Νίκος Παππάς: «Ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει την στήριξή μου»
Πρωινές εκπομπές

Νίκος Παππάς: «Ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει την στήριξή μου»

Νίκος Παππάς: «Ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει την στήριξή μου»

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις πριν από τον δεύτερο γύρο εκλογών για την προεδρία του κόμματος

Την υποστήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη εκδήλωσε ο Νίκος Παππάς για τον επαναληπτικό γύρο εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώπιον των δημοσιογράφων, ο Νίκος Παππάς έδωσε τα χέρια και είναι βέβαιος ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα δώσει μια νέα πνοή στο κόμμα.

«Είχαμε μια ξεκάθαρη πολιτική πολύ σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Το περιεχόμενο της παράταξης που δεν είναι η πρώτη, θα το δείτε στην κοινή δήλωσή μας που θα εκδοθεί σε λίγο.

Είναι προφανές ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε ο Στέφανος θα έχει την στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του.

Μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε στην προοπτική της νίκης», ανέφερε ο Νίκος Παππάς.

Με την Στέφανο Κασσελάκη να προσθέτει: «Κάναμε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο και σήμερα με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα και την Κυριακή το τρίτο βήμα. Πάμε δυνατά μπροστά».

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου εκλογών

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή στις κάλπες του πρώτου γύρου εκλογών, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι ψήφισαν 147.000 πολίτες.

Μεταξύ άλλων, 40.000 ήταν τα νέα μέλη που ψήφισαν και έδωσαν το προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης αν και δήλωσε τελευταία στιγμή την υποψηφιότητά του κέρδισε τους ψηφοφόρους και έλαβε το 45,47% των ψήφων.

Σε αντίθεση με την Έφη Αχτσιόγλου που έλαβε το 36,21%.

Την ερχόμενη Κυριακή (24/9) θα υπάρξει επαναληπτικός γύρος, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Η πρώτη δήλωση Κασσελάκη

Στην πρώτη του δήλωση το βράδυ της Κυριακής μετά το αποτέλεσμα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε:

«Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση που σηματοδοτεί το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση σύντομα.

Όπου είχα πάει την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε “να αντέξεις”, λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν, τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα μου έλεγαν “είσαι η ελπίδα μας”.

Θέλω να τους πω ότι η ελπίδα είμαστε όλοι μαζί, όχι μόνος μου, και για να γίνει η ελπίδα πράξη να επιστρέψουμε την επόμενη Κυριακή στις κάλπες, να κερδίσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί την ιστορία του τόπου».

Ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε τη δήλωσή του εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες στη Λιβύη. «Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των ανθρώπων αυτών. Αυτοί είναι οι ήρωες της κοινωνίας».

Ακολούθως ευχαρίστησε «από καρδιάς όλους του εθελοντές, όχι μόνο εκείνους που δούλεψαν για τη δική μου καμπάνια αλλά και τη διαδικασία των εκλογών».

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτος με 45,47% ο Κασσελάκης – Επαναληπτικός γύρος με την Έφη Αχτσιόγλου

Διαβάστε επίσης

Μουτσινάς για Κασσελάκη: «Γιατί πρέπει να σχολιάσω κάποιον λόγω της σεξουαλικής του προτίμησης;»