στον ΣΥΡΙΖΑ»
Πρωινές εκπομπές

Ανδρέας Λοβέρδος: «Δεν είμαι αριστερός άρα δεν θα εισχωρήσω στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ανδρέας Λοβέρδος: «Δεν είμαι αριστερός άρα δεν θα εισχωρήσω στον ΣΥΡΙΖΑ»

Όσα είπε για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις πολιτικές του επιλογές που θα ανακοινώσει εν καιρώ

Στην εκπομπή Super Κατερίνα μίλησε ζωντανά ο Ανδρέας Λοβέρδος και σχολίασε τόσο τον Στέφανο Κασσελάκη που πήρε μεγάλο ποσοστό στον πρώτο γύρο εκλογών αλλά και το ενδεχόμενο να ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην βουλευτής ήδη έχει φτιάξει ένα δικό του χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα ανακοινώσει τον Δεκέμβριο.

Στην ερώτηση της Κατερίνας Καινούργιου για το εάν θα φτιάξει δικό του κόμμα, αρνήθηκε να απαντήσει και ζήτησε υπομονή μέχρι τις ανακοινώσεις του.

«Δεν είμαι αριστερός. Δεν ξέρω αν ο κ. Κασσελάκης είναι, εγώ πάντως δεν είμαι.

Είναι ένα μήνα στο προσκήνιο, έχει πει πράγματα, αν βγει πρόεδρος έχει χρόνο τα δείξει αλλά το κόμμα του είναι αριστερό. Εγώ δεν είμαι και δεν έχουμε πολιτική συγγένεια.

Υπάρχει μια Βουλή που θα έχει σχέδια νόμου. Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε με μια καταδίκη που ακολουθούσε μια κυβέρνηση. Θα το αναλάβει; Εμένα ο πολιτικός αυτός λόγος δεν με αφορά.

Η εμπειρία λέει ότι ένα κόμμα αποκτά μια δύναμη προς τα εμπρός, οι επιμέρους διασπάσεις είναι αδιάφορες.

Όταν πάρει το προβάδισμα ο νέος πρόεδρος η επιμέρους διάσπαση δεν είναι σημαντική. Αν δεν ανοίξει σωστά το χαρτί τότε οι διασπάσεις μπορεί να είναι καθοριστικές.

Τον Δεκέμβριο θα ανακοινώσω τις πολιτικές επιλογές μου!», ανέφερε.

Η στήριξη του Νίκου Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη

Πριν από λίγη ώρα, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων την στήριξή του στον δεύτερο γύρο εκλογών στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Είχαμε μια ξεκάθαρη πολιτική πολύ σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Το περιεχόμενο της παράταξης που δεν είναι η πρώτη, θα το δείτε στην κοινή δήλωσή μας που θα εκδοθεί σε λίγο.

Είναι προφανές ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε ο Στέφανος θα έχει την στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του.

Μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε στην προοπτική της νίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου εκλογών

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή στις κάλπες του πρώτου γύρου εκλογών, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι ψήφισαν 147.000 πολίτες.

Μεταξύ άλλων, 40.000 ήταν τα νέα μέλη που ψήφισαν και έδωσαν το προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης αν και δήλωσε τελευταία στιγμή την υποψηφιότητά του κέρδισε τους ψηφοφόρους και έλαβε το 45,47% των ψήφων.

Σε αντίθεση με την Έφη Αχτσιόγλου που έλαβε το 36,21%.

Την ερχόμενη Κυριακή (24/9) θα υπάρξει επαναληπτικός γύρος, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης

Νίκος Παππάς: «Ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει την στήριξή μου»