Ανδρέας Μικρούτσικος: «Τελευταία μου σκέψη ήταν να ξαπλώσω για να με βρουν σε αξιοπρεπή στάση»
Πρωινές εκπομπές

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Τελευταία μου σκέψη ήταν να ξαπλώσω για να με βρουν σε αξιοπρεπή στάση»

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Τελευταία μου σκέψη ήταν να ξαπλώσω για να με βρουν σε αξιοπρεπή στάση»

Συγκλονίζει ο παρουσιαστής

Για το άγχος των οικονομικών και τη διαχείρισή του, μίλησε στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έζησε τα τελευταία χρόνια, αλλά και στην περιπέτεια με την υγεία του, πριν πέσει σε κώμα.

«Έδωσα μάχη ζωής και θανάτου»

«Είπα πως δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να πάθει κατάθλιψη, να μη μπορώ να κοιμηθώ, ή να έχω στο πρόσωπο μου μία θλίψη. Τα μεγαλύτερα κέρδη στη ζωή μου ήταν από ήττες όχι από νίκες. Όταν έτρωγα τα μούτρα μου, κατέβασαν τον εγωισμό μου και μάθαινα πράγματα», δήλωσε αρχικά ο συνθέτης και παρουσιαστής.

«Ήμουν τρύπια τσέπη. Είχα χρήματα, και τα σπαταλούσα, είχα μία γενναιοδωρία, δεν τα υπολόγισα. Σήμερα δεν έχω χρήματα, όπως και οι άλλοι άνθρωποι. Με αγχώνει που δεν έχω χρήματα. Με βοηθούσε τότε ο αδερφός μου. Έμεινα 5-6 μήνες χωρίς χρήματα γιατί ο αδερφός μου με τις θεραπείες που έκανε, δεν μπορούσε να με στηρίζει άλλο. Το σεβάστηκα πλήρως.

Κατάφερα κάτω από κακουχίες να επιβιώσω. Δεν με κατέβαλλε το ότι δεν είχα χρήματα το έβλεπα ως προσωπική άσκηση. Στεναχωριόμουν όταν έβλεπα ότι έπρεπε να βοηθήσω τον γιο μου και δεν μπορούσα να τον προστατεύσω οικονομικά», συμπλήρωσε.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος σημείωσε πως, «Όταν έφυγε από τη ζωή ο αδερφός μου Θάνος Μικρούτσικος, εκεί δεν με κράτησε τίποτα. Έπαθα πνευμονικό οίδημα. Κατέρρευσα και έδωσα μία μάχη ζωής – θανάτου. Μετά με βοήθησαν οι φίλοι μου και επανήλθα, αναγεννήθηκα ως βιολογικό και συναισθηματικό – ιδεολογικό ον».

«Να ξαπλώσω για να με βρούνε σε αξιοπρεπή στάση»

Ο παρουσιαστής αποκάλυψε τις τελευταίες του σκέψεις όταν έβλεπε το οξυγόνο να τελειώνει.

«Βιωματικά την έχω αποδείξει την αξιοπρέπεια. Εγώ έπαθα πνευμονικό οίδημα, που σημαίνει ότι δεν είχα αναπνοή. Ευτυχώς είχα πάρει τον γιο μου τηλέφωνο και αυτός με γλίτωσε. Ερχόταν, τελείωνε και κάποια στιγμή δεν είχα αναπνοή. Καθόλου» ανέφερε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Ξέρεις ποιες ήταν οι τελευταίες μου σκέψεις; Αξίζουν γιατί είναι ρεαλισμός. Έβλεπα τη ζωή μου σαν ένα ευθύγραμμο τμήμα άλφα βήτα και έλεγα αχ γιατί το α δεν είναι πιο δεξιά και το β πιο αριστερά. Ήθελα να την επιμηκύνω και έλεγα τελείωσε. Το δεύτερο ήταν να ξαπλώσω για να με βρούνε σε αξιοπρεπή στάση. Ήταν η τελευταία μου σκέψη, έπεσα σε κώμα και πήγα να πεθάνω. Με γλίτωσαν. Η αξιοπρέπεια είναι η βάση και το μεγάλο όπλο», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα

Μικρούτσικος – Βιντιάδης: «Οι συγκρούσεις έφεραν τηλεθέαση στο Fame Story» – «Ο Αντρέας ήταν μανούλι στις συνεντεύξεις»