Φίλιππος Σοφιανός: «Ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει, το σίχαμα της εποχής, του δωσίλογου»
Πρωινές εκπομπές

Φίλιππος Σοφιανός: «Ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει, το σίχαμα της εποχής, του δωσίλογου»

Φίλιππος Σοφιανός: «Ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει, το σίχαμα της εποχής, του δωσίλογου»

«Πιστεύω πολύ στην οικογένεια γι' αυτό και παντρεύτηκα 4 φορές», είπε ο Φίλιππος Σοφιανός

Ο Φίλιππος Σοφιανός μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, για το θεσμό της οικογένειας και την ηθοποιία.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είπε:

«Το παιδί μέχρι τα πέντε του έτη χρειάζεται όχι μόνο την μάνα του αλλά τους γονείς του, τον πατέρα του και την μάνα του. Βρίσκω τον νομοθέτη πολύ προχωρημένο. Τα παιδιά χρειάζονται αγάπη αλλά η φύση έχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό.

Ο ρόλος του πατέρα και της μάνας είναι ένας άξονας ισορροπίας για το παιδί. Σιγά σιγά χάνουμε τις ταυτότητες, προσπαθούν να αλλάξουν τα άρθρα, το αρσενικό και το θηλυκό».

«Παντρεύτηκα 4 φορές γιατί…»

Για το θεσμό της οικογένειας, ανέφερε:

«Παντρεύτηκα τέσσερις φορές γιατί πιστεύω πολύ στην οικογένεια. Όταν ήμουν 7 χρόνων έχασα τον πατέρα μου, μου έχει λείψει να μαζεύεται η οικογένεια και ήθελα να την αναπαράγω. Δεν λέω όχι στον έρωτα ακόμα και τώρα στα εξήντα έξι. Δεν γλιτώνεις από τον έρωτα, είναι ο ανίκητος στην μάχη…».

«Είναι ευχή και κατάρα…»

Επίσης αναφέρθηκε και στην απουσία του από την τηλεόραση και την ηθοποιία, τι είπε:

«Είμαστε στην ”αυτοκρατορία” των παραγωγών, όλοι έχουν σκοπό να βγάλουν λεφτά για αυτό και παίρνουν φθηνό προϊόν. Εγώ όταν βγήκα το ’80 βγαίναμε σαράντα άτομα, τώρα δε μπορείς να φανταστείς πόσος κόσμος βγαίνει από τις δραματικές σχολές. Έχει δημιουργηθεί ένα καθεστώς όπου όλοι μπορούν να παίξουν όλα, δεν είναι όλοι για όλα…Αυτή η χυδαιότητα παίρνει απειλητικές διαστάσεις πλέον. Ακόμα και στην Επίδαυρο εμφανίστηκαν άτομα χωρίς να έχουν τα τυπικά προσόντα. Παλιότερα, για να πατήσεις στην Επίδαυρο, έπρεπε να περάσεις τουλάχιστον 10 – 15 χρόνια εκπαίδευσης».

«Ακόμα και στην Επίδαυρο εμφανίστηκαν άτομα που δεν έχουν τα τυπικά προσόντα. Παλιότερα για να πατήσεις στην Επίδαυρο έπρεπε να περάσεις τουλάχιστον δέκα με δεκαπέντε χρόνια εκπαίδευσης στον χώρο».

«Είναι ευχή και κατάρα να έχεις υπάρξει ζεν πρεμιέ στην τηλεόραση. Εμένα η έγνοιά μου ήταν πως θα υποσκάψω τον ρόλο, να βρω ένα καθίκι να παίξω, όπως η «Πρόβα Νυφικού». Ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει, το σίχαμα της εποχής, του δωσίλογου. Το ήθελα, το επιδίωξα και έκανα ολόκληρη μάχη με τον Κουτσομύτη».

Δείτε όλη τη συνέντευξη από την εκπομπή:

Διαβάστε ακόμα

Φίλιππος Σοφιανός: «Τα ωραιότερα Χριστούγεννα για έναν ηθοποιό είναι να παίζει στο θέατρο»