Στην κάμερα της εκπομπής Breakfast@Star μίλησε η Ανθή Βούλγαρη, η οποία αναφέρθηκε τόσο στη σχέση της με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο όσο και με τις δηλώσεις της Ελεονώρας Μελέτη.
Η παρουσιάστρια του Mega Καλημέρα είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην Ελένη Μενεγάκη και είχε αναφερθεί στην συναισθηματική κακοποίηση που είχε δεχτεί στα πρώτα της βήμα στην παρουσίαση.
Τόνισε πώς υπάρχουν τα «κακά παιδιά» της τηλεόρασης για τους οποίους δεν ήθελε να αναφερθεί ονομαστικά λόγω νομικού πλαισίου.
«Με τον Ιορδάνη μετά από τόσα χρόνια είμαστε οικογένεια πια!
Δεν μπορώ να σχολιάσω τις δηλώσεις της Ελεονώρας γιατί δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό της. Δεν θεωρώ κακό να θέλει κάποιος από πάνελ να γίνει παρουσιαστής και να εξελιχθεί.
Έχω συνεργαστεί με “κακά παιδιά”. Τους τοξικούς και τους κακούς ανθρώπους τους κρατώ σε απόσταση», ανέφερε η Ανθή Βούλγαρη.
Τι είχε αναφέρει η Ελεονώρα για τα «κακά παιδιά»;
«Το 2007 διαγνώστηκα με συναισθηματική κακοποίηση με τη βούλα. Πήγα σε έναν ειδικό επειδή ζούσα μια πολύ δύσκολη κατάσταση, είχα κρίσεις πανικού, ένιωθα αποτυχημένη, τελειώμενη. Δεν είχα ξεμπερδέψει ακόμα με τον Πρωινό Καφέ.
Αναζητούσα βοήθεια πιστεύοντας έχω κατάθλιψη και εγώ ήμουν η χαρά τη ζωής. Ο ειδικός μου είπε ότι έχω κάτι που είναι πολύ ύπουλο ότι έχω υποστεί χρόνια συναισθηματική κακοποίηση.
Την έχω υποστεί από ανθρώπους του χώρου που ό,τι και να μου λες εγώ πάντα θα θεωρώ κακά παιδιά.
Όταν σου μιλάνε άσχημα, απότομα, σε θίγουν, σε προσβάλουν, σε απορρίπτουν με πολύ έντονο τρόπο, σε αποπαίρνουν, σου φωνάζουν όταν η συμπεριφορά ξεπερνάει ορισμένα όρια ηθικής ορίζεται ως συναισθηματική κακοποίηση. Περιλαμβάνει μέσα τη λεκτική και συναισθηματική βία. Ακόμα και η σιωπή εκλαμβάνεται ως κακοποίηση. Ο κόσμος δεν τα ξέρει και δεν μπορεί να τα καταλάβει.
Ήμουν το κοριτσάκι που καθόταν 3 χρόνια στη γωνία και έκανε μόκο. Μέχρι που έφτασα μέχρι εδώ. Τα εργασιακά περιβάλλοντα θα πρέπει να καταλάβουν και να βάλουν όρια. Δεν πρέπει να καλύπτονται τα κακοποιητικά άτομα. Ο εργαζόμενος μπορεί να φοβάται και να μην μπορεί να μιλήσει. Έχει αρχίσει να ακούγεται ο όρος του mobying που είναι ο εργασιακός εκφοβισμός. Όποιος θέλει ονόματα γιατί δεν βγαίνει τα πει ο ίδιος; Όλοι λίγο πολύ τα ξέρουμε, κάποιοι υποθάλπτουν κιόλας».