Ευδοκία Τσαγκλή για Τέμπη: «Φιμώνεται η αλήθεια»
Πρωινές εκπομπές

Ευδοκία Τσαγκλή για Τέμπη: «Φιμώνεται η αλήθεια»

Ευδοκία Τσαγκλή για Τέμπη: «Φιμώνεται η αλήθεια»

Η Ευδοκία Τσαγκλή, επιβάτης στην τραγωδία των Τεμπών, σχολιάζει όσα συμβαίνουν στην εξεταστική επιτροπή

Η Ευδοκία Τσαγκλή, επιβάτης στο τρένο της τραγωδίας των Τεμπών, σχολιάζει στην εκπομπή Πρωινό Σουσού τα όσα συμβαίνουν στην εξεταστική επιτροπή, τον Κώστα Καραμανλή και την επικείμενη δίκη του Ιουνίου.

«Εμείς που βλέπουμε την επιτροπή πάμε να δούμε μια σωστή και σοβαρή διαδικασία που να υπάρχουν επιχειρήματα και διάλογο και τελικά βλέπουμε όλο αυτό να ”ξεφτιλίζεται”. Εχθές υπήρχαν πολύ επιχειρήματα, μιλούσαμε για μη τήρηση νόμων και εκεί που είναι να πουν κάτι που πραγματικά έχει ουσία, είναι δυνατόν να κόβει ο πρόεδρος και να παίρνει το λόγο;

Δηλαδή αυτό είναι ένα μοτίβο που το βλέπουμε συνέχεια. Όταν πάει να ξεφύγει η συζήτηση σε κομμάτια που δεν τους αρέσει, υπάρχει μια επιβολή. Φιμώνεται η αλήθεια, δηλαδή εχθές ο κύριος Μαρκόπουλος ήταν συνήγορος του κυρίου Καραμανλή. Όταν η συζήτηση πήγαινε σε μονοπάτια που δεν τους συνέφερε, είχαμε συνέχεια διακοπές».

Αναφερόμενη στον κύριο Κώστα Καραμανλή, είπε:

«Είπαν στο κύριο Καραμανλή, ειδικά ο κύριος Κόκκαλης του είπε, ”αν νιώθετε τόσο αθώος και ισχύουν όλα αυτά που λέτε, πηγαίντε να σας εξετάσει ο ανακριτής”, η απάντηση ήταν όχι, ούτε προανακριτική έγινε, ούτε είχε τη διάθεση να γίνει.

«Ο κύριος Καραμανλής ο οποίος δεν τήρησε τον νόμο, έχει μια αποστολή από τον νόμο, είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που πρέπει να κάνει. Ένα από αυτά είναι να θεσπίσει εθνικούς κανόνες για τον σιδηρόδρομο, επί είκοσι χρόνια η Ελλάδα δεν τους έχει. Είδαμε μια μεγάλη ψευδορκία από τον κύριο Καραμανλή εχθές. Είπε ότι πήγε στην Ευρωπαϊκή αρχή των σιδηροδρόμων και του είπε να μην τους θεσπίσει ακόμα γιατί ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Οι εθνικοί κανόνες μπαίνουν για να καλύψουν αυτά τα κενά ενώ συμβαίνουν αυτά τα έργα».

Δείτε όλη τη συνέντευξη από την εκπομπή:

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη – Ευδοκία Τσαγκλή: «Στο τέλος θα φταίμε εμείς που μπήκαμε στο τρένο! Είναι απαράδεκτο!»