Ελένη Γερασιμίδου: «Παραπονιόμουν για πόνο στο στήθος, ήρθαν οι γιατροί και…»
Πρωινές εκπομπές

Ελένη Γερασιμίδου: «Παραπονιόμουν για πόνο στο στήθος, ήρθαν οι γιατροί και…»

Ελένη Γερασιμίδου: «Παραπονιόμουν για πόνο στο στήθος, ήρθαν οι γιατροί και…»

Όσα αναφέρει για την περιπέτεια υγείας που πέρασε

Καλεσμένη στην εκπομπή, Όλα για τη ζωή μας, βρέθηκε η Ελένη Γερασιμίδου και αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία με το έμφραγμα.

Η ηθοποιός μίλησε για το στρες και την στεναχώρια που απέκτησε όταν κάηκε το σπίτι της και πως αυτό την οδήγησε στο να πάθει έμφραγμα.

«Είχα παθήσεις αλλά είχα μεγάλη φροντίδα, τις είχα σε παρακολούθηση. Έκανα ό,τι χρειαζόταν! Πριν πάθω το τελικό έμφραγμα, είχα ενοχλήσεις. Μετά τη φωτιά βέβαια, ήταν στεναχώρια καλά κρυμμένη. Την αισθανόμουν αλλά προσπαθούσα να μην τη δείχνω. Ένα διάστημα μέναμε στο Θέατρο γιατί το σπίτι ήταν μέσα στον καπνό και την στάχτη. Παραπονιόμουν για πόνο στο στήθος. Πήγα κάπου και η διάγνωση ήταν ότι ήταν από το στομάχι μου. Δεν έπρεπε να το αφήσω μέχρι που έγινε έντονο ένα βράδυ.

Ήμουν στο Φεστιβάλ της ΚΚΕ, πέρασα από την πύλη και ο πόνος ήταν πιο έντονος από κάθε άλλη φορά. Ήρθαν οι γιατροί και βρέθηκα στο Αγία Όλγα. Δεν είχα δύσπνοια, μόνο πόνος. Όση γινόταν η στεφανιογραφία και η επέμβαση, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πότε θα πάω τουαλέτα. Πάντα βρίσκω την αστεία πλευρά.

Από 41 χρονών από υπόταση έκανα υπέρταση όταν αρρώστησε η αδερφή μου. Στα 51 μου παρουσιάστηκε διαβήτης τύπου 2. Από τότε άρχισα να προσέχω πάρα πολύ. Είχα αρκετά χρόνια που πρόσεχα πολύ τον εαυτό μου. Το αλλά για μένα δεν μπορώ να μην στεναχωριέμαι πολύ εύκολα. Εύκολα συγχίζομαι, εύκολα εκνευρίζομαι. Είμαι αγχώδης πολύ.

Έκανα υστερεκτομή γιατί είχα μεγάλο ινομύωμα. Έκοψα και το τσιγάρο το 2009. Είχα πνευμονικό όζον και έκανα εγχείρηση. Κάποια 2,5 πακέτα την ημέρα. Έχω και κληρονομικό ιστορικό. Δεν περίμενα ότι επειδή το έπαθε η μαμά, θα το πάθω και εγώ. Και ο αδερφός μου έφυγε ξαφνικά από καρδιά».

Διαβάστε επίσης

Ο Φράνκο Αλφόνσο στο Znews: «Βρέθηκα στην κόλαση, πέρασα πολύ δύσκολα, όμως τα κατάφερα!»