Ημαθία: Με κάταγμα κρανίου το βρέφος που δολοφονήθηκε από τη μητέρα του
Πρωινές εκπομπές

Ημαθία: Με κάταγμα κρανίου το βρέφος που δολοφονήθηκε από τη μητέρα του

Ημαθία: Με κάταγμα κρανίου το βρέφος που δολοφονήθηκε από τη μητέρα του

Απολογείται η μητέρα - Τι λέει η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκδηλώνονται στην Ημαθία, στην εκπομπή Πρωινό Σουσού μίλησε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου. Σε τι στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της απολογίας της μητέρας που φέρεται να δολοφόνησε το έξι μηνών βρέφος;

Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου καλεσμένη στήν εκπομπή μίλησε για την επιλόχειο κατάθλιψη αναλύοντας την συμπεριφορά της μητέρας του αδικοχαμένου βρέφους, τι είπε:

«Είναι σημαντικό να μιλήσουμε με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό για το τι συμβαίνει μέσα στα κλειστά σπίτια της ελληνικής κοινωνίας. Είμαστε μια κοινωνία όπου τα ψυχιατρικά προβλήματα δεν θεωρούνται προβλήματα. Υπάρχει ένα ποσοστό γυναικών που βιώνουν μετά τον τοκετό μια διαταραχή της διάθεσης. Εάν δεν δώσουμε σημασία στα πρώτα σημάδια, όταν γίνεται αυτό το ορμονικό πάρτι και εάν προσθέσουμε σε αυτό ένα ψυχιατρικό ιστορικό, τότε ένα ποσοστό δεκαπέντε τις εκατό νοσεί από επιλόχειο κατάθλιψη…».

«Όταν οι γυναίκες μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία του τοκετού περιμένουμε από τις μητέρες να αγαπήσουν αυτόματα το βρέφος. Θέλουν το χρόνο τους, αυτό μπορεί να ξεκινήσει από το πρώτο εικοσιτετράωρο μέχρι το πρώτο εξάμηνο. Πρέπει να διευκρινήσουμε ότι αυτό δεν είναι κατακριτέο…».

Σε τι στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της απολογίας της μητέρας;

Η μητέρα αυτή την ώρα βρίσκεται στην ανακριτική διαδικασία, είναι σε εξέλιξη η απολογία της. Αναμένουμε την ετυμηγορία του ανακριτή προκειμένου να δούμε αν θα αφεθεί ελεύθερη ή θα προφυλακιστεί. Ο Παναγιώτης Αχλατλής απεσταλμένος δημοσιογράφος μετέφερε την εικόνα έξω από το δικαστικό μέγαρο της Βέροιας.

«Ο συνήγορος του πατέρα του βρέφους κατέθεσε μήνυση ενάντια σε αλλά πρόσωπα μεταξύ αυτών, η 37χρονη μητέρα, η οικογένεια της αλλά και στα άτομα που του επιτέθηκαν ώστε να μην παρευρεθεί στην κηδεία του έξι μηνών βρέφους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πατέρας θα ισχυριστεί μέσω του δικηγόρου του ότι είχε φύγει από το σπίτι καθώς φοβόταν ότι θα σκοτώσει ακόμη και τον ίδιο στον ύπνο του…».

Αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα με την εκπομπή ότι υπήρχαν μαρτυρίες από ανθρώπους που είδαν την μητέρα να επιτείθεται στο βρέφος και οδήγησε στο θάνατο του, έχει ακουστεί ότι είπαν ”μην ανησυχείς, είναι βρικόλακας άμα του δώσουμε αίμα θα συνέλθει”. Επίσης από εχθές σύμφωνα με δημοσιεύματα ζητήθηκε έρευνα για μαύρη μαγεία.

«Μέχρι τώρα αυτό που γνωρίζουμε ότι αποδίδει το έγκλημα σε μια κακιά στιγμή, δεν έχει ομολογήσει ότι εγώ η ίδια το έκανα..», μετέφερε ο ρεπόρτερ Παναγιώτης Αχλατλής.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή: